nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Kapper

De cursus Kapper comfortabel vanuit huis volgen? Dankzij onze vergelijker vind je uitgebreide info over talloze thuisopleidingen en cursussen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Hairstyling. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of meer zin in totaal iets nieuws? Pak dit moment en vergelijk eenvoudig professionele opleidingen en thuisstudies van erkende opleiders als Fontys en wie weet begin jij volgende week al met een thuiscursus Kapper! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, het meest actuele lesmateriaal, en persoonlijke begeleiding. Deze cursus is er al vanaf €409,00 bij onder andere Thuiscursus.nl.

 • Alles helemaal zelf inplannen.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Uitstekende docenten.
 • Geef een boost aan je carrière.
 • Mogelijke compensatie via de werkgever.
 • In mei 2024 goedkoop beginnen.

Vergelijking van thuisstudies Kapper mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlKapper3-6 maanden€409,00Meer informatie
Kapper digitaal vanuit huis

Bepaal zelf je tempo met de beste begeleiding

De opleiding Kapper thuis digitaal volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat jouw niveau ook is, iedereen kan studeren en leren. Het is nu aan jou om er werk van te maken. Onze thuisopleiding-vergelijker helpt jou graag met de volgende stap. Met behulp van onze website kom je in aanraking met een scala aan cursussen en beroepsopleidingenom jouw volgende doel te realiseren. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Hairstyling? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Kapper(duaal of voltijd). Via deze cursus doe je belangrijke kennis op, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Ideaal als je studeren moet combineren met jouw huidige baan, buitenschoolse activiteiten en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt het precies?
Beginnen met een cursus Kapper is niet ingewikkeld. In het onderstaande stappenplan geven we hierop een korte toelichting:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of kies de optie voor een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Is het wat je had verwacht? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op zelfgekozen momenten de verschillende lesmaterialen samenvatten en examens maken. Uiteraard ontvang je regelmatig feedback van een vaste docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je een passend diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actueel tarief Kapper thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Wat is hiervan de reden? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Een groot deel van wat behandeld wordt kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving op jouw smartphone, tablet of laptop. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Vaak bestaat er een mentor of coach die jou door het traject helpen. De opleiding Kapper is er al vanaf €409,00 bij bijv. Thuiscursus.nl. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van Thuiscursus.nl.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Een groot aantal werkenden willen vanuit huis studeren. Het zelf kunnen bepalen en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies is een belangrijke reden. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Hoe gaat het precies in z’n werk, en sluit het aan bij mijn wensen? Onderstaand geven we antwoord op de vragen die we het meest horen over zelfstandige Kapper thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Kapper: je kan elke week starten met deze opleiding. De lesstof is grotendeels digitaal. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je meestal binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Een paar dagen later wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De cursus duurt gemiddeld 3-6 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan het soms nog een stuk sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een vooropleiding verplicht?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Cursussen en trainingen zijn erg flexibel in hun starteisen. Gaat jouw voorkeur uit naar een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. In sommige gevallen is een dergelijke Kapper vooropleiding wel een minimum. Het kan ook gaan om een 18+ toets of een bepaald certificaat. In de beschrijving van de opleiding kun je terecht voor de verdere details inzake de toelatingseisen van deze cursus.

Haal ik ook een officieel diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van aanbieders zoals bijv. Nationale Handelsacademie (NHA) zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Op die manier weet je dat jouw behaalde diploma dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld HKU. Daarbij kan je ook rekenen op een gerenommeerd branchediploma zoals branchediploma pedicure. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Zodoende kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Meerdere onderwijs-aanbieders hebben ook een Kapper klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: je kunt ervaringen en kennis delen de goede en individuele ondersteuning en je hebt meer een stok achter de deur. Een negatief punt is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Tevens is tarief van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Veel opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. In dit systeem raadpleeg je alles voor jouw cursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. Via jouw account log je in om de volgende zaken te bekijken: oefenexamens, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, oefeningen, webinars, video’s. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-kapper

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. En er steeds meer aanbod. Dat gaat van Pedicure Branchediploma (voetverzorging) tot een studie als HBO Linux professional, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Kapper zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die rijmt met mijn persoonlijke wensen? In het volgende overzicht benoemen we de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Studeren in jouw eigen tempo
 2. LOI: Binnen een jaar een waardevol HBO-diploma
 3. NTI: Gratis proeflessen volgen
 4. Laudius: Studeren via jouw online campus
 5. Thuiscursus.nl: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Naast je baan een thuisstudie Kapper online versneld volgen is realistisch vanaf €409,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Jouw studiekosten mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De relevante producten kun je aftrekken:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Let op: er zijn wel strenge voorwaarden (mei 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een cursus of studie die iets bijdraagt aan jouw huidige- of toekomstige baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • Het traject draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het moet gaan om een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De totale kosten bedragen minimaal €250 (per 52 weken) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoe komt dit? Je manager kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Tevens zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een erkende studie via de werkgever doen is dus een win-win situatie. Binnen veel organisaties stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Kapper. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

Een mooi, verzorgd kapsel… dat zorgt voor zelfvertrouwen, toch? Zou jij graag degene zijn door wie mensen stralend de salon verlaten? Volg dan deze thuisopleiding tot kapper en je kunt binnenkort al aan de slag!
Tijdens de lessen maak je kennis met alle technieken die je als kapper moet beheersen. Daarnaast leer je hoe je kapsels haarfijn afstelt op iemands haartype en gezichtsvorm, waardoor je iedereen een persoonlijk advies kunt geven. Wil je een eigen kapsalon starten? Dan krijg je ook daarvoor alle do’s en don’ts aangereikt.
Of ze nu komen voor een pony, een permanentje of een korte coupe: met jouw technieken weet jij straks iedereen een geweldig kapsel aan te meten!

Content
 • Je toekomstmogelijkheden als kapper
 • Start je eigen kapsalon
 • De structuur van de huid en het haar
 • Haar- en hoofdhuidverzorging
 • De verschillende gelaatsvormen
 • Basissnitten en scheidingen
 • Werken met professionele materialen
 • Basisprincipes en -technieken
 • Brushen en watergolven zetten
 • Basispermanenten en permanenten
 • Verschillende wikkelingen
 • Kleur- en ontkleuringstechnieken
 • Balayage en lokken
 • De verschillende functies in de kapperssector
 • Je klanten aangenaam ontvangen
 • Het kapsalon professioneel onderhouden
 • Je klanten correct advies geven

Competences
 • De verschillende structuren herkennen van huid en haar
 • Een gelaatsvorm herkennen
 • Professioneel advies uitbrengen over kapsels
 • Verzorging toepassen voor ieder haar- en hoofdhuidtype
 • Brushen en watergolven zetten
 • Permanenten en verschillende wikkelingen gebruiken
 • Kleur- en ontkleuringstechnieken toepassen
 • Klanten goed ontvangen

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie