nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Kleurenconsulent

De cursus Kleurenconsulent op afstand volgen? Middels onze thuisstudie-vergelijker lees je alles over talloze thuisopleidingen en cursussen in het vakgebied van Fashion & Styling. Wil je hogerop in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of gewoon iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Bekijk en vergelijken gemakkelijk goede thuisopleidingen en cursussen van betrouwbare scholen als NHA en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuiscursus Kleurenconsulent! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, up-to-date lesmateriaal, en de beste docenten. Deze cursus kan jij volgen vanaf €269,00 bij een opleider als Thuiscursus.nl.

 • Studeren waar en wanneer je wil.
 • 24/7 toegang tot online leeromgeving.
 • Uitstekende docenten.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • Het is stukken goedkoper dan klassikaal.
 • In februari 2024 aantrekkelijke acties.

Vergelijk thuisstudies Kleurenconsulent februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlKleurenconsulent3-6 maanden€269,00Meer informatie
Kleurenconsulent digitaal vanuit huis

Bekijk aanbod en schrijf je vandaag nog in

De opleiding Kleurenconsulent thuis digitaal volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat er ook bij jou speelt, voor ons allemaal is er een uitdaging. Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze vergelijkingssite is een ideaal vertrekpunt. Met behulp van onze website check & vergelijk je tientallen thuiscursussen en opleidingen (beroeps) waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Fashion & Styling? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Kleurenconsulent(duaal of voltijd). Tijdens deze cursus doe je belangrijke kennis op, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast werk of een andere opleiding, vrijetijdsbesteding en een druk gezinsleven.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Van start gaan met een cursus Kleurenconsulent gaat erg gemakkelijk. In onderstaand schema van onze studie-specialisten zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of probeer een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Ben je enthousiast? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als jij alles volledig hebt ingevuld wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op eigen tempo de lesstof erbij pakken en examens maken. Natuurlijk ontvang je regelmatig feedback van een professionele docent.
 6. Alles afgerond? Dan wordt je beloond met een diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele tarieven Kleurenconsulent thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. De meeste lesstof bekijk je gewoon online met een computer, iPad of smartphone. Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Natuurlijk is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou ondersteunt. De opleiding Kleurenconsulent kun je al volgen vanaf €269,00 bij bijvoorbeeld Thuiscursus.nl. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De studiestof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een vakkundige begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een aanzienlijk aantal Nederlanders zien hun kansen in een zelfstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het grote aanbod aan opleidingen maakt het alleen maar leuker. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Hoe werkt het precies, en is het voor mij relevant? In het volgende gedeelte geven we antwoord op de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Kleurenconsulent thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Kleurenconsulent: je kan elke week starten met deze opleiding. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd krijg je bij veel aanbieders à la minute de digitale studiestof. Dezelfde week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De cursus is vaak af te ronden in plusminus 3-6 maanden. Meestal bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Even studeren op een lager pitje? Het is niet erg als je er langer over doet.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Beroepsopleidingen en praktische studies stellen geen strenge eisen. Ben jij van plan te starten met een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. In de regel is een toepasbare Kleurenconsulent vooropleiding een van de voorwaarden. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21+ toetsof een specifiek overgangsbewijs. In de beschrijving van de opleiding achterhaal je meer informatie over de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van opleiders als o.a. LOI zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit betekent dat deze diploma’s gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Academie voor Wetgeving. Verder kan je ook rekenen op een echt branchediploma als fitness trainer A. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Zo kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Een aanzienlijk deel van de scholen hebben ook een Kleurenconsulent klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: je kunt ervaringen en kennis delen face to face spreken van de docent en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Een negatief punt is: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Standaard is de prijs van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. In dat portaal vind je snel de belangrijke documenten voor jouw cursus en kan je vragen stellen aan jouw docent. Met jouw online lesomgeving kun je terecht voor ondermeer oefenexamens, webinars, het lesmateriaal, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, video’s. Verder lever je hier opdrachten in, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-cursussen-kleurenconsulent

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Dit varieert van Houder administratiekantoor tot bijvoorbeeld Schriftelijke Communicatie Nederlands, en uiteraard ook de Kleurenconsulent zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen sluit aan op mijn privé situatie? Hieronder lees je over de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 2. LOI: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 3. NTI: Hoge kortingen op soft- en hardware via Surfspot
 4. Laudius: Studeren op een tempo dat bij jou past
 5. Thuiscursus.nl: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een professionele thuisstudie Kleurenconsulent online versneld volgen is mogelijk vanaf €269,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Lesmaterialen en lesgeld zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze specifieke zaken mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Instellingsgeld, lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Niet vergeten: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (februari 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een beroepsopleiding die gericht is op je toekomstige werkveld (of huidige functie). Let altijd even op deze aspecten:

 • De thuisopleiding is geschikt voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het moet gaan om een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van Thuiscursus.nl.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De studiekosten die je maakt moeten minimaal €250 zijn (jaarlijks). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Studeren op kosten van de werkgever
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. De oorzaak daarvan? Je organisatie kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Tevens mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding via jouw werkgever afronden is dus voor jullie beide relevant. Bij veel bedrijven kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Kleurenconsulent. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Waarom staat mintgroen de één prachtig, terwijl de ander eruitziet alsof het hoog tijd wordt voor een winterslaap? En hoe kom je er eigenlijk achter wat voor kleurentype iemand is?

Als Kleurenconsulent weet jij wel raad met dit soort vragen. Jij bent expert in fashion- en kleurentrends en weet alles over de psychologische effecten van verschillende kleuren. Als professional geef je mensen advies en help je ze om kleding en accessoires uit te zoeken die perfect passen bij hun eigen stijl.

Deze thuisstudie is ideaal voor stylisten, maar ook voor kappers, visagisten, opticiens, verkopers en uiteraard alle andere geïnteresseerden. Geef mensen een unieke uitstraling, word Kleurenconsulent!


Content
 • Je toekomstmogelijkheden als kleurenconsulent
 • Starten als zelfstandig kleurenconsulent
 • Het vinden van je eerste cliënten
 • Commercieel succes bereiken
 • Creatieve workshops organiseren
 • Belangrijke begrippen voor de kleurenconsulent
 • Een professionele kleuranalyse uitvoeren
 • Werken met kleurdoeken
 • Professioneel communiceren met je cliënten
 • Je kleurzicht ontwikkelen
 • Leren werken met licht en kleur
 • Primaire en secundaire kleuren
 • De drie dimensies van een kleur
 • De kleuren volgens de vier seizoenen
 • Principes van de kleurwerking
 • Werken met seizoensdoeken
 • Verschillende gelaatsvormen
 • Kleuren voor elk kleurtype
 • Huid, ogen en haar
 • Werken met kleurcontrasten
 • Psychologische effecten van kleuren
 • Optisch bedrog
 • Accessoires, brillen, juwelen,…..

Competences
 • Starten als zelfstandig kleurenconsulent
 • Je eerste cliënten vinden
 • Commercieel succes bereiken
 • Creatieve workshops organiseren
 • Een professionele kleuranalyse uitvoeren
 • Werken met kleurdoeken
 • Professioneel communiceren met je cliënten
 • Werken met licht en kleur
 • Inzicht in primaire en secundaire kleuren
 • Inzicht in de drie dimensies van een kleur
 • Kennis van de kleuren volgens de vier seizoenen
 • Kennis van de principes van de kleurwerking
 • Werken met seizoensdoeken
 • Kennis van de verschillende gelaatsvormen
 • Kleuren inzetten voor elk kleurtype
 • Werken met kleurcontrasten
 • Kennis van de psychologische effecten van kleuren
 • De juiste accessoires adviseren

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie