nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Hairstylist

De cursus Hairstylist comfortabel vanuit huis volgen? D.m.v. www.thuisstudiezoeken.nl kom je in aanraking met de meest interessante thuisstudies, cursussen en trainingen waarmee jij verder komt binnen het domein Hairstyling. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of bijvoorbeeld zin in totaal iets nieuws? Lees info en vergelijk gemakkelijk de beste opleidingen en thuisstudies van betrouwbare instellingen als Thuiscursus.nl en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuiscursus Hairstylist! Een passende opleiding voor iedereen, het meest actuele lesmateriaal, en docenten uit het werkveld. Deze cursus is beschikbaar vanaf €239,00 bij Thuiscursus.nl.

 • Uitstekend te combineren met werk.
 • Digitale leeromgeving.
 • Persoonlijke begeleider / mentor.
 • Altijd 100% actuele lesstof.
 • Financiële regeling via de werkgever.
 • In mei 2024 voor een voordelige prijs.

Overzicht thuisstudies Hairstylist mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlHairstylist3-6 maanden€239,00Meer informatie
Hairstylist op eigen tempo thuis volgen

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding Hairstylist thuis digitaal volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat er bij jou ook speelt, er is ontzettend veel mogelijk! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze vergelijkingssite helpt met het vinden van de juiste studie. Hier vind je uitgebreide info over tientallen thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Hairstyling? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Hairstylist(duaal of voltijd). Door het volgen van deze cursus doe je belangrijke kennis op, altijd waar en wanneer jij wilt. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast een drukke baan, vrijetijdsbesteding en andere bezigheden.

Hoe werkt het precies?
Het deelnemen aan een cursus Hairstylist gaat erg gemakkelijk. In het stappenplan van ons studie-team kan je er alles over lezen:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of kies de optie voor een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Lijkt het wat? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als alles in orde is komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt de verschillende lesmaterialen samenvatten en klassikaal onderwijs volgen. Vanzelfsprekend ontvang je regelmatig feedback van een vakkundige docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je het (branche)diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actuele prijs Hairstylist thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Waarom is het zo voordelig? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Een groot deel van wat behandeld wordt check je simpelweg digitaal, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een macbook, ipad of telefoon. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en werken ze met minder dure docenten. Normaal gesproken bieden ze een persoonlijke begeleider die jou door het traject helpen. De opleiding Hairstylist volg je al vanaf €239,00 bij de onderwijsinstelling Thuiscursus.nl. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Het lesmateriaal (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een professionele begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Kies voor een erkende thuisstudie

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Veel Nederlanders willen vanuit huis studeren. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het enorme aanbod zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het niveau niet te hoog? Hieronder behandelen we de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Hairstylist thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Hairstylist: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je doorgaans binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Binnen 1 week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (soms is dit optioneel). De cursus kost je zo’n 3-6 maanden. In de praktijk bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn er in principe voor iedereen. Oriënteer jij je meer op een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Dikwijls is hier een matchende Hairstylist vooropleiding een voorwaarde. Een andere methoden kan zijn een 18 plus-examen of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). In de folder van de school kun je terecht voor de benodigde specificaties m.b.t. de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van onderwijsinstellingen zoals o.a. Nationale Handelsacademie (NHA) zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze opleidingen net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld STC. Verder zul je mogelijk recht hebben op een officieel branchediploma als branchediploma schadebehandelaar. Bij afronding van een kortlopende cursus wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Zo kan jij laten zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Veel instanties verstrekken ook een Hairstylist klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, direct antwoord op vragen en de examenhulp (bespreken van de vragen). Minder prettig: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Via dit systeem download je alles voor jouw cursus en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In deze speciale omgeving kan men ook terecht voor video’s, geluidsbestanden, oefeningen, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, het lesmateriaal. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-hairstylist

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Dit varieert van MBO Juridisch-administratief dienstverlener tot een studie als Eigen visagiesalon starten, en sinds kort dus ook de Hairstylist zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen matcht met mijn wensen en situatie? In het volgende overzicht lees je over de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: De goedkoopste opleider van Nederland
 2. LOI: Al meer dan 90 jaar voorop in onderwijs
 3. NTI: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 4. Laudius: Praktijkgerichte docenten
 5. Thuiscursus.nl: Met belastingteruggaaf
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

De thuisstudie Hairstylist online versneld volgen kan voor een bedrag van €239,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De volgende kosten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Belangrijk: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (mei 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een opleidingdie relevant is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De cursus of studie is relevant voor de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Er is sprake van een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via Thuiscursus.nl.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De kosten die je opvoert zijn ten minste €250,00 (per 12 maanden), oplopend tot €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Een opleiding of cursus volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoezo? Jouw baas heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Daarnaast zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een professionele opleiding via de werkgever starten is dus een win-win situatie. Soms mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding Hairstylist. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, samen groeien is een mooie doelstelling.

Vlechten, krullen, brushen, stylen, opsteken… met één bos haar kun je duizend verschillende kapsels maken. Als Hairstylist weet jij er wel raad mee!
In deze thuisstudie ontdek je stap voor stap hoe je futloos haar weer volume geeft, hoe je perfecte krullen creëert of hoe je haren in model brusht zonder ze te beschadigen. Ook vlechttechnieken, opsteekkapsels en speciale coupes voor films en bruiloften komen uitgebreid aan bod.
Je leert als geen ander rekening houden met het type haar, het gezicht en de smaak van jouw klant. Zo kom je steeds opnieuw tot een prachtig en uniek resultaat!

Content
 • Je toekomstmogelijkheden als haarstylist
 • Je eigen haar professioneel leren stylen
 • Materialenkennis: clips, kleefrollen, krul- en stijltang
 • Trendy brushen
 • Moderne vlechttechnieken
 • Krultangtechnieken
 • Verschillende vormen
 • Textuur en kleur
 • Avond- en feestkapsels
 • Professionele materialen, gereedschappen en producten
 • Opsteekkapsels
 • Bruids- en feestkapsels

Competences
 • Op een professionele manier haar stylen
 • Verschillende soorten kapsel vormgeven
 • Vlecht- en krultangtechnieken op de juiste manier toepassen
 • Avond-, feest-, bruids-, en opsteekkapsels maken volgens de laatste mode

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie