nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Elektricien

De cursus Elektricien comfortabel vanuit huis volgen? D.m.v. www.thuisstudiezoeken.nl lees je alles over de meest interessante thuiscursussen en opleidingen om verder te groeien binnen het vakgebied Construction & Renovation. Wil je hogerop in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of juist een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Bekijk en vergelijken direct professionele thuisstudies van toonaangevende onderwijsinstellingen als Thuiscursus.nl en wie weet begin jij volgende week al met een thuiscursus Elektricien! Zelf je studietempo bepalen, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en topdocenten uit het vak. Deze cursus kun je vanuit huis volgen vanaf €219,00 bij een opleider als Thuiscursus.nl.

 • Studeren wanneer jij dat wil.
 • Prettige online leeromgeving.
 • Feedback en hulp van docenten.
 • Actuele lesmaterialen en voorbeelden.
 • Geen verplichtingen rondom aanwezigheid.
 • In februari 2024 met introductie-aanbieding.

Overzicht thuisstudies Elektricien februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlElektricien (doe-het-zelver)3-6 maanden€219,00Meer informatie
Elektricien (doe-het-zelver) digitaal vanuit huis

Flexibel studeren met uitstekende begeleiding

De opleiding Elektricien thuis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Ambieer je een nieuwe baan? Wat je denkniveau ook is, iedereen kan studeren en leren. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze vergelijkingssite komt dan om de hoek kijken. Op deze website tref je tientallen studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Construction & Renovation? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Elektricien (doe-het-zelver)(duaal of voltijd). Door het volgen van deze cursus verdiep jij je volledig in het vak, op jouw niveau en jouw tempo. Je kunt het prima combineren met jouw huidige baan, sportactiviteiten en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Het deelnemen aan een cursus Elektricien regel je razendsnel online. In het volgende stukje zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of kies de optie voor een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Ben jij overtuigd? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als alles in orde is worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: helemaal in je zelfgekozen tempo de stof doornemen en toetsen / examens maken. Bij alle opleiders wordt je bijgestaan door een vakkundige docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Wat zijn de kosten van een Elektricien thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Wat is hiervan de reden? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Een groot deel van wat behandeld wordt bekijk je gewoon online via bijvoorbeeld je tablet, smartphone of laptop. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en zijn er minder dure docenten. Doorgaans is er een persoonlijke begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Elektricien (doe-het-zelver) wordt al aangeboden vanaf €219,00 bij bijvoorbeeld Thuiscursus.nl. De kosten worden gevormd door:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een vakkundige begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Kies voor een erkende thuisstudie

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groot aantal jongeren geven de voorkeur aan een thuisstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en de uitgebreide database met cursussen is een belangrijke reden. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is deze opleiding wel geschikt? In het gedeelte hieronder behandelen we de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Elektricien (doe-het-zelver) thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de cursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Elektricien: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je meestal binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Een paar dagen later krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (niet verplicht bij alle studies). De cursus kun je afronden zo’n 3-6 maanden. Dikwijls zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Even studeren op een lager pitje? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Korte opleidingen en cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Ben je aan het kijken naar een erkende MBO- of HBO opleiding? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Normaal gesproken is een matchende Elektricien vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Het kan ook gaan om een 18+ toets of op basis van een eerder gevolgd programma. In de gratis brochure kun je terecht voor de verdere details omtrent de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van scholen zoals bijv. Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit wil zeggen dat deze opleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Christelijke Hogeschool Ede. Daarnaast krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een serieus branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij korte cursussen en trainingen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Zo laat jij zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Flink wat instellingen bieden ook een Elektricien klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: meer contactmomenten met andere studenten, de goede en individuele ondersteuning en meer gerichte voorbereiding op examens. Onthoud wel: je moet het veel beter plannen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Ook is de prijs van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders bieden een online leeromgeving. Via internet check je de essentiële informatie voor je cursus en heb je contact met jouw docent. In dit systeem kun je terecht voor ondermeer het lesmateriaal, oefeningen, video’s, oefenexamens, webinars, geluidsbestanden. In dat systeem upload je ook huiswerk, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-cursussen-elektricien

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Denk aan Wereldgodsdiensten tot een opleiding als Kinderverhalen schrijven, en natuurlijk de Elektricien zelfcursus. Welke onderwijsinstelling past bij mijn privé situatie? In de beschrijving hierna lees je over de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
 2. LOI: Heldere kosten voor de opleiding en examens
 3. NTI: Inclusief aanvullend lesmateriaal, zoals webinars, ondersteunende video’s en oefenexamens.
 4. Laudius: Duidelijk huiswerkoverzicht
 5. Thuiscursus.nl: Docenten met ervaring uit het vak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een hoogwaardige thuisstudie Elektricien (doe-het-zelver) online volgen kan al vanaf €219,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De studiekosten zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze zaken kun je aftrekken:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Niet vergeten: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (februari 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een beroepscursus waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. De belangrijkste details:

 • Het traject vormt een bijdrage voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Er moet een leertraject zijn. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van Thuiscursus.nl.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De studiekosten die je maakt bedragen minimaal €250 (p/jaar). Als plafond is €15000 ingesteld.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Waarom? Je manager heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Ook mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een erkende studie via de werkgever starten is dus een win-win situatie. Binnen veel organisaties stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Elektricien. Ga eens om tafel met jouw manager, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Schakelen ze jou altijd in als er thuis een technisch klusje geklaard moet worden? Ben je daar eigenlijk best goed in, maar zou je alles liever nét iets professioneler willen aanpakken?
Breng je klus-skills dan naar een hoger niveau met de thuisopleiding tot Doe-Het-Zelf-Elektricien! In deze opleiding leer je hoe je op een veilige manier aan je huis klust, bouwt en renoveert. Als doe-het-zelver kun jij straks praktisch alles wat een vakman ook kan, dus dat bespaart je veel geld.
En, laten we eerlijk zijn: het is ook best stoer als je eigenhandig de leidingen aanlegt, de wasmachine repareert of de elektriciteit in huis regelt. Toch?

Content
 • Zelf elektriciteit leggen in je eigen huis
 • Leren kennen van de verschillende materialen
 • Kabels, draden en snoeren
 • Solderen en verbindingen
 • Draadogen en kabelschoenen
 • Stopcontacten, schakelaars en verlichting
 • Veiligheid in de woning
 • Netsystemen en het distributienet
 • Aarding en verdeelborden
 • Beveiligingen en zekeringen
 • Badkamer en douche
 • Lampen, lamphouders en armaturen
 • Lichtschakelingen
 • Het ontwerpen van een elektrische installatie
 • Materiaalkeuze en kostenraming
 • Inbouw- en opbouwinstallatie
 • Domotica en intelligente stuursystemen
 • Installatietechnieken -en tips
 • Centrale verwarmingsinstallaties

Competences
 • Zelf elektriciteit aanleggen in je eigen huis
 • Solderen en verbinden
 • Stopcontacten aanleggen
 • Schakelaars aanleggen
 • Verlichting aanleggen
 • Intelligente domotica stuursystemen aanleggen
 • Elektrische installaties ontwerpen

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie