nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Dierenzorg

De cursus Dierenzorg flexibel vanuit huis volgen? Met onze vergelijker vind je alle erkende thuisstudies en cursussen om verder te groeien binnen het vakgebied Animal Care. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of meer een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Bekijk en vergelijken eenvoudig veel gekozen thuisstudies van Hollandse aanbieders van thuisstudies als Scheidegger en ga meteen aan de slag met een thuiscursus Dierenzorg! Op een flexibele manier studeren, een prettige online leeromgeving, en altijd de beste begeleiding. Deze cursus is te bestellen vanaf €1690,00 via o.a. Thuiscursus.nl.

 • Zelf de touwtjes in handen houden.
 • Actueel en kwalitatief lesmateriaal.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • Studeren met het oog op de praktijk.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In juli 2024 met introductie-aanbieding.

Alle thuisstudies Dierenzorg juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlDierenzorg (Allround)3-6 maanden€1690,00Meer informatie
Dierenzorg (Allround) op eigen tempo thuis volgen

Up-to-date lesmateriaal en docenten uit het vak

De opleiding Dierenzorg op afstand volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, voor ons allemaal is er een uitdaging. Jij hoeft alleen nog maar te starten. De website thuisstudiezoeken.nl is in ieder geval een goed startpunt. Met behulp van onze website vind je uitgebreide info over een ruim aanbod thuiscursussen en opleidingen (beroeps) waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Animal Care? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Dierenzorg (Allround)(duaal of voltijd). Aan de hand van deze cursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, op het moment dat het jou uitkomt. Je kunt het prima combineren met jouw huidige werk, vrijetijdsbesteding en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Inschrijven voor een cursus Dierenzorg is online snel te regelen. In het stappenplan van ons studie-team geven we hierop een korte toelichting:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of kies voor een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Ben je enthousiast? Registreer je dan direct online.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als alle gegevens compleet zijn krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. De studie kan beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo de verschillende lesmaterialen samenvatten en colleges terugkijken. Zoals je mag verwachten heb je regelmatig contact met een ervaren docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt krijg je een passend diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele tarieven Dierenzorg thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Hoe komt dit? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel informatie bekijk je gewoon online via bijvoorbeeld je macbook, ipad of telefoon. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Doorgaans bestaat er een mentor of coach die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Dierenzorg (Allround) kun je al volgen vanaf €1690,00 bij de onderwijsinstelling Thuiscursus.nl. De kosten worden gevormd door:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een vakkundige mentor van Thuiscursus.nl.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Snel en efficiënt thuis studeren

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een aanzienlijk aantal volwassenen kiezen voor een thuisstudie. De maximale vrijheid en het grote aanbod aan opleidingen maakt het ook steeds gemakkelijker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het niveau niet te hoog? In de volgende paragraaf geven we antwoord op de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Dierenzorg (Allround) thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Dierenzorg: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Na jouw inschrijving en betaling krijg je doorgaans binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Een paar dagen later krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (indien gewenst). De cursus heeft een studietijd van gemiddeld 3-6 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt hoeft het niet eens zo lang te duren. Onverwachte drukte? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een vooropleiding verplicht?
Dat verschilt per studie. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Gaat het om een HBO-studie of master? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Dikwijls is hier een matchende Dierenzorg vooropleiding noodzakelijk. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18 plus-examen of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Via de site van de onderwijsinstelling vind je aanvullende informatie m.b.t. de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van aanbieders als LOI zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Zo weet je dat jouw behaalde diploma gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Iselinge Hogeschool. Verder behaal je met een thuisstudie vaak een waardevol branchediploma als branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Zo maak jij kenbaar dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Een aanzienlijk deel van de opleidersverstrekken ook een Dierenzorg klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: je kunt ervaringen en kennis delen een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en je hebt meer een stok achter de deur. Minder fijn: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden een online leeromgeving. Hier raadpleeg je de essentiële informatie voor je cursus en kan je vragen stellen aan jouw docent. In dit systeem zoek je ook naar oefenexamens, video’s, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, webinars, het lesmateriaal. In dat systeem upload je ook huiswerk, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-dierenzorg

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dit varieert van Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Geestelijke Gezondheid tot bijvoorbeeld Baskisch, en dus ook de Dierenzorg zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die in lijn is met mijn persoonlijke wensen? Hieronder lees je over de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Altijd je eigen tempo
 2. LOI: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 3. NTI: Mogelijkheid voor gratis studieadvies
 4. Laudius: Studie in jouw eigen tempo afronden
 5. Thuiscursus.nl: Vakkundige docenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een hoogwaardige thuisstudie Dierenzorg (Allround) online versneld volgen kan voor een bedrag van €1690,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Zaken als collegegeld en lesmaterialen mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De relevante posten kun je aftrekken:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Opgelet: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (juli 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een cursus of studie die van belang is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). We sommen dit nog even voor je op:

 • De studie een meerwaarde is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het betreft een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via Thuiscursus.nl.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • Jouw totale kosten zijn ten minste €250,00 (per 52 weken) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Het doen van een deeltijd studie is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoe zit dit? Het bedrijf waar je werkt kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Tevens mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een zelfstudie via je werk beginnen heeft dus veel verschillende voordelen. Soms kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Dierenzorg. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Lijkt het jou fantastisch om elke dag met dieren te werken?

Of je nu dierenartsassistent of hondentrainer wilt worden, je wil dierengedrag leren begrijpen en een echte expert worden op allerlei gebieden van de dierzorg. Met dit uitgebreide allround studietraject krijg je stap voor stap uitgelegd hoe dieren zich voelen.

Je leert in dierengedrag zien wat de meeste mensen niet zien. Wat bedoelt een paard als hij met zijn oren beweegt? Wat kunnen oorzaken zijn van een hond met gedragsproblemen? Wie wil dat nou niet, eindelijk de lichaamstaal van een kat leren begrijpen? Dieren communiceren op een prachtige wijze met mensen en jij gaat leren verstaan wat ze zeggen. Met die kennis kun je dieren verzorgen, trainen en helpen.


Content
 • Module 1: Dierenartsassistent
 • Module 2: Hondentrimmer
 • Module 3: Kattenverzorger
 • Module 4: Paardenverzorger
 • Module 5: Alternatieve Dierenverzorging
 • Module 6: EHBO voor Dieren
 • Keuzevak: Dierenasielmedewerker
 • Keuzevak: Hondentrainer

Competences
 • Werken als dierenartsassistent
 • Verschillende dieren verzorgen
 • Honden trimmen

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie