nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Kinderboeken schrijven

De cursus Kinderboeken schrijven zelfstandig vanuit huis volgen? Geholpen door deze thuisstudie vergelijker vind je alle erkende thuisstudies en opleidingen in het vakgebied van Cultuur en creatief. Je carrière een nieuwe impuls geven? Wil je een eigen zaak starten? Of meer toe aan volledig iets nieuws? Neem de informatie door en vergelijk meteen kwalitatieve studies en thuiscursussen van toonaangevende aanbieders van thuisstudies als Fontys en begin morgen al met een thuiscursus Kinderboeken schrijven! Een passende opleiding voor iedereen, het meest actuele lesmateriaal, en goede begeleiding. Deze cursus kun je al volgen vanaf €248,50 bij een opleider als NTI.

 • Studeren in jouw eigen tempo.
 • Gebruiksvriendelijke online leeromgeving.
 • Feedback en hulp van docenten.
 • 100% actuele en toepasbare lesstof.
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In februari 2024 scherpe kortingen.

Alle thuisstudies Kinderboeken schrijven februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIKinderboeken schrijven14 maanden€248,50Meer informatie
Kinderboeken schrijven thuis volgen

Bekijk direct alle erkende thuisstudies

De opleiding Kinderboeken schrijven flexibel vanuit huis starten

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat jouw situatie ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Het is nu aan jou om er werk van te maken. www.thuisstudiezoeken.nl is in ieder geval een goed startpunt. Op deze plek vind je een ruim aanbod studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen om jouw volgende doel te realiseren. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Cultuur en creatief? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Kinderboeken schrijven(duaal of voltijd). Binnen deze cursus verdiep jij je volledig in het vak, zonder strakke deadlines. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast een drukke baan, andere interesses en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis studeren?
Kiezen voor een cursus Kinderboeken schrijven gaat sneller dan je denkt. In het stappenplan van ons studie-team geven we hierop een korte toelichting:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of kies de optie voor een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Wanneer alle privé-gegevens kloppen worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: op eigen tempo de stof doornemen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Vanzelf wordt je geholpen door een erkende docent.
 6. Na het afronden van de studie krijg je het (branche)diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat zijn de huidige kosten van een Kinderboeken schrijven thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Een groot deel van wat behandeld wordt open je gewoon via internet, bijvoorbeeld op jouw computer, iPad of smartphone. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Vanzelfsprekend is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou ondersteunt. De opleiding Kinderboeken schrijven is er nu al vanaf €248,50 via NTI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De studiestof (meestal ook per post te krijgen).
 • Een vast aanspreekpunt van NTI.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Thuis studeren op jouw moment

Werken en studeren combineren

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot aantal arbeiders kiezen voor een studie aan huis. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het alleen maar leuker. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Kan ik zomaar beginnen, en past het bij mijn doelen? Onderstaand behandelen we de meest gestelde vragen over zelfstandige Kinderboeken schrijven thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de cursus?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Kinderboeken schrijven: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De lesstof is grotendeels digitaal. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je dikwijls binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Niet veel later krijg je de benodigde boeken ook thuis (soms kan het alleen met digitale middelen). De cursus heeft een studietijd van om en nabij de 14 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kun je het natuurlijk sneller afronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dat verschilt per studie. Cursussen en trainingen zijn doorgaans voor iedereen. Gaat jouw voorkeur uit naar een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. In de regel is een matchende Kinderboeken schrijven vooropleiding noodzakelijk. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18+ toets of een ECV-certificaat. In de gratis brochure vind je extra info over de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van instellingen zoals onder andere NTI zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Je mag er dan op vertrouwen dat deze opleidingen dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld IVA Driebergen Business School. Daarbij krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een echt branchediploma als NEVI. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Zodoende kan een (toekomstig) werkgever zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Verschillende onderwijsinstellingen geven ook een Kinderboeken schrijven klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: meer contactmomenten met andere studenten, meer individuele begeleiding en extra uitleg voor toetsen en examens. Minder fijn: je moet het veel beter plannen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Ook is de prijs van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De meeste opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Via internet vind je snel belangrijke info rondom jouw cursus en kan je overleggen met de docent. In jouw online omgeving kan men ook terecht voor het lesmateriaal, oefeningen, oefenexamens, webinars, video’s, praktijkvoorbeelden. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-kinderboeken-schrijven

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Van Swahili tot en met MBO Marketingcommunicatie, en nu dus ook de Kinderboeken schrijven zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen sluit aan bij mijn wensen en situatie? Hieronder beschrijven we kort de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Prettige digitale leeromgeving
 2. LOI: Interactief leren met multimediale opdrachten
 3. NTI: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 4. Laudius: Vandaag nog beginnen met jouw cursus
 5. Thuiscursus.nl: Uitstekend te combineren met een drukke baan
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

De thuisstudie Kinderboeken schrijven online versneld volgen is haalbaar rond de €248,50. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De belangrijkste elementen zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Houd er rekening mee: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (februari 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een beroepscursus die gericht is op jouw huidige werk, of een nieuwe baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De cursus draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het moet gaan om een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van NTI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De studiekosten in kwestie komen minimaal uit op €250 (per jaar), oplopend tot €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoe zit dit? Het bedrijf waar je werkt kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Ook mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een zelfstudie via de werkgever doen kan voor meerdere partijen een win zijn. Doorgaans mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Kinderboeken schrijven. Ga eens om tafel met jouw manager, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Droom jij van een carrière als kinderboekenschrijver? Wil je jouw creativiteit omzetten in goede verhalen? Dan is de cursus Kinderboek schrijven van NTI jou op het lijf geschreven! Tijdens de cursus leer je schrijven voor verschillende leeftijdsgroepen. Aan het einde van de cursus Kinderboek schrijven heb jij een opzet gemaakt voor je eerste verhalen. Je kunt dan als kinderboekenschrijver aan de slag! Enthousiast? Neem contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar! 

Daarom kies je voor Kinderboeken schrijven van het NTI:

 • Uitstekende studentbeoordelingen
 • Inclusief het beste studiemateriaal
 • In 10 maanden af te ronden

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie