nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Honden- en Kattenpension Starten

De cursus Honden- en Kattenpension Starten thuis volgen met goede begeleiding? Via de vergelijker van thuisstudies kom je in aanraking met de meest interessante thuisopleidingen en studies waarmee jij verder komt binnen het domein Animal Care. Streef je naar een carrièreboost? Voor jezelf beginnen? Of juist toe aan volledig iets nieuws? Lees info en vergelijk eenvoudig goede opleidingen en thuisstudies van erkende aanbieders van thuisstudies als Nederlands Talen Instituut (NTI) en schrijf je vandaag nog in voor een thuiscursus Honden- en Kattenpension Starten! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, een prettige online leeromgeving, en goede begeleiding. Deze cursus is beschikbaar vanaf €269,00 via Thuiscursus.nl.

 • Volledige vrij en flexibel studeren.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Alleen de bekwaamste docenten.
 • Geef een boost aan je carrière.
 • Geen verplichting tot bijwonen lessen.
 • In februari 2024 leuke welkomstkorting.

Alle thuisstudies Honden- en Kattenpension Starten februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlHonden- en Kattenpension Starten3-6 maanden€269,00Meer informatie
Honden- en Kattenpension Starten thuis volgen

In jouw eigen tempo het gewenste diploma halen

De opleiding Honden- en Kattenpension Starten op afstand volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat jouw situatie ook is, iedereen kan studeren en leren. Jij hoeft alleen nog maar te starten. www.thuisstudiezoeken.nl is in ieder geval een goed startpunt. Met behulp van onze website vind je honderden opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Animal Care? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Honden- en Kattenpension Starten. Met deze cursus verdiep jij je volledig in het vak, zonder strakke deadlines. Ideaal als je studeren moet combineren met jouw huidige baan, muzikale bezigheden en het gezin.

Hoe werkt het precies?
Inschrijven voor een cursus Honden- en Kattenpension Starten is online snel te regelen. In het volgende stukje komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Ben je enthousiast? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Wanneer alle privé-gegevens kloppen zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: je kunt waar en wanneer je wilt de verschillende lesmaterialen samenvatten en colleges terugkijken. Bij alle opleiders wordt je geholpen door een vaste docent.
 6. Alles afgerond? Dan volgt natuurlijk een passende diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat zijn de tarieven van een Honden- en Kattenpension Starten thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel informatie vind je in jouw digitale leeromgeving, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een computer, laptop, tablet of telefoon. Verder bespaar je fors op reiskosten, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Normaal gesproken heb je een persoonlijke begeleiderdie jou gedurende de studie helpt. De opleiding Honden- en Kattenpension Starten kun je bestellen vanaf €269,00 via Thuiscursus.nl. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De lesstof (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een vakkundige begeleider van Thuiscursus.nl.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Steeds meer medewerkers zien hun kansen in een zelfstudie. De vrijheid en het enorme aanbod zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het voor mij relevant? In het overzicht hierna lees je de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Honden- en Kattenpension Starten thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn cursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Honden- en Kattenpension Starten: studeren op de momenten wanneer het jou past. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je dikwijls binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Binnen afzienbare tijd worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De cursus duurt zo’n 3-6 maanden. Als je veel tijd hebt kan het een stuk sneller. Kom je er even niet aan toe? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dat verschilt per studie. Cursussen en veel taalstudies stellen geen strenge eisen. Ben jij van plan te starten met een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Soms is een bepaalde Honden- en Kattenpension Starten vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Het kan ook gaan om een 21+ examenof een bepaald certificaat. In de folder van de school bekijk je alle relevante details betreffende de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een officieel diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van bedrijven als onder andere Nationale Handelsacademie (NHA) zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Je mag er dan op vertrouwen dat deze afstandopleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals Hogeschool Inholland. Bovendien behaal je met een thuisstudie vaak een waardevol branchediploma als NL Actief. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Zo laat jij zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Verscheidene scholen faciliteren ook een Honden- en Kattenpension Starten klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: meer contactmomenten met andere studenten, direct antwoord op vragen en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Het minpunt is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Standaard is de prijs van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
Veel opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Hier raadpleeg je belangrijke info rondom jouw cursus en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In deze speciale omgeving zoek je ook naar oefenexamens, video’s, het lesmateriaal, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, webinars. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-honden-en-kattenpension-starten

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. En er steeds meer aanbod. Bijvoorbeeld HBO Employer branding tot een opleiding als Massage, en uiteraard ook de Honden- en Kattenpension Starten zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland matcht met mijn ambities? Hierna kun je meer vinden over onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Niet geslaagd? Lesgeld terug!
 2. LOI: HBO, MBO, Master, VO en cursussen
 3. NTI: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
 4. Laudius: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
 5. Thuiscursus.nl: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Naast je baan een thuisstudie Honden- en Kattenpension Starten online versneld volgen is mogelijk vanaf €269,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De belangrijkste zaken mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Eventuele kosten voor EVC-procedures

Tip van de specialist: niet elke studie komt in aanmerking (februari 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een opleidingwaar je kennis opdoet voor de baan van je toekomst (of huidige werk). De voorwaarden zijn als volgt:

 • Het traject is geschikt voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het betreft een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via Thuiscursus.nl.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De studiekosten in kwestie zijn minimaal €250,00 (per jaar) tot een max van €15k.

Studeren op kosten van de werkgever
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Wat is daarvan de reden? Jouw baas heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Bovendien zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een uitgebreide cursus via jouw bedrijf volgen is dus voor jullie beide relevant. Standaard mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding Honden- en Kattenpension Starten. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Zin om het allerleukste logeeradres voor honden en katten te worden? Zorgen dat viervoeters het naar hun zin hebben in jouw dierenpension? Met de thuisstudie honden- en kattenpension starten ga je ervoor zorgen dat mensen hun dieren met een gerust hart bij jou achterlaten.

Het allerbelangrijkst is dat je natuurlijk heel veel moet weten over het gedrag van honden en katten. Wat is normaal kattengedrag? Enig idee hoe je een kat moet wassen? Hoe gedraagt een hond zich in de groep? Wat als die niet wil eten? Je duikt in de oorzaak van problemen en opvoeden wordt jouw tweede natuur.

Voor liefdevolle zorg van huisdieren moeten ze bij jou zijn, maar kun je ook ondernemen? Je komt te weten waar een modern pension aan moet voldoen en zorgt er met zo’n fijn vakantieadres voor dat jouw logés en hun baasjes tevreden de deur uitgaan.


Content
 • Communicatiesystemen van de kat
 • Stresssignalen en rassenkenmerken
 • Probleemgedrag bij de kat
 • Meestvoorkomende klachten van eigenaars
 • Dagelijkse verzorging
 • Gedrag van honden
 • Gevolgen van slechte socialisatie
 • Opvoeding en leerprincipes
 • Bekrachtegingsschema’s
 • Communicatiesystemen van de hond
 • Gedragssystemen
 • Het beginnen van een pension
 • Kennelmanagement van hond en kat
 • Werkschema in het pension
 • Problemen in het pension
 • Ziekteleer

Competences
 • Je kunt honden- en kattentaal spreken
 • Je weet alles over de juiste verzorging
 • Weten waar honden en katten behoefte aan hebben
 • Een pension kunnen starten en runnen

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie