nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Financieel Assistent

De cursus Financieel Assistent op afstand volgen? Dankzij www.thuisstudiezoeken.nl vind je de beste thuisstudies en cursussen om verder te komen binnen het domein Administratie. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of meer iets leren wat je heel leuk vindt? Doorzoek en vergelijk zonder problemen kwalitatieve thuisopleidingen van betrouwbare afstandsopleiders als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuiscursus Financieel Assistent! Op een flexibele manier studeren, een gratis proefles volgen, en altijd de beste begeleiding. Deze cursus is beschikbaar vanaf €360,00 via LOI.

 • Studeer waar je maar wilt.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Professionele docenten.
 • Lessen met een focus op de praktijk.
 • Voordeliger dan een studie op school.
 • In februari 2024 aantrekkelijke acties.

Opleiders thuisstudie Financieel Assistent februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIFinancieel Assistent10 maanden€360,00Meer informatie
NTIFinancieel Assistent14 maanden€243,25Meer informatie
Financieel Assistent online vanuit huis

Studeren op jouw manier bij erkende opleiders

De opleiding Financieel Assistent vanuit huis volgen

Groeien naar een hogere functie? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, iedereen kan studeren en leren. Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze site kan jou hierbij helpen. Op deze website vind je een ruim aanbod thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die passen bij jouw doelen. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Administratie? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Financieel Assistent. Met deze cursus krijg jij alle onmisbare lesstof, zo snel of langzaam als jij dat wil. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast een drukke baan, muziek of sport en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Het deelnemen aan een cursus Financieel Assistent is eenvoudiger dan jij denkt. In het volgende stukje kan je er alles over lezen:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of kies de optie voor een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Wanneer alle privé-gegevens kloppen krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: waar en wanneer jij wilt je lesstof bestuderen en huiswerk inleveren. Vanzelfsprekend wordt je geholpen door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt krijg je het (branche)diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Wat is de prijs van een Financieel Assistent thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Een groot deel van wat behandeld wordt kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving met een computer, laptop, tablet of telefoon. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Doorgaans bestaat er een mentor of coach die jou door het traject helpen. De opleiding Financieel Assistent volg je al vanaf €360,00 bij het instituut LOI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Alle theorie en opdrachten (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een persoonlijke begeleider van LOI.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Met diploma / accreditatie.
Snel en efficiënt thuis studeren

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een groeiend aantal Hollanders kiezen voor een thuisstudie. De hoge mate van flexibiliteit en het veelzijdige aanbod in thuisstudies zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het voor mij relevant? Onderstaand besteden we aandacht aan de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Financieel Assistent thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de cursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Financieel Assistent: studeren op de momenten wanneer het jou past. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je soms binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Een paar dagen later krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (soms is dit optioneel). De cursus kun je afronden circa 10 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan het een stuk sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit verschilt per studie en aanbieder. De meeste (hobbymatige) cursussen stellen geen strenge eisen. Ben je op zoek naar een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Normaal gesproken is een toepasbare Financieel Assistent vooropleiding een harde eis. Men kan ook kiezen voor een 18-plus toets of een diploma van het voortgezet onderwijs. Op de opleidingspagina achterhaal je de verdere details ten aanzien van de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een officieel diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van aanbieders als bijv. NHA voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze thuisstudies dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Koning Willem I College. Daarbij ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een serieus branchediploma zoals branchediploma verzekeringen. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Op die manier zal de buitenwereld zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
De meeste scholen bieden ook een Financieel Assistent klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je kunt veel leren van andere cursisten, meer individuele begeleiding en extra uitleg voor toetsen en examens. Onthoud wel: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Ook is de prijs van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De erkende opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Hier raadpleeg je de meest handige tools voor je cursus en kan je overleggen met de docent. In deze internet omgeving zoek je ook naar oefeningen, webinars, geluidsbestanden, het lesmateriaal, video’s, praktijkvoorbeelden. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-cursussen-financieel-assistent

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Van Brand Management tot HBO evidence-based practice in de gezondheidszorg, en nu dus ook de Financieel Assistent zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen in lijn is met mijn doelen en wensen? In onderstaande paragraaf lees je over de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Tevredenheid gegarandeerd
 2. LOI: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 3. NTI: Mogelijkheid voor een gratis proefles
 4. Laudius: Vandaag nog van start met jouw studie
 5. Thuiscursus.nl: Studie in jouw eigen tempo afronden
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een professionele thuisstudie Financieel Assistent online versneld volgen is mogelijk vanaf €360,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? De studiekosten zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De relevante posten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Tip van de specialist: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een studie die gericht is op je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Neem de volgende zaken in acht:

 • De studie een meerwaarde is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het gaat om een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De studiekosten die je maakt komen minimaal uit op €250 (per 52 weken), en maximaal €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. De oorzaak daarvan? Het bedrijf waar je werkt kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Verder zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een studie, training of cursus via de werkgever starten heeft dus veel verschillende voordelen. Regelmatig heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Financieel Assistent. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Wil je carrière maken in de (financiële) administratie? Kies dan voor de opleiding Financieel Assistent en haal het veelgevraagde diploma van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Deze cursus biedt een brede basiskennis van het boekhouden om een eenvoudige boekhouding te kunnen uitvoeren. Daarnaast brengt de cursus je de benodigde rekenvaardigheden bij. In een administratieve functie is het namelijk essentieel om goed met cijfers om te kunnen gaan. Deze brede opleiding leert dus om te boekhouden en berekeningen uit te voeren. Vaardigheden die je (toekomstige) werkgever zeker zal waarderen!

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie