nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Kinderyoga

De cursus Kinderyoga op afstand volgen? Dankzij onze vergelijkingstool kom je in aanraking met toonaangevende thuiscursussen en opleidingen om verder te komen binnen het domein Childcare & Education. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of anderzijds iets leren wat je heel leuk vindt? Doorzoek en vergelijk meteen tientallen relevante thuisstudies van respectabele aanbieders van thuisstudies als LOI en start vandaag nog met jouw thuiscursus Kinderyoga! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en altijd de beste begeleiding. Deze cursus kan jij volgen vanaf €259,00 bij een erkende aanbieder als Thuiscursus.nl.

 • Studeren zo snel als jij wilt.
 • Snel het gewenste diploma halen.
 • Behulpzame docenten.
 • Aantrekkelijke welkomstcadeau’s.
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In februari 2024 met introductie-aanbieding.

Overzicht met thuisstudies Kinderyoga februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlKinderyoga3-6 maanden€259,00Meer informatie
Kinderyoga op eigen tempo thuis volgen

Bekijk aanbod en schrijf je vandaag nog in

De opleiding Kinderyoga op eigen tempo vanuit huis volgen

Wil jij promotie maken? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, iedereen kan studeren en leren. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Onze thuisopleiding-vergelijker kan jou hierbij helpen. Met behulp van onze website vergelijk je tientallen opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Verder groeien binnen het domein Childcare & Education? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Kinderyoga(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze cursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, zo snel of langzaam als jij dat wil. Je kunt het prima combineren met een baan, hobby’s en jouw gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Beginnen met een cursus Kinderyoga is niet moeilijk. In het bijgaande stappenplan gaan we er verder op in:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Registreer je dan direct online.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als je overal aan voldoet, dan komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Het traject gaat nu van start: zelf je studietijd indelen en de lesmaterialen doorkijken en examens maken. Uiteraard wordt je ondersteund door een ervaren docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Wat zijn de kosten van een Kinderyoga thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom zijn de kosten zo laag? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. De meeste lesstof kun je digitaal raadplegen met een telefoon of PC (ook tablets). Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Vaak heb je een persoonlijke begeleiderdie jou ondersteunt. De opleiding Kinderyoga kun je bestellen vanaf €259,00 via bijvoorbeeld Thuiscursus.nl. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een professionele begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Kies voor een erkende thuisstudie

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Meer en meer werkenden zien hun kansen in een zelfstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en de enorme keuze in studies en cursussen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is het wat voor mij? In het volgende gedeelte bespreken we kort de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Kinderyoga thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn cursus?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Kinderyoga: studeren op de momenten wanneer het jou past. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je doorgaans binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Dezelfde week krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit verschilt per opleiding). De cursus duurt ongeveer 3-6 maanden. Als je veel tijd hebt bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Cursussen en veel taalstudies zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Betreft het een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. In de regel is een relevante Kinderyoga vooropleiding vereist. Men kan ook kiezen voor een 18+ toets of een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de beschrijving van de opleiding vind je alle relevante details ten aanzien van de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van scholen als bijv. Scheidegger zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Je mag er dan op vertrouwen dat deze opleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Stenden Hogeschool. Mogelijk levert de instelling vaak een officieel branchediploma als NEVI. Bij een deel van de (hobby)cursussen kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Zo kun je aantonen dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Een aanzienlijk deel van de onderwijs-bedrijven verstrekken ook een Kinderyoga klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: meer sociale interactie, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Het minpunt is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Via dit systeem vind je snel alles voor jouw cursus en kan je overleggen met de docent. In dit systeem tref je zaken als video’s, geluidsbestanden, oefeningen, webinars, het lesmateriaal, oefenexamens. Je kunt hier ook projecten uploaden, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-kinderyoga

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Van HBO Leefwerelden van jongeren tot een opleiding als Start Je Eigen Beautysalon, en natuurlijk de Kinderyoga zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen sluit aan bij mijn persoonlijke wensen? Bijgaand kun je meer vinden over de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Ruime keuze in opleidingen
 2. LOI: Altijd de nieuwste studietools: online hoorcolleges, webinars en mobiele app
 3. NTI: Eenvoudig aanmelden voor praktijkdagen, workshops en examens.
 4. Laudius: Online bibliotheek
 5. Thuiscursus.nl: Allround opleidingen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een hoogwaardige thuisstudie Kinderyoga online versneld volgen kost om en nabij de €259,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De volgende zaken kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Niet vergeten: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (februari 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een studie die relevant is voor de baan van je toekomst (of huidige werk). Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De studie is van belang voor de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Er moet een leertraject zijn. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via Thuiscursus.nl.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • Jouw totale kosten komen minimaal uit op €250 (per 52 weken). Als plafond is €15000 ingesteld.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Hoezo? Je werk / collega kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Verder zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een studie, training of cursus via de werkgever doen heeft pluspunten voor beide partijen. Standaard kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Kinderyoga. Ga eens om tafel met jouw manager, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Van kinderen verwachten we veel: school, huiswerk, hobby’s… er is weinig tijd voor rust en dat kan best overweldigend zijn. Elk kind heeft af en toe een moment nodig zonder druk en verwachtingen. Een moment waarop hij of zij gewoon zichzelf mag zijn. Een moment voor yoga!

Kinderyoga is een combinatie van dans, beweging, spelletjes en visualisatie. Het verbetert de lenigheid, creativiteit en concentratie van kinderen op een luchtige en speelse wijze.

Lijkt het jou leuk om kinderen bewegings- en ontspanningstechnieken aan te leren waardoor ze helemaal tot rust komen en steeds meer zelfvertrouwen krijgen? Wacht niet langer en word kinderyogadocent!


Content
 • Een stukje geschiedenis
 • Kinderyoga, wat en waarom
 • Het 8-voudige pad van Patanjali
 • De ontwikkeling van het kind
 • De voorbereiding van een les
 • De opbouw van een les
 • Warming-up
 • Asana’s
 • Series
 • Yoga-avonturen
 • Pranayama’s
 • Concentratieoefeningen
 • Meditatie en visualisatie
 • Ontspanning
 • Samen Yoga doen
 • Yoga op school
 • Voorbeeldles
 • Starten als zelfstandig kinderyogadocent
 • Gebruikte literatuur
 • Leuke boeken en lesmaterialen

Competences
 • Inzicht in de geschiedenis van yoga
 • Inzicht in het wat en waarom van kinderyoga
 • Werken met het 8-voudige pad van Patanjali
 • Inzicht in de ontwikkeling van het kind
 • Inzicht in de opbouw van een les
 • Een les voorbereiden
 • Warming-up oefeningen maken
 • Werken met asana’s en pranayama’s
 • Concentratieoefeningen inzetten
 • Meditatie en visualisatie inzetten
 • Advies geven over yoga op school
 • Starten als zelfstandig kinderyogadocent

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie