nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Eigen Cafetaria Starten

De cursus Eigen Cafetaria Starten digitaal volgen? Middels onze vergelijkingstool ontdek je de meest interessante thuisopleidingen en cursussen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Catering & Hospitality. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of anderzijds een cursus om je kennis te verbreden? Pak dit moment en vergelijk probleemloos veel gekozen thuisstudies van Hollandse onderwijsinstellingen als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en schrijf je vandaag nog in voor een thuiscursus Eigen Cafetaria Starten! Studeren in jouw eigen tempo, het meest actuele lesmateriaal, en uitstekende vakdocenten. Deze cursus is er al vanaf €309,00 bij een opleider als Thuiscursus.nl.

 • 100% flexibel studeren.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Persoonlijke begeleiding.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In februari 2024 scherpe kortingen.

Vergelijking van thuisstudies Eigen Cafetaria Starten februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlEigen Cafetaria Starten3-6 maanden€309,00Meer informatie
Eigen Cafetaria Starten online vanuit huis

Studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Eigen Cafetaria Starten flexibel vanuit huis starten

Groeien naar een hogere functie? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, de mogelijkheden zijn enorm! Maar je moet wel ergens beginnen. De website thuisstudiezoeken.nl is daarbij het ideale startpunt. Op deze website tref je een breed spectrum van cursussen en beroepsopleidingendie aansluiten op jouw wensen. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Catering & Hospitality? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Eigen Cafetaria Starten. Met deze cursus leer je de onderdelen van het vak, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Ideaal als je studeren moet combineren met jouw huidige baan, muziek of sport en jouw gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Aan de slag gaan met een cursus Eigen Cafetaria Starten regel je razendsnel online. In het bijgaande stappenplan leggen we het beknopt uit:

 1. Klik op een van de opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of kies voor een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Ben jij overtuigd? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als alle gegevens compleet zijn wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: waar en wanneer jij wilt de lesmaterialen doorkijken en examens doen of projecten uploaden. Uiteraard wordt je ondersteund door een erkende docent.
 6. Na het afronden van de studie wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat zijn de tarieven van een Eigen Cafetaria Starten thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Waarom zijn de kosten zo laag? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel lesmaterialen kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving met een computer, laptop, tablet of telefoon. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en zijn er minder dure docenten. Vaak zijn er persoonlijke mentoren en coaches voor ondersteuning en advies. De opleiding Eigen Cafetaria Starten wordt al aangeboden vanaf €309,00 bij bijv. Thuiscursus.nl. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van Thuiscursus.nl.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Meer en meer medewerkers investeren in hun carrière met een thuisstudie. De flexibele manier van studeren en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies maakt het ook steeds gemakkelijker. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en past het bij mijn doelen? Hierna vind je de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Eigen Cafetaria Starten thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Het grote gemak van een thuiscursus Eigen Cafetaria Starten: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je soms dezelfde dag nog alle digitale materialen. Dezelfde week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (niet verplicht bij alle studies). De cursus kan je onder normale omstandigheden afronden in circa 3-6 maanden. Dikwijls kun je het natuurlijk sneller afronden. Kom je er even niet aan toe? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een vooropleiding vereist?
Dit wisselt per type opleiding. Cursussen en veel taalstudies zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben je aan het kijken naar een langdurige intensieve MBO of HBO studie? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Dikwijls is hier een dergelijke Eigen Cafetaria Starten vooropleiding een voorwaarde. Een andere methoden kan zijn een 21 plus examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Op de opleidingspagina vind je extra info aangaande de toelatingseisen van deze cursus.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van opleiders zoals o.a. NHA worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat deze opleidingen net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld ROC TOP. Ook behaal je met een thuisstudie vaak een speciaal branchediploma zoals NEVI. Bij afronding van een kortlopende cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op deze wijze laat jij zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Een aanzienlijk deel van de instanties beschikken over een Eigen Cafetaria Starten klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: de interactie met andere studenten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en je hebt meer een stok achter de deur. Minder prettig: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Online check je belangrijke info rondom jouw cursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In deze speciale omgeving kun je terecht voor ondermeer oefeningen, geluidsbestanden, video’s, webinars, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden. Verder lever je hier opdrachten in, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-eigen-cafetaria-starten

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Van Spoedcursus Zakelijke communicatie Frans tot bijvoorbeeld Master Management and Innovation, en tegenwoordig dus ook de Eigen Cafetaria Starten zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die sluit aan bij mijn wensen en situatie? Onderstaand vind je de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: De goedkoopste opleider van Nederland
 2. LOI: Duizenden tevreden studenten
 3. NTI: Erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
 4. Laudius: Studeren via jouw online campus
 5. Thuiscursus.nl: Brochure ontvangen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een echte thuisstudie Eigen Cafetaria Starten online volgen kan al vanaf €309,00. Maar het kan nog goedkoper. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De volgende onderdelen kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Belangrijk: er zijn wel strenge voorwaarden (februari 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een volwaardige opleiding die iets bijdraagt aan de baan van je toekomst (of huidige werk). Neem de volgende zaken in acht:

 • De cursus is belangrijk voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het gaat om een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van Thuiscursus.nl.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De kosten die je opvoert bedragen minimaal €250 (p/jaar). Als plafond is €15000 ingesteld.

Studeren op kosten van de werkgever
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoe zit dit? Je organisatie kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Daarnaast mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een zelfstudie via jouw bedrijf volgen is dus voor jullie beide relevant. Bij veel bedrijven wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Eigen Cafetaria Starten. Ga eens om tafel met jouw manager, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Een cafetaria runnen houdt meer in dan een handje friet in het vet gooien en de mayo erop kieperen. Een succesvolle zaak oprichten vergt vakkennis en ondernemingslust. Je wordt met deze thuisstudie Eigen Cafetaria Starten op weg geholpen om een solide zaak op te bouwen.

Aardappels zijn je grondstof, dus daar moet je alles vanaf weten. En het ene frituurvet is het andere niet, dus wordt je warenkennis over oliën ge-updatet. Je gaat diverse heerlijke sauzen zelf maken, zodat de klant ook in jouw cafetaria ruime keus heeft. Overal waar eten wordt bereid is hygiëne belangrijk; je leert hoe je alles spic en span maakt en houdt. Ook het papierwerk, de wettelijke eisen, brandpreventie, klantenbinding en marketing komen aan bod.

Jouw ambitie? De allerlekkerste foodtruck/ frietzaak/ horecatent worden!


Content
 • Warenkennis en grondstoffen
 • Frituuroliën en vetten
 • De correcte baktemperatuur
 • Soorten friteuses
 • Bijproducten, snacks en sauzen
 • Een professionele infrastructuur
 • Het inrichten van de afwasruimte
 • Wettelijke toepassingen
 • Hygiëne van de friturist
 • Brandpreventie
 • Psychologische aspecten van het beroep
 • Je onderneming promoten via marketing
 • Je toekomstmogelijkheden als cafetariahouder

Competences
 • Je kunt een bedrijfsplan kunnen opstellen
 • Je weet wat er komt kijken bij het beginnen van een cafetaria
 • Heerlijke bijproducten, snacks en sauzen klaarmaken
 • Je hebt kennis van de juiste inrichting, brandpreventie en promotie van je bedrijf

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie