nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Glaszetter

De cursus Glaszetter flexibel en snel thuis volgen? Geholpen door www.thuisstudiezoeken.nl kom je in aanraking met de beste thuiscursussen en studies in het vakgebied van Construction & Renovation. Een nieuwe stap in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of anderzijds zin in totaal iets nieuws? Check en vergelijk moeiteloos professionele thuisopleidingen en cursussen van Nederlandse instellingen als Laudius en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuiscursus Glaszetter! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, een prettige online leeromgeving, en fantastische praktijkdocenten. Deze cursus is er al vanaf €439,00 bij een opleider als Thuiscursus.nl.

 • Zelf je studie indelen.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • 100% actuele en toepasbare lesstof.
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In december 2023 voordelig starten.

Opleiders thuisstudie Glaszetter december 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlGlaszetter3-6 maanden€439,00Meer informatie
Glaszetter op eigen tempo thuis volgen

Bekijk direct alle erkende thuisstudies

De opleiding Glaszetter thuis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, iedereen kan studeren en leren. Maar je moet wel ergens beginnen. Deze vergelijkingssite kan jou hierbij helpen. Met behulp van onze website vergelijk je tientallen opleidingen (MBO/HBO) en cursussen om jouw volgende doel te realiseren. Verder groeien binnen het domein Construction & Renovation? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Glaszetter(duaal of voltijd). Via deze cursus verdiep jij je volledig in het vak, volledig op jouw eigen tempo. Je kunt het prima combineren met een baan, andere interesses en andere bezigheden.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Van start gaan met een cursus Glaszetter regel je razendsnel online. In het stappenplan van ons studie-team gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of kies voor een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als je voldoet aan de toelatingseisen worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: waar en wanneer jij wilt je lesstof bestuderen en opdrachten inleveren. Zoals je mag verwachten heb je regelmatig contact met een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt wordt je beloond met een diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actuele tarieven Glaszetter thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel lesmaterialen vind je in jouw digitale leeromgeving met een computer, iPad of smartphone. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder dure docenten. Wel is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Glaszetter is er nu al vanaf €439,00 bij bijvoorbeeld Thuiscursus.nl. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De lesstof (meestal ook per post te krijgen).
 • Een vakkundige begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • De examens (soms op locatie).
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een aanzienlijk aantal Nederlanders kiezen voor een thuisstudie. De flexibele manier van studeren en het grote aanbod aan opleidingen maakt het alleen maar leuker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is het wat voor mij? In het gedeelte hieronder vind je de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Glaszetter thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Glaszetter: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je dikwijls à la minute de digitale studiestof. Dezelfde week krijg je de hele studiemap ook thuis (niet verplicht bij alle studies). De cursus kun je afronden pakweg 3-6 maanden. In veel gevallen zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Onverwachte drukte? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dat verschilt per studie. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Gaat jouw voorkeur uit naar een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Vaak is een dergelijke Glaszetter vooropleiding noodzakelijk. Een andere methoden kan zijn een 21+ toetsof een diploma van het voortgezet onderwijs. Op de website van de aanbieder check je meer informatie aangaande de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van bedrijven als o.a. Scheidegger zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Op die manier weet je dat deze opleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Lentiz. Bovendien zul je mogelijk recht hebben op een erkend branchediploma zoals NIMA. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Flink wat scholen hebben ook een Glaszetter klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, direct antwoord op vragen en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Onthoud wel: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Tevens is tarief van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Via internet vind je de essentiële informatie voor je cursus en kan je overleggen met de docent. In deze internet omgeving kan men ook terecht voor oefenexamens, het lesmateriaal, video’s, webinars, oefeningen, geluidsbestanden. Ook kan je opdrachten uploaden, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-glaszetter

Onderwijsinstellingen vergelijken december 2023

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Bijvoorbeeld HBO Beïnvloedingspsycholoog tot MUA: Eyeliner, en natuurlijk de Glaszetter zelfcursus. Welke onderwijsinstelling sluit aan bij mijn doelen en wensen? Hierna behandelen we de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Beginnen wanneer jij dat wil
 2. LOI: Heldere kosten voor de opleiding en examens
 3. NTI: Ook zakelijke opties
 4. Laudius: 14 dagen gratis studeren
 5. Thuiscursus.nl: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een professionele thuisstudie Glaszetter online versneld volgen kost om en nabij de €439,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De belangrijkste posten kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Verplichte boeken en readers

Tip van de specialist: er gelden strenge regels (december 2023). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een studie die belangrijk is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De cursus levert een bijdrage aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het moet gaan om een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van Thuiscursus.nl.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • Jouw totale kosten zijn minimaal €250,00 (p/jaar), oplopend tot €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoe komt dit? Je manager kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Daarbij zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een training of beroepsopleiding via je werk volgen heeft pluspunten voor beide partijen. Dikwijls is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Glaszetter. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, en haal meer uit je talenten en interesses.

Zowel in de winter als de zomer is het belang van een goede isolatie in huis groot. Steeds meer mensen kiezen met vierseizoens- of hoogrendementsglas voor een duurzame investering. Als glaszetter heb je gegarandeerd werk!
In deze thuisstudie doe je veel technische én praktische kennis op over de gereedschappen en materialen waar je mee zult werken. Je leert bovendien alle belangrijke veiligheidsmaatregelen toepassen en komt erachter wat je moet doen om te starten als zelfstandige.
Ben jij op zoek naar een mooi beroep waarbij je met je handen aan de slag gaat? Of werk je al in de bouw en wil je je graag verder specialiseren? Schrijf je dan in voor deze thuisstudie en maak je klaar voor een gla(n)srijke toekomst als glaszetter!

Content
 • Je toekomstmogelijkheden als glaszetter
 • Starten als zelfstandig glaszetter of in loondienst
 • Administratie
 • Technische kennis
 • Materiaalkennis
 • Gereedschapskennis
 • Gaswerk binnen
 • Glaswerk buiten
 • Timmerwerk
 • Veiligheid

Competences
 • Zowel binnen als buiten op de juiste manier glazen plaatsen
 • Jouw opgedane gereedschaps- en materiaalkennis toepassen
 • Belangrijke veiligheidsmaatregelen toepassen
 • De administratie bijhouden die komt kijken bij een glaszetter

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie