nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Hooggevoeligheidscoach

De cursus Hooggevoeligheidscoach op je eigen tempo vanuit huis volgen? Middels deze thuisstudie vergelijker kom je in aanraking met tientallen thuisopleidingen en cursussen om verder te groeien binnen het vakgebied Coaching. Wil je hogerop in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of anderzijds zin in totaal iets nieuws? Doorzoek en vergelijk probleemloos professionele thuiscursussen en studies van Nederlandse onderwijsinstellingen als LOI en ga meteen aan de slag met een thuiscursus Hooggevoeligheidscoach! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, up-to-date lesmateriaal, en goede begeleiding. Deze cursus kan jij volgen vanaf €249,00 via o.a. Thuiscursus.nl.

 • Volledige vrij en flexibel studeren.
 • Een speciale online leeromgeving.
 • Zeer goede begeleiding.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In februari 2024 goedkoop aangeboden.

Overzicht thuisstudies Hooggevoeligheidscoach februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlHooggevoeligheidscoach3-6 maanden€249,00Meer informatie
Hooggevoeligheidscoach digitaal vanuit huis

Begin vandaag nog met jouw thuisstudie

De opleiding Hooggevoeligheidscoach online thuis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat er ook bij jou speelt, voor iedereen is er iets mogelijk. Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze site helpt met het vinden van de juiste studie. Met behulp van onze website check & vergelijk je een grote variëteit aan cursussen en beroepsopleidingenwaarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Coaching? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Hooggevoeligheidscoach(duaal of voltijd). Aan de hand van deze cursus verdiep jij je volledig in het vak, zonder strakke deadlines. Jij kan studeren op deze manier combineren met werk of een andere opleiding, vrijwilligerswerk en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis studeren?
Van start gaan met een cursus Hooggevoeligheidscoach gaat sneller dan je denkt. In het volgende stukje leggen we dit precies uit:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Lijkt het wat? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als je overal aan voldoet, dan zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt je lesstof bestuderen en examens maken. Uiteraard wordt je hierin begeleid door een professionele docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je het (branche)diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actuele prijzen Hooggevoeligheidscoach thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Hoe komt dit? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel van de documentatie kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving met jouw computer, iPad of smartphone. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Doorgaans zijn er persoonlijke mentoren en coaches die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Hooggevoeligheidscoach kun je al volgen vanaf €249,00 via bijvoorbeeld Thuiscursus.nl. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De leerstof (meestal ook per post te krijgen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van Thuiscursus.nl.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Meer en meer Hollanders geven de voorkeur aan een thuisstudie. De vrijheid en het grote aanbod aan opleidingen maakt het alleen maar leuker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is deze opleiding wel geschikt? Onderstaand lees je enkele prangende vragen rondom zelfstandige Hooggevoeligheidscoach thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de cursus?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Hooggevoeligheidscoach: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je bij veel aanbieders dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Dezelfde week worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit verschilt per opleiding). De cursus kan je onder normale omstandigheden afronden in pakweg 3-6 maanden. Meestal kan het een stuk sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een vooropleiding vereist?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Beroepsopleidingen en praktische studies hebben in de regel weinig basiseisen. Oriënteer jij je meer op een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. In sommige gevallen is een toepasbare Hooggevoeligheidscoach vooropleiding wel een minimum. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21+ toetsof een bepaald certificaat. Op de opleidingspagina check je extra info over de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De volledige MBO-, HBO en masters van instellingen als bijvoorbeeld Nederlands Talen Instituut (NTI) zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit houdt in dat deze opleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Hogeschool SDO. Ook ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een echt branchediploma als branchediploma verzekeringen. Bij korte cursussen en trainingen heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Zodoende is het voor iedereen duidelijk dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Verscheidene instellingen verstrekken ook een Hooggevoeligheidscoach klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: je kunt veel leren van andere cursisten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Er zijn ook nadelen: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De populaire opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. In deze omgeving download je de meest handige tools voor je cursus en kan je vragen stellen aan jouw docent. In dit systeem log je in om de volgende zaken te bekijken: praktijkvoorbeelden, oefenexamens, webinars, oefeningen, video’s, geluidsbestanden. Verder lever je hier opdrachten in, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-hooggevoeligheidscoach

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Denk aan E-commerce t/m Archeologie, en natuurlijk de Hooggevoeligheidscoach zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland sluit aan bij mijn privé situatie? In onderstaande paragraaf kun je meer vinden over de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Beginnen wanneer jij dat wil
 2. LOI: Praktijkgerichte docenten
 3. NTI: Studiekosten zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting
 4. Laudius: Open-Boek-Examen thuis
 5. Thuiscursus.nl: Advies van consulenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een thuisstudie Hooggevoeligheidscoach online volgen kan al vanaf €249,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Jouw studiekosten mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. Deze specifieke elementen kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Opmerking: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een beroepscursus die gericht is op je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De cursus draagt direct bij aan de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Er moet een leertraject zijn. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van Thuiscursus.nl.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De studiekosten bedragen minimaal €250 (per 12 maanden) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een opleiding of cursus volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Waarom? Je organisatie heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Daarbij kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een professionele opleiding via jouw werkgever afronden is dus voor beide partijen interessant. Binnen veel organisaties mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding Hooggevoeligheidscoach. Ga eens om tafel met jouw manager, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Een plein vol mensen, een café met luide muziek: voor sommige mensen vormt dit het decor van een gezellig avondje uit. Maar wat als elke indruk en elke prikkel drie keer zo intens aanvoelt? Als je een hoog sensitief persoon (HSP) bent, kan zo’n avond al snel aanvoelen als dagtaak.
Hoogsensitiviteit heeft vaak een sterke invloed op het werk en persoonlijk leven van HSP’s. Zij hebben daarom soms de neiging om deze eigenschap te onderdrukken. Maar met de juiste begeleiding kunnen ze hun sensitiviteit leren zien als gave in plaats van last. En die begeleiding kun jij geven!
In de thuisstudie Hooggevoeligheidscoach leer je van een ervaren coach hoe je hooggevoeligheid kunt herkennen en begrijpen. Ook ontdek je hoe je HSP’s anders leert omgaan met hun emoties en gedachten om zo meer zelfvertrouwen te krijgen. Is je interesse geprikkeld? Schrijf je dan in en je kunt binnenkort aan de slag!

Content
 • Hooggevoeligheid en de werking van het zenuwstelsel
 • Hooggevoeligheid volgens Elaine Aron
 • Hooggevoeligheid herkennen
 • Overprikkeling verminderen en voorkomen
 • Anders omgaan met emoties en gedachten
 • Werking hersenhelften bij hooggevoeligheid en lichamelijke aspecten
 • Energetische aspecten van hooggevoeligheid
 • Communicatie en relaties
 • Doelen bereiken
 • Adviezen voor beroepsmatige uitoefeningen
 • Starten als zelfstandig hooggevoeligheidscoach

Competences
 • Hooggevoelige mensen begeleiden en overprikkeling voorkomen
 • Gevoelige mensen gericht ondersteunen om zich sterker en zelfzekerder te voelen
 • De bijzondere kwaliteiten van mensen met HSP begrijpen en waarderen

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie