nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Happinesscoach

De cursus Happinesscoach vanuit huis volgen? Met deze thuisstudie vergelijker vind je uitgebreide info over alle erkende thuisopleidingen en cursussen om verder te groeien binnen het vakgebied Coaching. Een nieuwe stap in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of misschien iets leren wat je heel leuk vindt? Pak dit moment en vergelijk probleemloos kwalitatieve opleidingen en thuisstudies van vooraanstaande onderwijsinstellingen als Laudius en ga meteen aan de slag met een thuiscursus Happinesscoach! Een opleiding die past bij je denkniveau, up-to-date lesmateriaal, en uitstekende vakdocenten. Deze cursus is er al vanaf €269,00 bij Thuiscursus.nl.

 • Niet gebonden aan lesdagen.
 • Online lesmateriaal bekijken.
 • Behulpzame docenten.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • Mogelijke compensatie via de werkgever.
 • In februari 2024 leuke welkomstkorting.

Opleiders thuisstudie Happinesscoach februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlHappinesscoach3-6 maanden€269,00Meer informatie
Happinesscoach thuis volgen

Bekijk aanbod en start vandaag al!

De opleiding Happinesscoach op eigen tempo vanuit huis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Wat je denkniveau ook is, iedereen kan studeren en leren. Het is gewoon een kwestie van doen. Deze thuisstudie-vergelijker is in ieder geval een goed startpunt. In de vergelijker vergelijk je veel verschillende thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Verder groeien binnen het domein Coaching? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Happinesscoach(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, op jouw niveau en jouw tempo. Ideaal als je studeren moet combineren met een drukke baan, andere interesses en jouw familie.

Hoe werkt thuis studeren?
Kiezen voor een cursus Happinesscoach is online snel te regelen. Door middel van het stappenplan hieronder leggen we dit precies uit:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Ben je enthousiast? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als alles in orde is worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je meteen inloggen.
 5. Nu kun je starten met leren: waar en wanneer jij wilt de lesstof erbij pakken en toetsen maken of opdrachten inleveren. Vanzelfsprekend ontvang je regelmatig feedback van een ervaren docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Actuele prijzen Happinesscoach thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Wat daar de reden voor is? Je schaf geen hele dure boeken aan. Een belangrijk deel van het lesmateriaal vind je in jouw digitale leeromgeving op jouw smartphone, tablet of laptop. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Doorgaans bestaat er een mentor of coach die jou kan helpen. De opleiding Happinesscoach kun je al volgen vanaf €269,00 bij bijvoorbeeld Thuiscursus.nl. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (meestal ook per post te krijgen).
 • Altijd een eigen mentor van Thuiscursus.nl.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groot deel van de volwassenen zien hun kansen in een zelfstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en de enorme keuze in studies en cursussen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Kan men zomaar ineens een studie starten, en past het bij mijn ambities? Hieronder lees je enkele prangende vragen rondom zelfstandige Happinesscoach thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn cursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Happinesscoach: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je doorgaans dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Niet veel later worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (dit is niet altijd verplicht). De cursus is vaak af te ronden in ongeveer 3-6 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan je het ook sneller afronden. Kom je er even niet aan toe? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. (Hobby)cursussen zijn er in principe voor iedereen. Betreft het een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Vaak is een bepaalde Happinesscoach vooropleiding wel een minimum. Men kan ook kiezen voor een 18 plus-examen of op basis van een eerder gevolgd programma. In de gratis brochure kun je terecht voor aanvullende informatie ten aanzien van de toelatingseisen van deze cursus.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van aanbieders zoals o.a. LOI worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat jouw behaalde diploma niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. MBO Menso Alting. Daarnaast behaal je met een thuisstudie vaak een serieus branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Zo is het voor iedereen duidelijk dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Het gros van de instanties hebben ze mogelijkheid voor een Happinesscoach klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je kunt veel leren van andere cursisten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Een negatief punt is: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Daar bekijk je de meest handige tools voor je cursus en heb je contact met jouw docent. In deze internet omgeving is er een verzameling geplaatst van oefenexamens, webinars, oefeningen, geluidsbestanden, video’s, het lesmateriaal. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-happinesscoach

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Bijvoorbeeld Taal en stijl t/m Cateraar, en nu dus ook de Happinesscoach zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die sluit aan op mijn privé situatie? In het volgende overzicht kun je meer vinden over onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 2. LOI: Uitstekende recensies van studenten
 3. NTI: Je ziet stap voor stap wat je moet lezen, oefenen en welk huiswerk je kunt maken.
 4. Laudius: Gratis studiegids aanvragen
 5. Thuiscursus.nl: Praktijkervaring en stage mogelijk
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Naast je baan een thuisstudie Happinesscoach online versneld volgen is haalbaar rond de €269,00. Maar het kan nog goedkoper. De studiekosten kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De relevante producten kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Advies van de adviseur: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (februari 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een cursus / studie die belangrijk is voor de baan van je toekomst (of huidige werk). De belangrijkste details:

 • De cursus of studie is geschikt voor je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het betreft een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De kosten die je opvoert beslaan het minimum van €250 (p/jaar), oplopend tot €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoe komt dit? Je manager heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Daarbij zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een zelfstudie via jouw werkgever afronden is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Dikwijls mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Happinesscoach. Ga eens om tafel met jouw manager, en haal meer uit je talenten en interesses.

Ben jij iemand die anderen het liefst altijd vrolijk ziet? Schiet jij graag te hulp om een glimlach op het gezicht te toveren?

Als mens kennen we periodes van ups en soms hebben we een periode waarin het minder goed gaat. De happiness coach kan hulp bieden. Door inzichten en technieken kan de coach goed-gevoelhormonen in het lichaam opnieuw laten bruisen. Heb jij zin om als happiness coach aan de slag te gaan? Dan is deze cursus iets voor jou!

Als Happinesscoach begeleid of geef je trainingen aan individuen en groepen om zo hun functioneren (in een bedrijf of op school) te verbeteren. Je besteedt hierbij aandacht aan persoonlijke motivatie en motivatie van buitenaf. Wil jij mensen optimaal laten functioneren? Schrijf je dan in voor onze opleiding Happinesscoach. Je studeert op je eigen tempo en wordt begeleid door een ervaren Happinesscoach.


Content
 • Wat is happiness?
 • De persoonlijkheid en de egoposities
 • Behoeften en waarden
 • Omgaan met stress
 • Onafhankelijke levenshouding: persoonlijk inzicht, leiderschap, management
 • Managen van crisis en achterstand
 • Omgang met geld
 • Relaties en communicatie
 • Spiritualiteit
 • Happinesscoach zijn

Competences
 • Individuen of groepen begeleiden en trainen
 • Kunnen coachen op gebieden zoals persoonlijke waarden, financiën, relaties etc.
 • Voor jezelf kunnen beginnen als hapinesscoach

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie