nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Kappersassistent

De cursus Kappersassistent flexibel vanuit huis volgen? Geholpen door onze vergelijker lees je alles over tientallen thuisopleidingen en cursussen om verder te komen binnen het domein Hairstyling. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of wellicht zin in totaal iets nieuws? Doorzoek en vergelijk heel eenvoudig veel gekozen thuisopleidingen en cursussen van Hollandse onderwijsaanbieders als NTI en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuiscursus Kappersassistent! Op een flexibele manier studeren, een gratis proefles volgen, en goede begeleiding. Deze cursus is beschikbaar vanaf €269,00 bij Thuiscursus.nl.

 • Zelf je studie indelen.
 • Op een moderne manier studeren.
 • Professionele docenten.
 • Leer vaardigheden voor de praktijk.
 • Bespaar reiskosten en reistijd.
 • In mei 2024 aantrekkelijke acties.

Vergelijk thuisstudies Kappersassistent mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlKappersassistent3-6 maanden€269,00Meer informatie
Kappersassistent online vanuit huis

Actueel lesmateriaal en de beste docenten

De opleiding Kappersassistent zelfstandig thuis volgen

Zoek je een andere baan? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat er ook bij jou speelt, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze site is in ieder geval een goed startpunt. Op deze plek vind je een grote variëteit aan thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Hairstyling? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Kappersassistent(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze cursus doe je belangrijke kennis op, op het moment dat het jou uitkomt. Je kunt het prima combineren met jouw huidige baan, culturele activiteiten en andere bezigheden.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Het deelnemen aan een cursus Kappersassistent is zo gepiept. Hieronder vind je alle details:

 1. Selecteer de gewenste opleider en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of neem direct een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Is het wat je had verwacht? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als jij alles volledig hebt ingevuld krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: op eigen tempo de lesmaterialen doorkijken en klassikaal onderwijs volgen. Bij alle opleiders heb je regelmatig contact met een professionele docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je een diploma of getuigschrift. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actuele prijzen Kappersassistent thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Wat daar de reden voor is? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel informatie vind je in jouw digitale leeromgeving, bijvoorbeeld op jouw smartphone, tablet of laptop. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Normaal gesproken is er een persoonlijke begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Kappersassistent wordt al aangeboden vanaf €269,00 via o.a. Thuiscursus.nl. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De lesstof (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een persoonlijke begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Ontdek het gemak van thuis studeren

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een groot aantal mensen investeren in hun carrière met een thuisstudie. De hoge mate van flexibiliteit en de variatie in thuisopleidingen maakt het steeds aantrekkelijker. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Worden er geen strenge eisen gesteld, en past het bij mijn doelen? In het gedeelte hieronder besteden we aandacht aan de vragen die we het meest horen over zelfstandige Kappersassistent thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de cursus?
Het meest ideale aan een thuiscursus Kappersassistent: je kan elke week starten met deze opleiding. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd ontvang je dikwijls dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Binnen afzienbare tijd krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De cursus kun je afronden pakweg 3-6 maanden. Dikwijls hoeft het niet eens zo lang te duren. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Cursussen en trainingen hebben in de regel weinig basiseisen. Ambieer je een HBO-studie of master? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. In de regel is een bepaalde Kappersassistent vooropleiding een voorwaarde. Soms kan er worden gekozen voor een 21+ toetsof een diploma van het voortgezet onderwijs. In de folder van de school vind je meer informatie m.b.t. de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van onderwijsaanbieders als o.a. NTI zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit betekent dat deze studies op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Hogeschool De Kempel. Bovendien zul je mogelijk recht hebben op een gerenommeerd branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Zo is het voor iedereen duidelijk dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Verschillende onderwijs-aanbieders verstrekken ook een Kappersassistent klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: de interactie met andere studenten, face to face spreken van de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Onthoud wel: je moet jouw agenda erop aanpassen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders werken met een online leeromgeving. In deze omgeving bekijk je de belangrijke documenten voor jouw cursus en kan je overleggen met de docent. Via jouw account kun je terecht voor ondermeer geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, webinars, oefenexamens, video’s. Ook kan je opdrachten uploaden, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-kappersassistent

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Dat gaat van Content management professional tot een studie als Gamedesigner, en uiteraard ook de Kappersassistent zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling rijmt met mijn ambities? Onderstaand beschrijven we kort de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Taalcursussen, beroepsopleidingen en VO
 2. LOI: Uitstekende recensies van studenten
 3. NTI: Studeren op jouw moment en jouw manier
 4. Laudius: Unieke premium card
 5. Thuiscursus.nl: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Je eigen thuisstudie Kappersassistent online versneld volgen is realistisch vanaf €269,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Lesmaterialen en lesgeld zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. Deze producten kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Studiemiddelen als boeken en software

Houd er rekening mee: er zijn wel strenge voorwaarden (mei 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een cursus / studie die belangrijk is voor de baan van je toekomst (of huidige werk). Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De opleiding is relevant voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het moet gaan om een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • Jouw totale kosten zijn ten minste €250 (jaarlijks). Als plafond is €15000 ingesteld.

Werkgever betaalt soms mee
Het doen van een deeltijd studie is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoe komt dit? Je werk / collega kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Bovendien zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een training of beroepsopleiding via jouw werkgever afronden is dus voor beide partijen interessant. Steeds vaker stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Kappersassistent. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Als kappersassistent ben je de onmisbare helpende hand van elke kapper. Je vervult een belangrijke taak in de kapsalon, want jij zorgt ervoor dat alles vlekkeloos verloopt. Dankzij jou krijgen alle klanten de service die ze verdienen!
In deze thuisstudie leer je afspraken inplannen en mensen professioneel in ontvangst nemen. Bovendien leer je hoofd- en haartypen onderscheiden en maak je jezelf stap voor stap alle basissnitten eigen. Zo kun je de kapper straks ook helpen met knippen, kleuren, brushen en stylen.
Begeleid door een ervaren professional weet jij binnenkort overal het fijne van. Wil jij de vliegende kiep van de kapsalon zijn? Je wordt het dankzij deze opleiding!

Content
 • Je toekomstmogelijkheden als kappersassistent
 • De verschillende functies in de kapperssector
 • Je klanten professioneel en aangenaam ontvangen
 • De kapsalon correct onderhouden
 • Adviesgesprekken voeren
 • Structuur van de huid en het haar
 • Haar- en hoofdhuidverzorging
 • De verschillende gelaatsvormen
 • Soorten scheidingen
 • Basissnitten
 • Het hanteren van de kappersschaar
 • Basisprincipes- en technieken
 • Brushen en watergolven zetten
 • Basispermanenten

Competences
 • Je klanten professioneel en aangenaam ontvangen
 • De kapsalon correct onderhouden
 • Adviesgesprekken voeren
 • Structuur van de huid en het haar herkennen
 • Haar- en hoofdhuid verzorgen
 • De verschillende gelaatsvormen herkennen en kapsels adviseren
 • Verschillende soorten scheidingen maken
 • Inzicht in de basissnitten
 • De kappersschaar hanteren
 • Brushen en watergolven zetten
 • Basispermanenten zetten

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie