nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie EHBO voor Dieren

De cursus EHBO voor Dieren digitaal volgen? D.m.v. deze thuisstudie vergelijker ontdek je talloze thuisopleidingen en cursussen om verder te groeien binnen het vakgebied Animal Care. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of juist een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Doorzoek en vergelijk meteen populaire thuisopleidingen van toonaangevende onderwijsaanbieders als Thuiscursus.nl en start vandaag nog met jouw thuiscursus EHBO voor Dieren! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, een prettige online leeromgeving, en docenten uit het werkveld. Deze cursus is te bestellen vanaf €219,00 via o.a. Thuiscursus.nl.

 • Goed te combineren met werk.
 • Met diploma, examen of certificaat.
 • Zeer goede begeleiding.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Zelf kiezen waar je gaat studeren.
 • In februari 2024 voordelige tarieven.

Alle thuisstudies EHBO voor Dieren februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlEHBO voor Dieren3-6 maanden€219,00Meer informatie
EHBO voor Dieren online vanuit huis

Studeren op jouw manier bij erkende opleiders

De opleiding EHBO voor Dieren op afstand volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat er bij jou ook speelt, het aanbod is ontzettend groot! Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze thuisstudie-vergelijker kan helpen bij het vinden van een studie. Hier check & vergelijk je veel verschillende thuisstudies, taal- en hobbycursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Animal Care? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie EHBO voor Dieren(duaal of voltijd). Via deze cursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, zonder strakke deadlines. Het is goed te doen samen met jouw huidige baan, sportactiviteiten en het gezin + de kids.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Starten met een cursus EHBO voor Dieren gaat erg gemakkelijk. In het volgende stukje komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of ga direct aan de slag met een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Wanneer alle privé-gegevens kloppen zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt de verschillende lesmaterialen samenvatten en toetsen maken of opdrachten inleveren. Uiteraard ontvang je regelmatig feedback van een ervaren docent.
 6. Na het afronden van de studie wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele tarieven EHBO voor Dieren thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Hoe komt dit? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Een belangrijk deel van het lesmateriaal bekijk je gewoon online via bijvoorbeeld je PC, smartphone of iPad. Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. In de regel is er een persoonlijke begeleider die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding EHBO voor Dieren is er al vanaf €219,00 bij Thuiscursus.nl. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle theorie en opdrachten (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Altijd een eigen mentor van Thuiscursus.nl.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Snel en efficiënt thuis studeren

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Steeds meer jongeren geven de voorkeur aan een thuisstudie. De flexibele manier van studeren en de variatie in thuisopleidingen is een belangrijke reden. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het wat voor mij? In het volgende gedeelte behandelen we de vragen die we het meest horen over zelfstandige EHBO voor Dieren thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de cursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus EHBO voor Dieren: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je soms dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Niet veel later worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit is niet altijd verplicht). De cursus heeft een studietijd van pakweg 3-6 maanden. Meestal zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit verschilt per studie en aanbieder. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn er in principe voor iedereen. Ben jij van plan te starten met een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. In de regel is een matchende EHBO voor Dieren vooropleiding een harde eis. Soms kan er worden gekozen voor een 18 plus-examen of een specifiek overgangsbewijs. In de folder van de school bekijk je alle noodzakelijke details over de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van aanbieders als NTI zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Dit houdt in dat deze studies niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. ROC Nijmegen. Tevens levert de instelling vaak een waardevol branchediploma als Visagie Branchediploma. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze kan jij laten zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Veel instanties hebben ze mogelijkheid voor een EHBO voor Dieren klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: meer sociale interactie, de goede en individuele ondersteuning en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Er zijn ook nadelen: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Op deze plek check je alles wat je nodig hebt voor jouw cursus en kan je overleggen met de docent. Met jouw online lesomgeving kan men ook terecht voor praktijkvoorbeelden, video’s, geluidsbestanden, oefeningen, oefenexamens, webinars. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-evoor-dieren

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Je kunt vrijwel alles online studeren. Dit loopt van MBO Financieel-administratief medewerker tot aan HBO technisch vertalen Frans, en tegenwoordig dus ook de EHBO voor Dieren zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland sluit aan bij mijn doelen en wensen? In onderstaande paragraaf lees je over de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: 50% korting op het lesgeld
 2. LOI: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 3. NTI: Gemiddelde score 8.2
 4. Laudius: Zorgvuldig geselecteerde vak-experts
 5. Thuiscursus.nl: Docenten met ervaring uit het vak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een echte thuisstudie EHBO voor Dieren online versneld volgen is haalbaar rond de €219,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Boeken, lesgeld e.d. kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De belangrijkste factoren zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Let op: er gelden strenge regels (februari 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een opleidingdie iets bijdraagt aan je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De cursus levert een bijdrage aan jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het betreft een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van Thuiscursus.nl.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De studiekosten komen minimaal uit op €250 (per 52 weken). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Studeren op kosten van de werkgever
Een opleiding of cursus volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Hoe zit dit? Jouw bedrijf heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Daarnaast mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een erkende studie via jouw bedrijf volgen is dus voor beide partijen interessant. In de regel heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding EHBO voor Dieren. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Iedereen die van dieren houdt, kan deze thuisstudie EHBO voor dieren volgen. Net als mensen krijgen dieren te maken met ongelukken en ziektes en hebben dan hulp nodig. Weet jij wat je in zo’n geval kunt doen?

Wonden , insectenbeten, een gebroken poot, vergiftiging of uitdroging, als jij je EHBO-koffer bij de hand hebt, kun je gelijk helpen. Je gaat leren hoe je een algehele check uitvoert. Dankzij jouw verse kennis over de anatomie en fysiologie kun je precies aan de vacht, de reflexen of slijmvliezen zien wat er niet klopt.

Een aangereden hond, vergiftigde zwaan of zelfs wilde dieren, eekhoorns, hazen, je kunt hun levens redden!


Content
 • Wat houdt EHBO in?
 • Hoe kan je EHBO voorkomen?
 • Hoe voer ik een algemeen onderzoek uit?
 • EHBO bij Honden
 • EHBO bij Katten
 • EHBO bij Konijnen
 • EHBO bij Knaagdieren
 • EHBO bij Fretten
 • EHBO bij Vogels

Competences
 • Een algemeen onderzoek kunnen uitvoeren
 • EHBO toepassen op verschillende dierensoorten

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie