loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Handreflexologie

De cursus Handreflexologie zelfstandig vanuit huis volgen? Met www.thuisstudiezoeken.nl bekijk je de beste thuiscursussen en studies in het vakgebied van Massage Techniques. Wil je hogerop in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of bijvoorbeeld een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Ga direct van start en vergelijk moeiteloos goede thuisstudies van betrouwbare scholen als LOI en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuiscursus Handreflexologie! Een studie die past bij jouw niveau, studiematerialen online toegankelijk, en persoonlijke begeleiding. Deze cursus is te bestellen vanaf €269,00 bij Thuiscursus.nl.

 • Geen vast studieschema.
 • Prettige online leeromgeving.
 • Volop feedback van je docent.
 • Leren van situaties uit de praktijk.
 • Studiekosten zijn vaak aftrekbaar.
 • In mei 2022 goedkoop beginnen.

Overzicht met thuisstudies Handreflexologie mei 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlHandreflexologie3-6 maanden€269,00Meer informatie
Handreflexologie digitaal vanuit huis

Up-to-date lesmateriaal en docenten uit het vak

De opleiding Handreflexologie vanuit huis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat je denkniveau ook is, het aanbod is ontzettend groot! Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze vergelijkingssite kan helpen bij het vinden van een studie. Middels onze vergelijker vind je uitgebreide info over tientallen thuiscursussen en opleidingen (beroeps) om jouw volgende doel te realiseren. Verder groeien binnen het domein Massage Techniques? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Handreflexologie(duaal of voltijd). Tijdens deze cursus verdiep jij je volledig in het vak, zonder strakke deadlines. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast dagelijkse werkzaamheden, hobby’s en jouw gezin.

Hoe werkt het precies?
Aan de slag gaan met een cursus Handreflexologie gaat sneller dan je denkt. In onderstaand schema van onze studie-specialisten komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en lees meer details over de cursus.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of probeer een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Registreer je dan direct online.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als alles in orde is komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: op zelfgekozen momenten lesstof en boeken doornemen en opdrachten inleveren. Bij alle opleiders wordt je ondersteund door een persoonlijke docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond ontvang je een certificaat of diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actuele prijs Handreflexologie thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Wat is hiervan de reden? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel theorie en opdrachten bekijk je gewoon online, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een telefoon of PC (ook tablets). Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en zijn er minder dure docenten. Natuurlijk is er een vast aanspreekpunt aanwezig die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Handreflexologie wordt al aangeboden vanaf €269,00 via o.a. Thuiscursus.nl. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Alle theorie en opdrachten (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van Thuiscursus.nl.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Snel en efficiënt thuis studeren

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Meer en meer werkenden kiezen voor een thuisstudie. De flexibele manier van studeren en het grote aanbod aan opleidingen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Kan ik zomaar beginnen, en past het bij mijn ambities? In de volgende paragraaf lees je de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Handreflexologie thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Handreflexologie: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je dikwijls binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Een paar dagen later wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (soms is dit optioneel). De cursus is vaak af te ronden in grofweg 3-6 maanden. Als je veel tijd hebt kan het een stuk sneller. Kom je er even niet aan toe? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dat verschilt per studie. (Hobby)cursussen stellen geen strenge eisen. Heb je interesse in een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. In de regel is een toepasbare Handreflexologie vooropleiding een van de voorwaarden. Een andere methoden kan zijn een 21 plus examen of een bepaald certificaat. In de gratis brochure check je alle noodzakelijke details over de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van instellingen zoals o.a. Scheidegger dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Dit houdt in dat deze studies net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld SG De Rooi Pannen. Daarbij ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een gerenommeerd branchediploma zoals branchediploma pedicure. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Zodoende maak jij kenbaar dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Het gros van de instanties verstrekken ook een Handreflexologie klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: je kunt ervaringen en kennis delen de goede en individuele ondersteuning en extra uitleg voor toetsen en examens. Onthoud wel: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. In dit systeem check je alles wat je nodig hebt voor jouw cursus en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. Met jouw online lesomgeving vind je onder andere geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, oefeningen, oefenexamens, webinars, het lesmateriaal. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-handreflexologie

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2022

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dit loopt van HBO Culturele diversiteit tot Privacy – AVG en GDPR, en uiteraard ook de Handreflexologie zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling rijmt met mijn doelen en wensen? In onderstaande paragraaf behandelen we de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Gratis studiegids aanvragen
 2. LOI: Ruim 1.000 opleidingen om uit te kiezen
 3. NTI: Online beroepskeuzetest
 4. Laudius: Professionele online campus
 5. Thuiscursus.nl: Hulp bij het kiezen van een studie
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Naast je baan een thuisstudie Handreflexologie online versneld volgen is realistisch vanaf €269,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Lesmaterialen en lesgeld mag je (deels) aftrekken van de belasting. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. Deze specifieke posten mag je aftrekken:

 • Instellingsgeld, lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Opmerking: er zijn wel strenge voorwaarden (mei 2022). Het betreft uitsluitend kosten voor een cursus of studie die van belang is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De thuisstudie is van belang voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het moet gaan om een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De kosten die je opvoert moeten minimaal €250 zijn (p/jaar) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Waarom? Jouw baas kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Bovendien zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een zelfstudie via jouw werkgever afronden heeft dus veel verschillende voordelen. Steeds vaker heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Handreflexologie. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, en haal meer uit je talenten en interesses.

Onze handen vertellen ons veel over de staat van onze gezondheid. De vele drukpunten van de hand staan namelijk in verbinding met de rest van ons lichaam!
Als handreflexoloog weet jij precies hoe je deze punten zo aanraakt en masseert dat stress en spanningen zullen verdwijnen uit het lichaam. Doordat je de doorbloeding stimuleert, gaan de goede energieën weer stromen en zal het lichaam op een natuurlijke wijze ontspannen en genezen.
In deze thuisstudie leer je stap voor stap hoe je deze eeuwenoude geneeswijze kunt toepassen. Jij brengt straks jezelf of anderen weer in balans en krijgt daar enorm veel energie voor terug!

Content
 • Wat is reflexologie
 • Hoe werkt handreflexologie
 • Hoe begin ik er aan
 • Technieken
 • Verwelkoming cliënt
 • Basisbehandelingen handreflexologie
 • Leren werken met energie
 • Handenkaarten
 • Anatomie
 • Cosmetologie
 • Etherische oliën

Competences
 • Handreflexologie toepassen
 • Werken met verschillende technieken
 • Jouw cliënten op de juiste manier verwelkomen
 • De basisbehandelingen van handreflexologie goed uitvoeren
 • Met energie werken
 • Handenkaarten gebruiken
 • Inzicht in anatomie
 • Alles weten over cosmetologie en etherische oliën

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie