nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Trainer Faalangst en Weerbaarheid

De cursus Trainer Faalangst en Weerbaarheid flexibel en snel thuis volgen? Geholpen door onze vergelijker vind je goed aangeschreven thuisstudies, cursussen en trainingen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Coaching. Je carrière een nieuwe impuls geven? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of anderzijds toe aan volledig iets nieuws? Neem de informatie door en vergelijk eenvoudig de beste opleidingen en thuisstudies van respectabele opleiders als Laudius en wie weet begin jij volgende week al met een thuiscursus Trainer Faalangst en Weerbaarheid! Zelf je studietempo bepalen, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en goede begeleiding. Deze cursus kun je al volgen vanaf €219,00 bij Thuiscursus.nl.

 • Zelf je studielast bepalen.
 • Prettige online leeromgeving.
 • Behulpzame docenten.
 • Lesstof gericht op de huidige situatie.
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In februari 2024 scherpe tarieven.

Overzicht thuisstudies Trainer Faalangst en Weerbaarheid februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlTrainer Faalangst en Weerbaarheid3-6 maanden€219,00Meer informatie
Trainer Faalangst en Weerbaarheid op eigen tempo thuis volgen

Flexibel studeren met uitstekende begeleiding

De opleiding Trainer Faalangst en Weerbaarheid op afstand volgen

Groeien naar een hogere functie? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, voor ons allemaal is er een uitdaging. Het is gewoon een kwestie van doen. Deze vergelijkingssite is een ideaal vertrekpunt. Hier vergelijk je honderden thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Wil je verder leren binnen het domein Coaching? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Trainer Faalangst en Weerbaarheid(duaal of voltijd). Via deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, op jouw niveau en jouw tempo. Je kunt het prima combineren met werk of een andere opleiding, culturele activiteiten en natuurlijk het gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Starten met een cursus Trainer Faalangst en Weerbaarheid kan moeiteloos via internet. Door middel van het stappenplan hieronder zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als jij alles volledig hebt ingevuld komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op eigen tempo de stof doornemen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Bij alle opleiders krijg je begeleiding van een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Als je alles gehaald hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat zijn de huidige kosten van een Trainer Faalangst en Weerbaarheid thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel lesmaterialen open je gewoon via internet op jouw smartphone, tablet of laptop. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Vanzelfsprekend bieden ze een persoonlijke begeleider die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Trainer Faalangst en Weerbaarheid is er al vanaf €219,00 bij o.a. Thuiscursus.nl. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een vakkundige begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groot aantal medewerkers geven de voorkeur aan een thuisstudie. De maximale vrijheid en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies maakt het ook steeds gemakkelijker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Hoe werkt het precies, en is het voor mij relevant? In de volgende paragraaf beantwoorden we de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Trainer Faalangst en Weerbaarheid thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Het grote gemak van een thuiscursus Trainer Faalangst en Weerbaarheid: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je soms dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Binnen afzienbare tijd krijg je de hele studiemap ook thuis (dit verschilt per opleiding). De cursus kun je afronden zo’n 3-6 maanden. In de praktijk kan je het ook sneller afronden. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een vooropleiding vereist?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Cursussen en trainingen zijn erg flexibel in hun starteisen. Heb je interesse in een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Dikwijls is hier een dergelijke Trainer Faalangst en Weerbaarheid vooropleiding noodzakelijk. Het kan ook gaan om een 21+ toetsof een ECV-certificaat. In de folder van de school lees je de verdere details ten aanzien van de toelatingseisen van deze cursus.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van aanbieders zoals Nationale Handelsacademie (NHA) voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze thuisopleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. ROC A12. Tevens kan je ook rekenen op een gerenommeerd branchediploma zoals fitness trainer A. Bij een deel van de (hobby)cursussen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Zo maak jij kenbaar dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Verschillende instanties hebben ze mogelijkheid voor een Trainer Faalangst en Weerbaarheid klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, meer directe feedback van je docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Wat minder positief is: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Standaard is de prijs van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. In deze omgeving download je alles wat je nodig hebt voor jouw cursus en kan je overleggen met de docent. Via deze portalen vind je onder andere oefeningen, het lesmateriaal, video’s, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, webinars. Je kunt hier ook projecten uploaden, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-cursussen-trainer-faalangst-en-weerbaarheid

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dit loopt van Handreflexologie t/m Basisopleiding Jeugd en Ontwikkeling, en tegenwoordig dus ook de Trainer Faalangst en Weerbaarheid zelfcursus. Welke onderwijsinstelling sluit aan op mijn ambities? Hieronder behandelen we de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 2. LOI: HBO, MBO, Master, VO en cursussen
 3. NTI: Inclusief aanvullend lesmateriaal, zoals webinars, ondersteunende video’s en oefenexamens.
 4. Laudius: Unieke premium card
 5. Thuiscursus.nl: Docenten met ervaring uit het vak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een thuisstudie Trainer Faalangst en Weerbaarheid online volgen kan al vanaf €219,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Boeken, lesgeld e.d. zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De belangrijkste factoren kun je aftrekken:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Belangrijk: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (februari 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een beroepscursus waarbij je competenties leert voor jouw huidige- of toekomstige baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De opleiding heb je gekozen met het oog op de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het gaat om een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van Thuiscursus.nl.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De studiekosten in kwestie zijn ten minste €250 (p/jaar). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een opleiding of cursus volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Hoezo? Je manager kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Daarbij mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een zelfstudie via je werk volgen heeft pluspunten voor beide partijen. Binnen veel organisaties mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Trainer Faalangst en Weerbaarheid. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, zij kunnen je daarover meer vertellen.

In een prestatiemaatschappij als de onze ligt faalangst al snel op de loer. Wat als iedereen om je heen een succesvol leven lijkt te leiden en jij maar achterblijft? Wat als het jou nooit lukt om iets te bereiken?
Of het nu gaat over studies, banen of sociale relaties: bijna iedereen heeft weleens angst om te falen. Die onzekerheid maakt ons menselijk. Toch kan deze angst soms de overhand nemen en zorgen voor een verlammend gevoel. In dat geval kan een Faalangsttrainer hulp bieden.
Als Trainer Faalangst en Weerbaarheid voer je gesprekken met mensen en geef je bijvoorbeeld ontspanningsoefeningen en weerbaarheidstraining. Zo help je mensen langzaamaan het vertrouwen in zichzelf terugvinden. Wil jij degene zijn die mensen weerbaar en sterk maakt? Schrijf je dan nu in voor deze thuisstudie!

Content
 • Weerbaarheid en faalangst
 • G-denken
 • Assertiviteit
 • Agressie
 • Ontspanningsoefeningen
 • Pesten
 • Werkvormen bij weerbaarheidstrainingen
 • Ouders en leraren
 • Lesopzet van weerbaarheidstraining
 • Lesopzet faalangstreductietraining
 • Werken als trainer
 • Stage opdracht en afstudeeropdracht

Competences
 • Ontspanningsoefeningen uitvoeren
 • Weerbaarheidstrainingen geven
 • Ouders en leraren ondersteunen
 • Faalangstreductietrainingen geven
 • Werken als trainer

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie