nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Familiecoach

De cursus Familiecoach op afstand volgen, op jouw eigen tempo? D.m.v. deze thuisstudie vergelijker bekijk je de beste thuiscursussen en studies in het vakgebied van Childcare & Education. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of meer toe aan volledig iets nieuws? Doorzoek en vergelijk moeiteloos populaire thuiscursussen en studies van respectabele afstandsopleiders als Thuiscursus.nl en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuiscursus Familiecoach! Een studie die past bij jouw niveau, studiematerialen online toegankelijk, en docenten uit het werkveld. Deze cursus is er al vanaf €269,00 via o.a. Thuiscursus.nl.

 • Zelf de touwtjes in handen houden.
 • Met diploma, examen of certificaat.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • Aantrekkelijke welkomstcadeau’s.
 • Het is stukken goedkoper dan klassikaal.
 • In februari 2024 leuke welkomstkorting.

Opleiders thuisstudie Familiecoach februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlFamiliecoach3-6 maanden€269,00Meer informatie
Familiecoach digitaal vanuit huis

Up-to-date lesmateriaal en docenten uit het vak

De opleiding Familiecoach zelfstandig thuis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, voor iedereen is er iets mogelijk. Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze thuisstudie-vergelijker is een handige manier om te beginnen met zoeken. Middels onze vergelijker tref je honderden studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen die jou helpen naar jouw volgende doel. Verder groeien binnen het domein Childcare & Education? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Familiecoach. Met deze cursus doe je in korte termijn veel kennis op, zonder strakke deadlines. Je kunt het prima combineren met werk of een andere opleiding, sport en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Kiezen voor een cursus Familiecoach is niet moeilijk. In het volgende stukje gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of neem direct een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als je overal aan voldoet, dan krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je meteen inloggen.
 5. De studie kan beginnen: waar en wanneer jij wilt je lesstof bestuderen en examens maken. Logischerwijs krijg je begeleiding van een vaste docent.
 6. Na het afronden van de studie volgt natuurlijk een passende diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actuele prijzen Familiecoach thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Wat is hiervan de reden? Meestal heb je geen dure studieboeken. De meeste lesstof kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving via bijvoorbeeld je PC, smartphone of iPad. Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder docenten benodigd. Wel is er een vast aanspreekpunt aanwezig die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Familiecoach kan men aanschaffen vanaf €269,00 via het instituut Thuiscursus.nl. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een vakkundige mentor van Thuiscursus.nl.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Flexibel thuis een opleiding doen

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een groot deel van de jongeren willen een thuisstudie volgen. De hoge mate van flexibiliteit en de uitgebreide database met cursussen maakt het alleen maar leuker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het wat voor mij? In het overzicht hierna geven we antwoord op enkele prangende vragen rondom zelfstandige Familiecoach thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Familiecoach: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je meestal à la minute de digitale studiestof. Binnen 1 week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (niet verplicht bij alle studies). De cursus duurt om en nabij de 3-6 maanden. Als je veel tijd hebt bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Onverwachte drukte? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Cursussen en trainingen zijn er in principe voor iedereen. Ben jij van plan te starten met een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. In de regel is een specifieke Familiecoach vooropleiding een voorwaarde. Het kan ook gaan om een 21-plus toets of een bepaald certificaat. Via de site van de onderwijsinstelling tref je alle relevante details betreffende de toelatingseisen van deze cursus.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van opleiders zoals bijv. NCOI voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze opleidingen dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Bovendien levert de instelling vaak een erkend branchediploma zoals NL Actief A. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Zo kan jij laten zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Een aanzienlijk deel van de onderwijs-bedrijven geven ook een Familiecoach klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: je kunt veel leren van andere cursisten, meer directe feedback van je docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Minder prettig: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. In deze omgeving check je alles voor jouw cursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. Via deze portalen vind je onder andere oefenexamens, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, webinars, geluidsbestanden, oefeningen. Ook kan je opdrachten uploaden, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-familiecoach

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Het aanbod in studies is enorm. Dat gaat van HBO Financieel management tot aan Master Projectmanagement, en uiteraard ook de Familiecoach zelfcursus. Welke onderwijsinstelling rijmt met mijn situatie? Bijgaand benoemen we de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Uitstekend bereikbare klantenservice
 2. LOI: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 3. NTI: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
 4. Laudius: Vandaag nog beginnen met jouw cursus
 5. Thuiscursus.nl: Prettige digitale leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Je eigen thuisstudie Familiecoach online volgen kan al vanaf €269,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Zaken als collegegeld en lesmaterialen kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De belangrijkste kosten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Advies van de adviseur: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een cursus of studie waarbij je competenties leert voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De thuisstudie levert een bijdrage aan jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De studiekosten beslaan het minimum van €250 (per jaar). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Wat is daarvan de reden? Je organisatie heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Overigens mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een zelfstudie via je werk beginnen is dus een win-win situatie. Doorgaans is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Familiecoach. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Soms deel je met iemand hetzelfde bloed, maar ben je toch heel verschillend van elkaar. Binnen families kunnen daardoor gemakkelijk spanningen en problemen ontstaan. Als Familiecoach help je om gezinsleden dichter bij elkaar te brengen.
In deze thuisstudie leer jij doelgericht coachen en maak je gebruik van persoonlijkheidsmodellen om te begrijpen waar het mis kan gaan in families en hoe je samen naar een oplossing kunt zoeken.
Van buitenaf zie je soms beter wat er moet gebeuren om de band tussen verschillende gezinsleden te versterken. Maak jij weer één geheel van uiteengevallen families?

Content
 • Wat is coaching?
 • Het intake-gesprek
 • Coachingvaardigheden
 • Holistische aanpak
 • Introductie tot het enneagram
 • Overdracht/Tegenoverdracht
 • Dramadriehoek
 • Naar een nieuwe beleving van de familierelaties
 • Constructieve communicatie
 • Beëindigen van het coachingtraject
 • Starten als zelfstandig familiecoach

Competences
 • Een intake-gesprek voeren
 • De holistische aanpak inzetten
 • Werken met het enneagram
 • De dramadriehoek gebruiken
 • De familierelaties naar een nieuwe niveau brengen
 • Zorgen voor constructieve communicatie
 • Starten als zelfstandig familiecoach

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie