nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Kindertekeningen analyseren

De cursus Kindertekeningen analyseren comfortabel vanuit huis volgen? Aan de hand van de vergelijker van thuisstudies check & vergelijk je goed aangeschreven thuisstudies en cursussen in het vakgebied van Childcare & Education. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of misschien een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Neem de informatie door en vergelijk zonder problemen goede thuisopleidingen van respectabele aanbieders van thuisstudies als NTI en ga meteen aan de slag met een thuiscursus Kindertekeningen analyseren! Zelf je studietempo bepalen, een gratis proefles volgen, en altijd de beste begeleiding. Deze cursus is te koop vanaf €259,00 bij Thuiscursus.nl.

 • Studeren wanneer jij dat wil.
 • Studies zijn snel af te ronden.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • Aantrekkelijke welkomstcadeau’s.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In februari 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Alle thuisstudies Kindertekeningen analyseren februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlKindertekeningen analyseren3-6 maanden€259,00Meer informatie
Kindertekeningen analyseren zelf thuis volgen

Bekijk aanbod en schrijf je vandaag nog in

De opleiding Kindertekeningen analyseren flexibel vanuit huis starten

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat jouw niveau ook is, het aanbod is ontzettend groot! Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze thuisstudie-vergelijker is daarbij het ideale startpunt. Op deze plek vind je uitgebreide info over een breed spectrum van zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Childcare & Education? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Kindertekeningen analyseren. Met deze cursus leer je de onderdelen van het vak, altijd waar en wanneer jij wilt. Ideaal als je studeren moet combineren met jouw functie, culturele activiteiten en jouw gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Van start gaan met een cursus Kindertekeningen analyseren is zo gepiept. Door middel van het stappenplan hieronder gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Klik op een van de opleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als je voldoet aan de toelatingseisen worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: op zelfgekozen momenten lesstof en boeken doornemen en examens doen of projecten uploaden. Uiteraard wordt je ondersteund door een professionele docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je het (branche)diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actuele kosten Kindertekeningen analyseren thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom is het zo voordelig? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Een groot deel van wat behandeld wordt kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving op jouw computer, laptop, tablet of telefoon. Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Doorgaans is er een coach of begeleider die jou door het traject helpen. De opleiding Kindertekeningen analyseren wordt al aangeboden vanaf €259,00 via bijv. Thuiscursus.nl. De kosten worden gevormd door:

 • De leerstof (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een persoonlijke begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groeiend aantal arbeiders willen vanuit huis studeren. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het grote aanbod aan opleidingen is een belangrijke reden. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is het wat voor mij? In het volgende gedeelte geven we antwoord op de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Kindertekeningen analyseren thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Kindertekeningen analyseren: je kunt beginnen wanneer je maar wil. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je doorgaans binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Binnen 1 week krijg je de hele studiemap ook thuis (soms is dit optioneel). De cursus kost je zo’n 3-6 maanden. In veel gevallen kan het soms nog een stuk sneller. Onverwachte drukte? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dat verschilt per studie. Korte opleidingen en cursussen stellen geen strenge eisen. Ben je op zoek naar een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. In sommige gevallen is een toepasbare Kindertekeningen analyseren vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Een andere methoden kan zijn een 18+ toets of een bepaald certificaat. In de gratis studiegids tref je extra info ten aanzien van de toelatingseisen van deze cursus.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van bedrijven als bijv. Scheidegger voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat jouw behaalde diploma gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Saxion Next. Mogelijk ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een gerenommeerd branchediploma zoals NEVI. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Op die manier kan jij laten zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Verschillende aanbieders geven ook een Kindertekeningen analyseren klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: leren van je studiegenoten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Onthoud wel: je moet het veel beter plannen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Tevens is tarief van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De meeste opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. In dat portaal download je belangrijke info rondom jouw cursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. Via deze portalen tref je zaken als geluidsbestanden, het lesmateriaal, video’s, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, webinars. In dat systeem upload je ook huiswerk, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-cursussen-kindertekeningen-analyseren

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Bijvoorbeeld Regie tot aan Wijzer met Statistiek, en uiteraard ook de Kindertekeningen analyseren zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling rijmt met mijn privé situatie? In de beschrijving hierna kun je meer vinden over de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Studeren waar en wanneer jij dat wil
 2. LOI: Studiekosten fiscaal aftrekbaar
 3. NTI: Optioneel praktijkdagen met topdocenten
 4. Laudius: Vakkundige docenten
 5. Thuiscursus.nl: Uitstekend te combineren met een drukke baan
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Je eigen thuisstudie Kindertekeningen analyseren online versneld volgen kan voor een bedrag van €259,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De studiekosten zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De belangrijkste elementen kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Let op: er gelden strenge regels (februari 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een volwaardige opleiding die van belang is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De studie heb je gekozen met het oog op jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Er is sprake van een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • Jouw totale kosten moeten minimaal €250 zijn (jaarlijks) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Hoezo? Het bedrijf waar je werkt kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Bovendien mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een relevante opleiding via je werk volgen is dus voor jullie beide relevant. Doorgaans stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Kindertekeningen analyseren. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Vraag jij je ook vaak af wat er écht in het hoofd van je kleine spruit omgaat? Of werk je met kinderen en zou je graag meer inzicht krijgen in hun gevoelswereld? Dan is de opleiding Kindertekeningen Analyseren jou op het lijf geschreven!

Tijdens deze praktijkgerichte studie leer je kindertekeningen professioneel analyseren. Kinderen verwerken er immers (onbewust) al hun emoties en ervaringen in. Jij weet dus welke diepgaande betekenissen tekeningen echt hebben, rekening houdend met de leeftijd en de ontwikkeling van het kind. Zo kan je jouw bevindingen in de juiste context plaatsen en problemen aanpakken als dat nodig is!


Content
 • Basis kinderpsychologie
 • De mentale en psychische groeifases van het kind
 • Basis ontwikkelingspsychologie
 • Het belang van tekenen en tekeningen bij kinderen
 • Gebruik van kleuren, vormen en patronen
 • Gezinstekeningen
 • Tekeningen analyseren
 • Problemen opmerken & diagnostiek
 • Het kind actief coachen
 • Probleemgedrag bijsturen

Competences
 • Een kind kunnen plaatsen in de juiste ontwikkelingsfase
 • Een tekening kunnen analyseren en de juiste conclusies kunnen trekken
 • Succesvol een coachingtraject met het kind kunnen doorlopen

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie