nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Zelf sieraden maken

De cursus Zelf sieraden maken flexibel vanuit huis volgen? Met onze vergelijkingstool vind je talloze thuisopleidingen en cursussen in de categorie Cultuur en creatief. Wil je hogerop in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of gewoon iets leren wat je heel leuk vindt? Pak dit moment en vergelijk meteen veel gekozen studies en thuiscursussen van Nederlandse aanbieders van thuisstudies als Nationale Handelsacademie (NHA) en wie weet begin jij volgende week al met een thuiscursus Zelf sieraden maken! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, een gratis proefles volgen, en persoonlijke begeleiding. Deze cursus is te koop vanaf €223,00 bij een erkende aanbieder als NTI.

 • Studeren in jouw eigen tempo.
 • Digitale leeromgeving.
 • Feedback en hulp van docenten.
 • Altijd 100% actuele lesstof.
 • Vaak betaalt de werkgever mee.
 • In februari 2024 goedkoop beginnen.

Aanbieders thuisstudie Zelf sieraden maken februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIZelf sieraden maken8 maanden€223,00Meer informatie
Zelf sieraden maken online vanuit huis

Een erkende thuisstudie op jouw eigen tempo

De opleiding Zelf sieraden maken flexibel thuis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, iedereen vind het leuk om te leren. Maar je moet wel zelf in actie komen! Onze thuisopleiding-vergelijker kan helpen bij het vinden van een studie. Met onze vergelijker tref je een ruim aanbod thuisopleidingen en taal/hobbycursussen om jouw volgende doel te realiseren. Wil je verder leren binnen het domein Cultuur en creatief? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Zelf sieraden maken(duaal of voltijd). Door deze cursus leer je de onderdelen van het vak, volledig op jouw eigen tempo. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast je huidige baan, muziek of sport en een druk gezinsleven.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Aan de slag gaan met een cursus Zelf sieraden maken kan moeiteloos via internet. Door middel van het stappenplan hieronder leggen we dit precies uit:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Download de gratis studiegids of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Ben je enthousiast? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als jij alles volledig hebt ingevuld zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: je kunt waar en wanneer je wilt de lesstof erbij pakken en huiswerk inleveren. Logischerwijs wordt je geholpen door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Wat zijn de kosten van een Zelf sieraden maken thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Wat is hiervan de reden? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel lesmaterialen bekijk je gewoon online met een smartphone, tablet of laptop. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en zijn er minder docenten benodigd. Vanzelfsprekend is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou ondersteunt. De opleiding Zelf sieraden maken is er nu al vanaf €223,00 via de onderwijsinstelling NTI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De leerstof (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een persoonlijke begeleider van NTI.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Met diploma / accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groot deel van de volwassenen willen vanuit huis studeren. De maximale vrijheid en de enorme keuze in studies en cursussen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is het wat voor mij? Hierna bespreken we kort de meest gestelde vragen over zelfstandige Zelf sieraden maken thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Zelf sieraden maken: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je meestal dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Binnen 1 week worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (dit is niet altijd verplicht). De cursus is vaak af te ronden in om en nabij de 8 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Het is niet erg als je er langer over doet.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Basisopleidingen en cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Heb je interesse in een MBO of HBO studie voor lange termijn? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Dikwijls is hier een relevante Zelf sieraden maken vooropleiding vereist. Soms kan er worden gekozen voor een 18-plus toets of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). In de folder van de school vind je de verdere details ten aanzien van de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van instellingen als onder andere Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze studies niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Friesland College. Ook behaal je met een thuisstudie vaak een officieel branchediploma als Visagie Branchediploma. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Op deze manier laat jij zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Flink wat onderwijs-bedrijven bieden ook een Zelf sieraden maken klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: je kunt veel leren van andere cursisten, meer individuele begeleiding en extra uitleg voor toetsen en examens. Een negatief punt is: je moet het veel beter plannen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De meeste opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Via internet vind je alles wat je nodig hebt voor jouw cursus en heb je contact met jouw docent. In de digitale leeromgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, video’s, webinars, oefenexamens, het lesmateriaal. Je kunt hier ook projecten uploaden, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-cursussen-zelf-sieraden-maken

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Bijvoorbeeld Cursus Zweeds tot een studie als Cosmetische Manicure en Pedicure, en uiteraard ook de Zelf sieraden maken zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling relevant is voor mijn wensen en situatie? In onderstaande paragraaf vind je een opsomming met onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Ruime keuze in opleidingen
 2. LOI: Gratis studiegids aanvragen
 3. NTI: Online IQ test
 4. Laudius: Meer dan 40 jaar ervaring
 5. Thuiscursus.nl: Ook universitair en hoger onderwijs
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een professionele thuisstudie Zelf sieraden maken online versneld volgen is mogelijk vanaf €223,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De studiekosten mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. Deze specifieke zaken mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Boeken ten behoeve van de opleiding

Let op: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (februari 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een beroepsopleiding die belangrijk is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De thuisopleiding is relevant voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van NTI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De totale kosten zijn ten minste €250,00 (per 52 weken). Als plafond is €15000 ingesteld.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Wat is daarvan de reden? Het bedrijf waar je werkt kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Daarnaast zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een zelfstudie via jouw werkgever afronden is dus voor beide partijen interessant. Binnen veel organisaties is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Zelf sieraden maken. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Ben je graag creatief bezig en houd je van sieraden? Start dan met de cursus Zelf sieraden maken! Je leert stap voor stap technieken zoals solderen, polijsten, afwerken en decoreren. Aan het eind van de cursus kun je halssieraden, hangers, broches en ringen maken. Ook inspiratie opdoen en ideeën uitwerken tot een ontwerp hoort bij deze cursus. Start vandaag nog!

Daarom kies je voor Zelf sieraden maken van het NTI:

 • Ontdek en ontplooi je creativiteit
 • Elke dag starten
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie