nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Kinderopvang starten

De cursus Kinderopvang starten op je eigen tempo vanuit huis volgen? Met www.thuisstudiezoeken.nl check & vergelijk je toonaangevende thuisstudies, cursussen en trainingen om verder te komen binnen het domein Childcare & Education. Streef je naar een carrièreboost? Voor jezelf beginnen? Of simpelweg iets leren wat je heel leuk vindt? Check en vergelijk gemakkelijk professionele thuisopleidingen van toonaangevende afstandsopleiders als LOI en ga meteen aan de slag met een thuiscursus Kinderopvang starten! Een studie die past bij jouw niveau, het meest actuele lesmateriaal, en de beste docenten. Deze cursus is te koop vanaf €299,00 via o.a. Thuiscursus.nl.

 • Volledige vrij en flexibel studeren.
 • Online account met studieplanning.
 • Krachtige ondersteuning van docenten.
 • Stilstand is achteruitgang, ga aan de slag!
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In februari 2024 voor een voordelige prijs.

Opleiders thuisstudie Kinderopvang starten februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlKinderopvang starten (Basis)3-6 maanden€299,00Meer informatie
Kinderopvang starten (Basis) zelf thuis volgen

Studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Kinderopvang starten thuis volgen

Wil jij promotie maken? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat je denkniveau ook is, er is altijd een geschikte thuisstudie! Het is gewoon een kwestie van doen. Deze website is een handige manier om te beginnen met zoeken. Hier vind je uitgebreide info over een scala aan opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Childcare & Education? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Kinderopvang starten (Basis)(duaal of voltijd). Via deze cursus doe je belangrijke kennis op, volledig op jouw eigen tempo. Uitstekend te combineren met een drukke baan, hobby’s en het gezin + de kids.

Hoe werkt het precies?
Starten met een cursus Kinderopvang starten is niet moeilijk. In onderstaand schema van onze studie-specialisten zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Klik op een van de opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of vraag een gratis proefles aan om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als alle gegevens compleet zijn ontvang je het lesmateriaal en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. De studie kan beginnen: op zelfgekozen momenten het lesmateriaal doornemen en klassikaal onderwijs volgen. Vanzelf wordt je hierin begeleid door een vaste docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Je bent klaar voor de volgende stap!

Actuele prijs Kinderopvang starten thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Wat daar de reden voor is? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel informatie kun je via internet bekijken op een macbook, ipad of telefoon. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Vaak is er een vast aanspreekpunt aanwezig die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Kinderopvang starten (Basis) wordt al aangeboden vanaf €299,00 via Thuiscursus.nl. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle theorie en opdrachten (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een professionele mentor van Thuiscursus.nl.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Veel Hollanders geven de voorkeur aan een thuisstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en de variatie in thuisopleidingen is een belangrijke reden. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het wat voor mij? In het gedeelte hieronder besteden we aandacht aan de meest gestelde vragen over zelfstandige Kinderopvang starten (Basis) thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de cursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Kinderopvang starten: je kan elke week starten met deze opleiding. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je doorgaans dezelfde dag nog alle digitale materialen. Dezelfde week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (soms kan het alleen met digitale middelen). De cursus heeft een studietijd van om en nabij de 3-6 maanden. Meestal kan het een stuk sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een vooropleiding vereist?
Dit verschilt per studie en aanbieder. (Hobby)cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Ben jij van plan te starten met een HBO-studie of master? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Meestal is een specifieke Kinderopvang starten vooropleiding vereist. Echter kan het ook gaan om een 18 plus-examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de gratis studiegids check je extra info betreffende de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van aanbieders zoals onder andere Laudius worden erkend door het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat deze studies net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Hoornbeeck College. Daarnaast krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een speciaal branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma zal de buitenwereld zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Veel onderwijs-aanbieders hebben ze mogelijkheid voor een Kinderopvang starten klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: de interactie met andere studenten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Onthoud wel: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Online raadpleeg je de belangrijke documenten voor jouw cursus en kan je overleggen met de docent. Via jouw account zijn de volgende documenten te vinden: het lesmateriaal, oefeningen, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, webinars. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-kinderopvang-starten

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Je kunt vrijwel alles online studeren. Onder andere Evenementen Organisator t/m Natuurvoedingsconsulent, en dus ook de Kinderopvang starten zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen past bij mijn aspiraties? In het volgende overzicht vind je een opsomming met de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Ruime keuze in beroepsopleidingen
 2. LOI: Handige live webcolleges
 3. NTI: Erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
 4. Laudius: Grote online-community
 5. Thuiscursus.nl: Hulp bij het kiezen van een studie
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een thuisstudie Kinderopvang starten (Basis) online versneld volgen kost om en nabij de €299,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De volgende onderdelen kun je aftrekken:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Advies van de adviseur: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (februari 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een cursus / studie die iets bijdraagt aan jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De opleiding een meerwaarde is voor jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De studiekosten zijn ten minste €250,00 (p/jaar) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Waarom? Jouw baas heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Tevens mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een studie, training of cursus via de werkgever doen is dus voor beide partijen interessant. In de regel stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Kinderopvang starten. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

De wachtlijsten in de kinderopvang kunnen oplopen tot weken, maanden of zelfs jaren. Talloze ouders blijven zitten met een kind op schoot en de handen in het haar.

Omdat de vraag naar opvang blijft stijgen, is dit het ideale moment om zelf een kinderopvang te starten! In deze thuisstudie leer je daarom alles wat je moet weten om straks een heleboel ouders gerust te stellen en bovenal elk kind de opvang en zorg te bieden die het verdient.

Na de opleiding kun jij zelfstandig een pedagogisch beleidsplan opstellen en ken je de regels over het werk met kinderen door en door. Je bent dan helemaal klaar om de deuren te openen van jouw eigen kinderopvang!


Content
 • Het ontstaan van kinderopvang
 • Regelgeving en instanties kwaliteit Kinderopvang
 • Locatie & Vergunningen
 • Pedagogisch beleidsplan
 • VVE
 • Risico’s in de kinderopvang
 • Eisen ruimte en inrichting
 • Afhandelen van klachten
 • Hygiënecode
 • Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling
 • Oudercommissie
 • GGD inspectie
 • Stappenplan kinderopvang starten

Competences
 • Kennis over het ontstaan van kinderopvang
 • Inzicht in regelgeving en instanties kwaliteit Kinderopvang
 • Inzicht in locaties en vergunningen
 • Werken met een pedagogisch beleidsplan
 • Bewust van de risico’s in de kinderopvang
 • Kennis van de eisen aan een ruimte en inrichting
 • Klachten afhandelen
 • Omgaan met de hygiënecode
 • Weten wat te doen bij huiselijk geweld en kindermishandeling
 • Werken met de oudercommissie
 • Een stappenplan opstellen voor het starten van je eigen kinderopvang

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie