nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Hondenfokker

De cursus Hondenfokker zelfstandig thuis volgen? Middels onze thuisstudie-vergelijker ontdek je goed aangeschreven thuisopleidingen en studies om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Animal Care. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of wellicht een cursus om je kennis te verbreden? Neem de informatie door en vergelijk moeiteloos kwalitatieve thuisopleidingen van erkende opleiders als Fontys en begin morgen al met een thuiscursus Hondenfokker! Studeren op je eigen tempo, een prettige online leeromgeving, en altijd de beste begeleiding. Deze cursus is te bestellen vanaf €259,00 bij onder andere Thuiscursus.nl.

 • Goed te combineren met werk.
 • Supersnel je diploma halen.
 • Studeren met persoonlijk contact.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • Studiekosten zijn vaak aftrekbaar.
 • In februari 2024 goedkoop beginnen.

Aanbieders thuisstudie Hondenfokker februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlHondenfokker3-6 maanden€259,00Meer informatie
Hondenfokker thuis volgen

Efficiënt studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Hondenfokker vanuit huis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat er bij jou ook speelt, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Het is nu aan jou om er werk van te maken. Onze thuisopleiding-vergelijker is een handige manier om te beginnen met zoeken. Op deze plek vergelijk je tientallen cursussen en beroepsopleidingenwaardoor jij je doelen kan bereiken. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Animal Care? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Hondenfokker(duaal of voltijd). Via deze cursus doe je in korte termijn veel kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Jij kan studeren op deze manier combineren met een baan, buitenschoolse activiteiten en het gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Aan de slag gaan met een cursus Hondenfokker regel je razendsnel online. In het bijgaande stappenplan geven we hierop een korte toelichting:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Lijkt het wat? Registreer je dan direct online.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Wanneer alle privé-gegevens kloppen krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Nu kun je starten met leren: op zelfgekozen momenten de lesmaterialen doorkijken en huiswerk inleveren. Natuurlijk wordt je ondersteund door een professionele docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt ontvang je een certificaat of diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actuele tarieven Hondenfokker thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Waarom is het zo voordelig? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel informatie check je simpelweg digitaal, bijvoorbeeld op jouw macbook, ipad of telefoon. Verder heb je geen reiskosten, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. In de regel zijn er persoonlijke mentoren en coaches voor ondersteuning en advies. De opleiding Hondenfokker kan men aanschaffen vanaf €259,00 bij het instituut Thuiscursus.nl. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een vakkundige begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Werken en studeren combineren

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Steeds meer Hollanders investeren in hun carrière met een thuisstudie. De flexibele manier van studeren en de enorme keuze in studies en cursussen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het niveau niet te hoog? In het gedeelte hieronder geven we antwoord op de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Hondenfokker thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Hondenfokker: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je vaak al binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Niet veel later worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (niet verplicht bij alle studies). De cursus duurt pakweg 3-6 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Lukt het niet in deze periode? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dit wisselt per type opleiding. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Wil je je aanmelden voor een HBO-studie of master? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Vaak is een toepasbare Hondenfokker vooropleiding een harde eis. Als alternatief vragen ze vaak een 18+ examen of een bepaald certificaat. In de beschrijving van de opleiding bekijk je alle noodzakelijke details aangaande de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van onderwijsinstellingen als bijv. Fontys dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Dit wil zeggen dat deze studies net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Hoornbeeck College. Tevens kan je ook rekenen op een erkend branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Zo kan een (toekomstig) werkgever zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Het gros van de opleidersfaciliteren ook een Hondenfokker klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: de interactie met andere studenten, face to face spreken van de docent en je hebt meer een stok achter de deur. Onthoud wel: je moet het veel beter plannen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Ook is de prijs van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Veel opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Op deze plek raadpleeg je belangrijke info rondom jouw cursus en heb je contact met jouw docent. In jouw online omgeving tref je zaken als geluidsbestanden, oefeningen, video’s, oefenexamens, webinars, het lesmateriaal. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-cursussen-hondenfokker

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is enorm populair. En er steeds meer aanbod. Dit loopt van Vakdiploma Drogist tot een opleiding als Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage, en natuurlijk de Hondenfokker zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die matcht met mijn wensen en situatie? In het volgende overzicht vergelijk jij zelf de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Speciale opleidingen voor een eigen bedrijf
 2. LOI: Opleidingen in elke denkbare richting, zowel thuis als klassikaal
 3. NTI: Flexibel studeren
 4. Laudius: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 5. Thuiscursus.nl: Met belastingteruggaaf
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Je eigen thuisstudie Hondenfokker online versneld volgen is haalbaar rond de €259,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De studiekosten zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De belangrijkste zaken mag je aftrekken:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Niet vergeten: er gelden strenge regels (februari 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een studie waar je kennis opdoet voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • Het traject is gericht op jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het moet gaan om een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van Thuiscursus.nl.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De totale kosten zijn ten minste €250 (jaarlijks). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoe zit dit? Je organisatie kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Ook zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een uitgebreide cursus via jouw werkgever afronden is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Bij veel bedrijven stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Hondenfokker. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

Ben je gek op jouw labrador, duitse herder of chihuahua? En zou je er wel eens een nestje van willen fokken? Of reiken je ambities verder? Wil je met een specifiek ras fokken, met stamboom?

Over fokken gaan veel wilde verhalen rond en het is dan ook belangrijk dat je je eerst verdiept in het hondenfokken. Je wil natuurlijk niet dat erfelijke aandoeningen zoals HD worden doorgegeven. Van andere eigenschappen wil je juist wel dat ze worden overgedragen. Denk aan het lieve karakter of prachtige vachtkleur. Sterke honden voortbrengen? Je verdiept je in erfelijkheid en leert hoe je een fokprogramma opzet.

Krijg een goede naam in de hondenwereld. Maak nieuwe eigenaren blij met een stabiele, vriendelijke en sociale hond!


Content
 • Elementaire kynologie
 • Rasverscheidenheid bij honden
 • Stambomen
 • Het fokbeleid
 • Wettelijke bepalingen
 • Het opzetten van een fokprogramma
 • De principes van de hondenfokkers
 • De essentiële genetica
 • Praktisch aan de slag
 • Het voortplantingsstelsel
 • De dekking
 • De ontwikkelingsfasen van de hond
 • De socialisatieperiode
 • Waarom opvoeden?
 • Bekrachtigingsschema’s
 • Ziekteleer

Competences
 • Inzicht in verschillende rassen
 • Werken met stambomen
 • Verstand van wettelijke bepalingen
 • Een fokprogramma opzetten
 • Inzicht in de essentiële genetica
 • Verstand van het voortplantingsstelsel en de dekking
 • Werken met bekrachtigingsschema’s
 • Verschillende ziektes herkennen en voorkomen

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie