nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Kleurenleer

De cursus Kleurenleer comfortabel vanuit huis volgen? D.m.v. deze thuisstudie vergelijker bekijk je de beste thuisopleidingen en cursussen waarmee jij verder komt binnen het domein Cultuur en creatief. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of anderzijds een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Doorzoek en vergelijk simpel en snel veel gekozen zelfstudies en thuiscursussen van toonaangevende scholen als Nederlands Talen Instituut (NTI) en wie weet begin jij volgende week al met een thuiscursus Kleurenleer! Een opleiding die past bij je denkniveau, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en goede begeleiding. Deze cursus is te koop vanaf €252,88 bij een opleider als NTI.

 • Uitstekend te combineren met werk.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Docenten uit het werkveld.
 • Stilstand is achteruitgang, ga aan de slag!
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In februari 2024 leuke welkomstkorting.

Overzicht thuisstudies Kleurenleer februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIKleurenleer7 maanden€252,88Meer informatie
Kleurenleer online vanuit huis

Bepaal zelf je tempo met de beste begeleiding

De opleiding Kleurenleer flexibel thuis volgen

Groeien naar een hogere functie? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat er ook bij jou speelt, iedereen kan studeren en leren. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze vergelijkingssite kan helpen bij het vinden van een studie. Op deze plek vind je uitgebreide info over honderden thuiscursussen en opleidingen (beroeps) die jou helpen naar jouw volgende doel. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Cultuur en creatief? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Kleurenleer(duaal of voltijd). Via deze cursus doe je belangrijke kennis op, op jouw niveau en jouw tempo. Jij kan studeren op deze manier combineren met jouw huidige baan, sport en jouw familie.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Aan de slag gaan met een cursus Kleurenleer gaat sneller dan je denkt. In het onderstaande stappenplan komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Download de gratis studiegids of kies voor een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op eigen tempo het lesmateriaal doornemen en examens doen of projecten uploaden. Vanzelf heb je regelmatig contact met een persoonlijke docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt krijg je het (branche)diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat zijn de tarieven van een Kleurenleer thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Hoe komt dit? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Veel informatie vind je in jouw digitale leeromgeving, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een telefoon of PC (ook tablets). Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Wel bieden ze een persoonlijke begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Kleurenleer kun je al volgen vanaf €252,88 bij o.a. NTI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een persoonlijke mentor van NTI.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Met diploma / accreditatie.
Snel en efficiënt thuis studeren

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Meer en meer werkenden zien hun kansen in een zelfstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en de uitgebreide database met cursussen maakt het ook steeds gemakkelijker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is deze opleiding wel geschikt? Onderstaand vind je de meest gestelde vragen over zelfstandige Kleurenleer thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Kleurenleer: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je bij veel aanbieders binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Niet veel later krijg je de hele studiemap ook thuis (indien gewenst). De cursus is vaak af te ronden in om en nabij de 7 maanden. Als je veel tijd hebt hoeft het niet eens zo lang te duren. Kom je er even niet aan toe? Het is niet erg als je er langer over doet.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dat verschilt per studie. Cursussen en veel taalstudies zijn doorgaans voor iedereen. Betreft het een HBO / WO opleidingstraject? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Vaak is een passende Kleurenleer vooropleiding vereist. Men kan ook kiezen voor een 21 plus examen of een bepaald certificaat. Op de website van de aanbieder kun je terecht voor de verdere details betreffende de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van onderwijsaanbieders zoals bijv. Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat jouw behaalde diploma gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Hogeschool Dirksen. Bovendien kan je ook rekenen op een serieus branchediploma zoals fitness trainer A. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op deze wijze is het voor iedereen duidelijk dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
De meeste instanties beschikken over een Kleurenleer klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: je kunt veel leren van andere cursisten, face to face spreken van de docent en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Onthoud wel: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Standaard is de prijs van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders werken met een online leeromgeving. Hier tref je de essentiële informatie voor je cursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. Via jouw account tref je zaken als webinars, het lesmateriaal, oefeningen, geluidsbestanden, video’s, praktijkvoorbeelden. Ook kan je opdrachten uploaden, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-cursussen-kleurenleer

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Denk aan Bachbloesemtherapie tot een studie als Evenementenorganisator, en uiteraard ook de Kleurenleer zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling relevant is voor mijn persoonlijke wensen? Onderstaand kun je meer vinden over de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Beginnen wanneer jij dat wil
 2. LOI: Effectieve studietools
 3. NTI: MBO, HBO en Master
 4. Laudius: Studeren op een tempo dat bij jou past
 5. Thuiscursus.nl: Hulp bij het kiezen van een studie
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een hoogwaardige thuisstudie Kleurenleer online versneld volgen kost om en nabij de €252,88. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De studiekosten zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De volgende elementen zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Niet vergeten: er zijn wel strenge voorwaarden (februari 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een studie die belangrijk is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De cursus draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van NTI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De gemaakte studiekosten zijn minimaal €250,00 (jaarlijks) en nooit hoger dan €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Hoe zit dit? Jouw baas heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Daarnaast kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een uitgebreide cursus via jouw bedrijf volgen is dus voor beide partijen interessant. Binnen veel organisaties wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Kleurenleer. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Wil jij meer weten over de invloed van kleuren in bijvoorbeeld kleding en interieur en wat voor psychologische invloed kleuren kunnen hebben? Volg dan de interessante cursus Kleurenleer. Kom erachter welk kleurtype jij bent, welke kleuren rust of energie uitstralen en wat voor effect kleuren hebben op je kleding of interieur. Primaire, secundaire en tertiaire kleuren passeren de revue, evenals kleureigenschappen en -waaiers. De cursus bevat een gratis praktijkbijeenkomst waarin je o.a. een kleuranalyse leert uitvoeren. Enthousiast? Vraag de gratis studiegids aan.

Daarom kies je voor Kleurenleer van het NTI:

 • Elke dag starten
 • Leer alles over de invloed van kleuren
 • Inclusief workshop: ontdek jouw kleurentype
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Begeleiding door ervaren vakdocenten

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie