nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
oem office learning menu logo
 • Office E-learning
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Belastingassistent

De cursus Belastingassistent zelfstandig vanuit huis volgen? Via www.thuisstudiezoeken.nl vind je uitgebreide info over een ruim aanbod aan thuisstudies, cursussen en trainingen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Administratie. Wil je hogerop in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of simpelweg een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Neem de informatie door en vergelijk heel eenvoudig professionele thuiscursussen en studies van vooraanstaande aanbieders van thuisstudies als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuiscursus Belastingassistent! Op een flexibele manier studeren, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en uitstekende vakdocenten. Deze cursus kun je al volgen vanaf €474,00 bij bijvoorbeeld LOI.

 • Alles helemaal zelf inplannen.
 • Met diploma, examen of certificaat.
 • Leraren uit de praktijk.
 • Geef een boost aan je carrière.
 • Financiële regeling via de werkgever.
 • In juni 2023 goedkoop aangeboden.

Aanbieders thuisstudie Belastingassistent juni 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIBelastingassistent6 maanden€474,00Meer informatie
Belastingassistent zelf thuis volgen

Bepaal zelf je tempo met de beste begeleiding

De opleiding Belastingassistent thuis volgen

Zoek je een andere baan? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat er bij jou ook speelt, iedereen kan studeren en leren. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze site helpt jou graag met de volgende stap. Middels onze vergelijker kom je in aanraking met een breed spectrum van opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die passen bij jouw doelen. Verder groeien binnen het domein Administratie? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Belastingassistent(duaal of voltijd). Aan de hand van deze cursus leer je de onderdelen van het vak, op het moment dat het jou uitkomt. Het is goed te doen samen met jouw huidige baan, vrijetijdsbesteding en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Beginnen met een cursus Belastingassistent is eenvoudiger dan jij denkt. In onderstaand schema van onze studie-specialisten zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Klik op een van de opleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als alle gegevens compleet zijn zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: waar en wanneer jij wilt de lesstof erbij pakken en colleges terugkijken. Vanzelfsprekend ontvang je regelmatig feedback van een vaste docent.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je een passend diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actuele tarieven Belastingassistent thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel van de documentatie kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving met jouw computer, laptop, tablet of telefoon. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en werken ze met minder dure docenten. Wel heb je een persoonlijke begeleiderdie jou door het traject helpen. De opleiding Belastingassistent is er al vanaf €474,00 via LOI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De leerstof (meestal ook per post te krijgen).
 • Een vakkundige mentor van LOI.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een groeiend aantal Nederlanders kiezen voor een thuisstudie. De maximale vrijheid en de enorme keuze in studies en cursussen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Wat moet ik me erbij voorstellen, en past het bij mijn doelen? Hierna beantwoorden we de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Belastingassistent thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Belastingassistent: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd krijg je doorgaans dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Kort daarna krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit is niet altijd verplicht). De cursus is vaak af te ronden in ongeveer 6 maanden. Dikwijls bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Lukt het niet in deze periode? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dat verschilt per studie. (Hobby)cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Ambieer je een HBO-studie of master? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Vaak is een toepasbare Belastingassistent vooropleiding vereist. Een andere methoden kan zijn een 21+ toetsof op basis van een eerder gevolgd programma. In de gratis brochure vind je alle relevante details ten aanzien van de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van opleiders als bijv. Laudius zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). We kunnen dus zeggen dat deze studies niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Hogeschool Schoevers. Bovendien behaal je met een thuisstudie vaak een gerenommeerd branchediploma zoals branchediploma verzekeringen. Bij korte cursussen en trainingen heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Zo kun je aantonen dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Diverse opleidersverstrekken ook een Belastingassistent klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, meer individuele begeleiding en je hebt meer een stok achter de deur. Het minpunt is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Via internet bekijk je alles voor jouw cursus en kan je overleggen met de docent. In jouw online omgeving tref je zaken als webinars, oefeningen, video’s, oefenexamens, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-belastingassistent

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2023

Op afstand studeren is enorm populair. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Van Strategisch Management tot een studie als HBO Online marketing, en uiteraard ook de Belastingassistent zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland past bij mijn persoonlijke wensen? Onderstaand vind je een opsomming met de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Niet geslaagd? Lesgeld terug!
 2. LOI: Heldere kosten voor de opleiding en examens
 3. NTI: Probeer een gratis proefles
 4. Laudius: Op elk moment starten met jouw cursus
 5. Thuiscursus.nl: Vroegboekkorting
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
oem logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een echte thuisstudie Belastingassistent online volgen kan al vanaf €474,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Boeken, lesgeld e.d. kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De belangrijkste posten kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Let op: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (juni 2023). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een volwaardige opleiding die relevant is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). De voorwaarden zijn als volgt:

 • De studie is relevant voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De kosten die je opvoert bedragen minimaal €250 (per 12 maanden) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Werkgever betaalt soms mee
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoe komt dit? Jouw baas kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Verder zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een studie, training of cursus via je werk beginnen heeft dus veel verschillende voordelen. Standaard mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding Belastingassistent. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

De opleiding Belastingassistent is een uitstekende keuze voor iedereen die een functie in de administratieve sector ambieert of al werkzaam is in deze sector en fiscale kennis wil opdoen. Tijdens de cursus ligt het accent op de inkomstenbelasting, loonbelasting, vennootschapsbelasting en omzetbelasting. De praktische kant van belastingen komt ook aan bod, zoals het verzorgen van aangiften en adviseren bij eenvoudige fiscale vraagstukken. Na afloop kun je als belastingassistent een belastingconsulent of –adviseur ondersteunen of ga je aan de slag in een andere fiscaal-administratieve functie.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie