nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Zelf kaarten maken

De cursus Zelf kaarten maken comfortabel vanuit huis volgen? Aan de hand van onze thuisstudie-vergelijker lees je alles over toonaangevende thuisstudies en cursussen gerelateerd aan Cultuur en creatief. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of bijvoorbeeld iets leren wat je heel leuk vindt? Check en vergelijk simpel en snel professionele thuisopleidingen en cursussen van erkende opleiders als NTI en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuiscursus Zelf kaarten maken! Zelf je studietempo bepalen, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en goede begeleiding. Deze cursus kan jij volgen vanaf €463,50 bij NTI.

 • Studeren in jouw eigen tempo.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Alleen de bekwaamste docenten.
 • Een waardevolle aanvulling op het CV.
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In mei 2024 aantrekkelijke acties.

Opleiders thuisstudie Zelf kaarten maken mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIZelf kaarten maken12 maanden€463,50Meer informatie
Zelf kaarten maken online vanuit huis

Uitstekend te combineren naast jouw baan

De opleiding Zelf kaarten maken flexibel vanuit huis starten

Vind je het tijd voor een promotie? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, er is ontzettend veel mogelijk! Jij hoeft alleen nog maar te starten. De website thuisstudiezoeken.nl is een handige manier om te beginnen met zoeken. Hier check je honderden thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Verder groeien binnen het domein Cultuur en creatief? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Zelf kaarten maken(duaal of voltijd). Aan de hand van deze cursus verdiep jij je volledig in het vak, zonder strakke deadlines. Jij kan studeren op deze manier combineren met een baan, muziek of sport en jouw gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Kiezen voor een cursus Zelf kaarten maken is eenvoudiger dan jij denkt. In het volgende stukje geven we hierop een korte toelichting:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Ben je enthousiast? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als je voldoet aan de toelatingseisen komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. De studie kan beginnen: op eigen tempo het lesmateriaal doornemen en examens doen of projecten uploaden. Logischerwijs wordt je geholpen door een persoonlijke docent.
 6. Na het afronden van de studie volgt natuurlijk een passende diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Wat is de prijs van een Zelf kaarten maken thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Waarom zijn de kosten zo laag? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel lesmaterialen open je gewoon via internet via bijvoorbeeld je computer, laptop, tablet of telefoon. Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder dure docenten. Doorgaans is er een coach of begeleider die jou door het traject helpen. De opleiding Zelf kaarten maken kan men aanschaffen vanaf €463,50 bij het instituut NTI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een professionele mentor van NTI.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Thuis een cursus of opleiding volgen

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een aanzienlijk aantal Hollanders kiezen voor een thuisstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en de variatie in thuisopleidingen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het voor mij relevant? In de volgende paragraaf vind je de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Zelf kaarten maken thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Zelf kaarten maken: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd krijg je bij veel aanbieders dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Binnen afzienbare tijd worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (dit verschilt per opleiding). De cursus is vaak af te ronden in circa 12 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt hoeft het niet eens zo lang te duren. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit wisselt per type opleiding. Basisopleidingen en cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Betreft het een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Meestal is een bepaalde Zelf kaarten maken vooropleiding noodzakelijk. Het kan ook gaan om een 21-plus toets of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Op de opleidingspagina kun je terecht voor de verdere details omtrent de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een officieel diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van instellingen zoals o.a. Nederlands Talen Instituut (NTI) worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat jouw behaalde diploma niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Hogeschool PBNA. Ook krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een echt branchediploma als NEVI. Bij korte cursussen en trainingen is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Daarmee zal de buitenwereld zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Een aanzienlijk deel van de aanbieders hebben ook een Zelf kaarten maken klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, de goede en individuele ondersteuning en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Wat minder positief is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Veel opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. In deze omgeving tref je de noodzakelijke software en documentatie voor je cursus en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In dit systeem zoek je ook naar video’s, webinars, oefenexamens, oefeningen, het lesmateriaal, geluidsbestanden. Verder lever je hier opdrachten in, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-cursussen-zelf-kaarten-maken

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dat gaat van Vakopleiding Gewichtsconsulent + verdieping Coaching tot aan Linux professional, en nu dus ook de Zelf kaarten maken zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen sluit aan op mijn privé situatie? In onderstaande paragraaf lees je over de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Studeren op een tempo dat bij jou past
 2. LOI: Aanbod van meer dan 1000 opleidingen
 3. NTI: Docenten met ervaring uit het vak
 4. Laudius: Binnen 1 minuut starten
 5. Thuiscursus.nl: Vroegboekkorting
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Je eigen thuisstudie Zelf kaarten maken online versneld volgen is haalbaar rond de €463,50. Maar het kan nog goedkoper. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De volgende onderdelen zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Instellingsgeld, lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Advies van de adviseur: niet elke studie komt in aanmerking (mei 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een beroepsopleiding die gericht is op je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De thuisstudie is relevant voor jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van NTI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De kosten die je opvoert zijn ten minste €250 (per 52 weken) en nooit hoger dan €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een opleiding of cursus volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoe komt dit? Jouw bedrijf heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Daarbij zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een training of beroepsopleiding volgen via jouw werkgever is dus een win-win situatie. Vaak mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding Zelf kaarten maken. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Echte post is zoveel leuker! In deze cursus Kaarten maken ga jij je eigen kaarten ontwerpen. Je leert alles over handlettering en botanisch tekenen. Je gaat aan de slag met potlood, kleurpotlood en aquarel. Na de cursus teken jij de mooiste letters. Verras je vader, moeder, opa, oma of vriendinnen eens met handgemaakte post. Lijkt deze cursus je wat? Vraag dan snel de studiegids aan.

Daarom kies je voor Zelf kaarten maken van het NTI:

 • Veel voorbeelden
 • Inclusief 2 praktijkdagen
 • Leer handletteren én botanisch tekenen

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie