nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Zelf kleding maken

De cursus Zelf kleding maken comfortabel vanuit huis volgen? Via onze vergelijkingstool lees je alles over tientallen thuisopleidingen en studies om verder te komen binnen het domein Cultuur en creatief. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of gewoon toe aan volledig iets nieuws? Doorzoek en vergelijk heel eenvoudig professionele thuisopleidingen en cursussen van vooraanstaande instellingen als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en start vandaag nog met jouw thuiscursus Zelf kleding maken! Zelf je studietempo bepalen, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en altijd de beste begeleiding. Deze cursus kan jij volgen vanaf €226,00 bij onder andere NTI.

 • Volledige vrij en flexibel studeren.
 • Mogelijk om sneller te studeren.
 • Persoonlijke begeleiding.
 • De lessen altijd 100% bij de tijd.
 • De goedkoopste manier van studeren.
 • In februari 2024 scherpe tarieven.

Vergelijking van thuisstudies Zelf kleding maken februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIZelf kleding maken16 maanden€226,00Meer informatie
Zelf kleding maken zelf thuis volgen

Bekijk aanbod en start vandaag al!

De opleiding Zelf kleding maken zelfstandig thuis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, er is altijd een geschikte thuisstudie! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Onze thuisopleiding-vergelijker komt dan om de hoek kijken. Hier check je een breed spectrum van thuiscursussen en opleidingen (beroeps) om jouw volgende doel te realiseren. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Cultuur en creatief? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Zelf kleding maken(duaal of voltijd). Via deze cursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, op het moment dat het jou uitkomt. Jij kan studeren op deze manier combineren met jouw huidige werk, muzikale bezigheden en het gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Inschrijven voor een cursus Zelf kleding maken is zo gepiept. Door middel van het stappenplan hieronder vind je alle details:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of probeer een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Ben jij overtuigd? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Wanneer alle privé-gegevens kloppen krijg je direct de benodigde lesmaterialen en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: op zelfgekozen momenten je lesstof bestuderen en examens doen of projecten uploaden. Zoals je mag verwachten wordt je hierin begeleid door een vaste docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt krijg je een passend diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat zijn de tarieven van een Zelf kleding maken thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel lesmaterialen check je simpelweg digitaal met een computer, iPad of smartphone. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en zijn er minder docenten benodigd. Natuurlijk is er een persoonlijke begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Zelf kleding maken is er nu al vanaf €226,00 bij het instituut NTI. De kosten worden gevormd door:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een persoonlijke begeleider van NTI.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groeiend aantal Hollanders kiezen voor een studie aan huis. De vrijheid en de enorme keuze in studies en cursussen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Kan ik zomaar beginnen, en is het niveau niet te hoog? In het gedeelte hieronder lees je de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Zelf kleding maken thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Zelf kleding maken: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je soms binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Kort daarna worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De cursus kun je afronden zo’n 16 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan het een stuk sneller. Even studeren op een lager pitje? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Veel beroepsopleidingen en cursussen stellen geen strenge eisen. Ben je aan het kijken naar een erkende MBO- of HBO opleiding? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. In sommige gevallen is een passende Zelf kleding maken vooropleiding wel een minimum. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18+ toets of op basis van een eerder gevolgd programma. In de beschrijving van de opleiding tref je alle noodzakelijke details m.b.t. de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van opleiders zoals Scheidegger zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat deze diploma’s net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld STC. Mogelijk levert de instelling vaak een speciaal branchediploma zoals fitness trainer A. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze zal de buitenwereld zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Meerdere onderwijs-bedrijven hebben ze mogelijkheid voor een Zelf kleding maken klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: leren van je studiegenoten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Een negatief punt is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders bieden een online leeromgeving. Via internet raadpleeg je de meest handige tools voor je cursus en heb je contact met jouw docent. In jouw online omgeving zijn de volgende documenten te vinden: praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, het lesmateriaal, oefeningen, oefenexamens, video’s. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-cursussen-zelf-kleding-maken

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Van Angst En Stressbeheersing tot en met Illustraties maken, en dus ook de Zelf kleding maken zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen sluit aan op mijn doelen en wensen? In het volgende overzicht lees je over de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Met een ruim aanbod hobbycursussen.
 2. LOI: Gratis studiegids aanvragen
 3. NTI: Online IQ test
 4. Laudius: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving (Campus)
 5. Thuiscursus.nl: Uitstekend te combineren met een drukke baan
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

De thuisstudie Zelf kleding maken online volgen kan al vanaf €226,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. Deze posten kun je aftrekken:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Verplichte boeken en readers

Opmerking: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een cursus / studie die belangrijk is voor jouw huidige- of toekomstige baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De thuisopleiding levert een bijdrage aan je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het moet gaan om een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van NTI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • Jouw totale kosten bedragen minimaal €250 (per jaar) en nooit hoger dan €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Hoe komt dit? Jouw werkgever plukt ook de vruchten van jouw kennis. Tevens mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een erkende studie via jouw werkgever afronden is dus voor jullie beide relevant. Bij veel bedrijven kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Zelf kleding maken. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Zie je ook wel eens mooie kleding in de winkel hangen waarvan je denkt: ik wou dat ik dat ook kon maken? Of dat je alles aan een kledingstuk leuk vindt, alleen net even dat kraagje niet? Dan is de cursus Zelf kleding maken van NTI iets voor jou. In de cursus leer je heel goed naaien, waardoor je kleding geheel naar eigen smaak kunt maken. En je leert ook de speciale technieken zoals beleggen, plooien en het maken van sierranden. Er is weinig dat meer voldoening geeft dan je eigen kleding maken. Start dus snel de cursus Zelf kleding maken!

Daarom kies je voor Zelf kleding maken van het NTI:

 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Erkende onderwijsinstelling
 • Elke dag starten
 • Bepaal je eigen studietempo
 • Inclusief gratis garen

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie