nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Duits Zakelijk Schrijven

De cursus Duits Zakelijk Schrijven zelfstandig vanuit huis volgen? Met Thuisstudiezoeken.nl bekijk je de beste thuiscursussen en opleidingen waarmee jij verder komt binnen het domein Administration. Wil je hogerop in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of misschien een cursus om je kennis te verbreden? Check en vergelijk simpel en snel goede thuisopleidingen van betrouwbare scholen als Scheidegger en begin morgen al met een thuiscursus Duits Zakelijk Schrijven! Een studie die past bij jouw niveau, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en docenten uit het werkveld. Deze cursus is te bestellen vanaf €299,00 bij onder andere Thuiscursus.nl.

 • Studeren in jouw eigen tempo.
 • Actueel en kwalitatief lesmateriaal.
 • Goede begeleiding en feedback.
 • Gun jezelf nieuwe kennis en vaardigheden.
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In oktober 2023 aantrekkelijk geprijsd.

Vergelijk thuisstudies Duits Zakelijk Schrijven oktober 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlDuits Zakelijk Schrijven3-6 maanden€299,00Meer informatie
Duits Zakelijk Schrijven op eigen tempo thuis volgen

Studeren op jouw manier bij erkende opleiders

De opleiding Duits Zakelijk Schrijven online thuis volgen

Zoek je een andere baan? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat jouw niveau ook is, er is ontzettend veel mogelijk! Jij hoeft alleen nog maar te starten. www.thuisstudiezoeken.nl is een handige manier om te beginnen met zoeken. Op deze plek check & vergelijk je een breed spectrum van thuisstudies, taal- en hobbycursussen die passen bij jouw doelen. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Administration? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Duits Zakelijk Schrijven(duaal of voltijd). Via deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, volledig op jouw eigen tempo. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast je werk, andere interesses en jouw familie.

Hoe werkt het precies?
Starten met een cursus Duits Zakelijk Schrijven kan moeiteloos via internet. In het volgende stukje komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of kies voor een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Lijkt het wat? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als alle gegevens compleet zijn krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: op zelfgekozen momenten je lesstof bestuderen en colleges terugkijken. Natuurlijk wordt je hierin begeleid door een vakkundige docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt krijg je het (branche)diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Hoeveel kost een Duits Zakelijk Schrijven thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Waarom is het zo voordelig? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel informatie open je gewoon via internet, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een computer, laptop, tablet of telefoon. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Normaal gesproken bieden ze een persoonlijke begeleider die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Duits Zakelijk Schrijven is er al vanaf €299,00 bij de onderwijsinstelling Thuiscursus.nl. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een vast aanspreekpunt van Thuiscursus.nl.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Met diploma / accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Veel Hollanders kiezen voor een thuisstudie. De aanwezige flexibiliteit en de variatie in thuisopleidingen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het voor mij relevant? In het volgende gedeelte bespreken we kort de vragen die we het meest horen over zelfstandige Duits Zakelijk Schrijven thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de cursus?
Het meest ideale aan een thuiscursus Duits Zakelijk Schrijven: je kunt beginnen wanneer je maar wil. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je dikwijls binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Binnen 1 week wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (soms is dit optioneel). De cursus is vaak af te ronden in grofweg 3-6 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kun je het natuurlijk sneller afronden. Lukt het niet in deze periode? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Is een vooropleiding verplicht?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Cursussen en veel taalstudies kan iedereen op elk moment beginnen. Oriënteer jij je meer op een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Meestal is een relevante Duits Zakelijk Schrijven vooropleiding een harde eis. Men kan ook kiezen voor een 18+ examen of een bepaald certificaat. In de gratis studiegids bekijk je meer informatie aangaande de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van scholen zoals bijvoorbeeld NTI zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze studies even waardevol is als een cursus bij een school zoals Centrum voor Humanistische Vorming. Ook krijgen deelnemers soms een echt branchediploma als branchediploma pedicure. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Op deze manier kan jij laten zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Het gros van de instellingen geven ook een Duits Zakelijk Schrijven klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: je kunt ervaringen en kennis delen direct antwoord op vragen en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Het minpunt is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Ook is de prijs van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De populaire opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. In dat portaal vind je de noodzakelijke software en documentatie voor je cursus en heb je contact met jouw docent. Met jouw online lesomgeving kan men ook terecht voor oefeningen, het lesmateriaal, geluidsbestanden, webinars, oefenexamens, praktijkvoorbeelden. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-cursussen-duits-zakelijk-schrijven

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2023

Op afstand studeren is enorm populair. Het aanbod in studies is enorm. Dit loopt van Botanisch tekenen tot aan Vastgoedinkoper, en sinds kort dus ook de Duits Zakelijk Schrijven zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling relevant is voor mijn doelen en wensen? Onderstaand vergelijk jij zelf de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Erkenning door het ministerie van onderwijs
 2. LOI: Betaalbaar, zonder verrassingen
 3. NTI: Flexibel studeren
 4. Laudius: Géén inschrijfgeld
 5. Thuiscursus.nl: Avond- en dagonderwijs voor volwassenen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Zelf een thuisstudie Duits Zakelijk Schrijven online versneld volgen is haalbaar rond de €299,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. Deze producten mag je aftrekken:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Let op: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (oktober 2023). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een studie die gericht is op jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De thuisstudie is relevant voor jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het betreft een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van Thuiscursus.nl.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De studiekosten beslaan het minimum van €250 (per 12 maanden). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoezo? Je manager plukt ook de vruchten van jouw kennis. Tevens mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een studie, training of cursus via je werk beginnen heeft pluspunten voor beide partijen. Vaak is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Duits Zakelijk Schrijven. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Wil jij voor zakelijke doeleinden je Duits naar een hoger niveau tillen? Dan is onze opleiding Zakelijk Duits ideaal voor jou! Je leert alles over professioneel leren telefoneren, professionele brieven en e-mails schrijven, prijsaanvragen, offertes en facturen opstellen, financiële correspondentie, vergaderingen plannen, verschillende soorten verslagen opmaken, rapporten opstellen, statistieken en tabellen interpreteren. Je studeert waar en wanneer je wilt, en wordt begeleid door een docent met jarenlange praktijkervaring. Overtuigd? Schrijf je dan vandaag nog in!


Content
 • Professioneel leren telefoneren
 • Een telefoongesprek voorbereiden
 • Klachtenbehandeling via de telefoon
 • Iemand correct doorverbinden
 • Professionele brieven en e-mails schrijven
 • Prijsaanvragen, offertes en facturen opstellen
 • Financiële correspondentie
 • Vergaderingen plannen
 • Verschillende soorten verslagen opmaken
 • Rapporten opstellen
 • Statistieken en tabellen interpreteren

Competences
 • Professioneel telefoneren in het Duits
 • Zakelijke communicatie in het Duits
 • Omgaan met duitssprekende klanten

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie