nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Hondencoach

De cursus Hondencoach zelfstandig vanuit huis volgen? D.m.v. onze vergelijker kom je in aanraking met de beste thuisopleidingen en cursussen in het vakgebied van Coaching. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Beginnen als ZZP’er? Of juist iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Pak dit moment en vergelijk simpel en snel goede thuisopleidingen en cursussen van erkende opleiders als Thuiscursus.nl en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuiscursus Hondencoach! Studeren in jouw eigen tempo, up-to-date lesmateriaal, en uitstekende vakdocenten. Deze cursus kan jij volgen vanaf €269,00 bij bijvoorbeeld Thuiscursus.nl.

 • Alles helemaal zelf inplannen.
 • Online account met studieplanning.
 • Flexibele docenten.
 • De lessen altijd 100% bij de tijd.
 • Het laagste lesgeld.
 • In juni 2024 scherpe tarieven.

Vergelijk thuisstudies Hondencoach juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlHondencoach3-6 maanden€269,00Meer informatie
Hondencoach zelf thuis volgen

Begin vandaag nog met jouw thuisstudie

De opleiding Hondencoach op eigen tempo vanuit huis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Wat er bij jou ook speelt, voor iedereen is er iets mogelijk. Het is gewoon een kwestie van doen. Deze thuisstudie-vergelijker helpt jou graag met de volgende stap. Middels onze vergelijker vergelijk je een scala aan thuiscursussen en opleidingen (beroeps) waardoor jij je doelen kan bereiken. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Coaching? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Hondencoach. Met deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, op jouw niveau en jouw tempo. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast je werk, andere interesses en jouw gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Beginnen met een cursus Hondencoach kan moeiteloos via internet. In het bijgaande stappenplan leggen we het beknopt uit:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en lees meer details over de cursus.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Wanneer alle privé-gegevens kloppen ontvang je het lesmateriaal en kan je meteen inloggen.
 5. Nu kun je starten met leren: op eigen tempo de stof doornemen en klassikaal onderwijs volgen. Vanzelfsprekend ontvang je regelmatig feedback van een ervaren docent.
 6. Na het afronden van de studie krijg je een diploma of getuigschrift. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actuele prijs Hondencoach thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Hoe komt dit? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Veel theorie en opdrachten bekijk je gewoon online, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een computer, laptop, tablet of telefoon. Daarnaast hoef je niet te reizen en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Doorgaans is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou door het traject helpen. De opleiding Hondencoach volg je al vanaf €269,00 via Thuiscursus.nl. De kosten worden gevormd door:

 • De lesstof (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een professionele mentor van Thuiscursus.nl.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Veel volwassenen investeren in hun carrière met een thuisstudie. De flexibele manier van studeren en de enorme keuze in studies en cursussen is een belangrijke reden. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Hoe werkt het precies, en is het niveau niet te hoog? In de volgende paragraaf behandelen we de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Hondencoach thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Hondencoach: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je doorgaans dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Niet veel later worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit is niet altijd verplicht). De cursus kost je om en nabij de 3-6 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Is een vooropleiding verplicht?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Cursussen en trainingen kan iedereen op elk moment beginnen. Ben je op zoek naar een erkende MBO- of HBO opleiding? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. In sommige gevallen is een specifieke Hondencoach vooropleiding wel een minimum. Men kan ook kiezen voor een 21+ toetsof een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de beschrijving van de opleiding achterhaal je aanvullende informatie over de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van scholen zoals bijvoorbeeld NCOI zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Je mag er dan op vertrouwen dat deze studies gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Islamitische Universiteit Rotterdam. Ook krijgen deelnemers soms een erkend branchediploma zoals fitness trainer A. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Zo kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Verschillende scholen hebben ook een Hondencoach klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Het minpunt is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Via dit systeem check je belangrijke info rondom jouw cursus en kan je vragen stellen aan jouw docent. In deze internet omgeving kun je terecht voor ondermeer het lesmateriaal, oefenexamens, geluidsbestanden, webinars, praktijkvoorbeelden, oefeningen. Je kunt hier ook projecten uploaden, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-hondencoach

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Het aanbod in studies is enorm. Dat gaat van JavaScript jQuery tot een studie als Rouwcoach en Verliescoach, en uiteraard ook de Hondencoach zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling rijmt met mijn ambities? Hieronder vind je een opsomming met onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Met een ruim aanbod hobbycursussen.
 2. LOI: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 3. NTI: Flexibel studeren
 4. Laudius: De unieke Stap voor stap methode
 5. Thuiscursus.nl: Hoge slagingskansen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Zelf een thuisstudie Hondencoach online volgen kan al vanaf €269,00. Maar het kan nog goedkoper. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De relevante zaken kun je aftrekken:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Eventuele kosten voor EVC-procedures

Opmerking: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (juni 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een cursus / studie die belangrijk is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. De belangrijkste details:

 • De cursus of studie is relevant voor je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Er is sprake van een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De studiekosten die je maakt zijn minimaal €250,00 (per 12 maanden). Als plafond is €15000 ingesteld.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een opleiding of cursus volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. De reden hiervoor? Het bedrijf waar je werkt kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Bovendien zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een relevante opleiding via de werkgever starten is dus voor jullie beide relevant. Vaak mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Hondencoach. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Mensen helpen op de juiste manier met honden om te gaan? Als hondencoach ga je aan de slag met de relatie tussen hond en baasje. Bijten in de bank? Opspringen? Blaffen naar vreemden? Je gaat leren luisteren naar de hond en onderzoekt waarom hij doet wat hij doet.

Welke manieren zijn er om gedrag te beïnvloeden? Je gaat aan de slag met verschillende trainingsmethoden en leert zien dat iedere actie een bepaalde reactie uitlokt. Wat zijn de spelregels om met een hond om te gaan? Hoe kun je iets aan- of afleren? Hoe los je problemen op? Je gaat lekker veel belonen en positief bekrachtigen. Met een soepele samenwerking als resultaat!

Goed voorbereid zijn? Volg dan eerst onze opleiding tot hondentrainer.


Content
 • Instinct en rassen
 • Relatie mens-hond
 • Probleemgedrag versus gedragsprobleem
 • Trainen versus opvoeden
 • Instinct, gedrag en drift
 • Spelregels bij de opvoeding van je hond
 • Conditioneren
 • Invloed van voeding en hormonen op gedrag
 • Fenotype en genotype
 • Gedragssystemen
 • Stress, dominantie en agressie
 • Methodes om problemen op te lossen
 • Hulpmiddelen bij ongewenst gedrag
 • Gedragstherapie

Competences
 • Je kunt honden met gedragsproblemen helpen
 • Dankzij jou verbetert de relatie tussen mens en hond
 • Je kent de juiste spelregels bij de opvoeding van de hond
 • Je weet welke factoren het gedrag beïnvloeden
 • Je kunt diverse methodes gebruiken om problemen op te lossen

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie