nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Music management

De cursus Music management vanuit huis volgen? Met onze vergelijker vind je uitgebreide info over de beste thuisopleidingen en studies om verder te komen binnen het domein Muziek. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of wellicht een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Check en vergelijk gemakkelijk goede studies en thuiscursussen van vooraanstaande onderwijsaanbieders als Thuiscursus.nl en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuiscursus Music management! Een passende opleiding voor iedereen, het meest actuele lesmateriaal, en uitstekende vakdocenten. Deze cursus is beschikbaar vanaf €693,00 bij bijvoorbeeld LOI.

 • Studeer waar je maar wilt.
 • Studies zijn snel af te ronden.
 • Uitstekende docenten.
 • Lesstof gericht op de huidige situatie.
 • Financiële regeling via de werkgever.
 • In februari 2024 scherpe tarieven.

Overzicht met thuisstudies Music management februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMusic management7 maanden€693,00Meer informatie
Music management thuis volgen

Efficiënt studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Music management thuis digitaal volgen

Groeien naar een hogere functie? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, de mogelijkheden zijn enorm! Het is gewoon een kwestie van doen. Deze vergelijkingssite kan jou hierbij helpen. Op deze website check & vergelijk je honderden thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Muziek? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Music management(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, zo snel of langzaam als jij dat wil. Ideaal als je studeren moet combineren met jouw huidige baan, culturele activiteiten en jouw gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Starten met een cursus Music management is eenvoudiger dan jij denkt. In het volgende stukje gaan we er verder op in:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Lijkt het wat? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Wanneer alle privé-gegevens kloppen zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: op eigen tempo de verschillende lesmaterialen samenvatten en opdrachten inleveren. Vanzelf wordt je bijgestaan door een erkende docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt ontvang je een certificaat of diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Hoeveel kost een Music management thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Waarom zijn de kosten zo laag? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. De meeste lesstof kun je via internet bekijken, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een computer, iPad of smartphone. Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. In de regel is er een persoonlijke begeleider die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Music management is er nu al vanaf €693,00 bij het instituut LOI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De leerstof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een persoonlijke begeleider van LOI.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Met diploma / accreditatie.
Kies voor een erkende thuisstudie

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een aanzienlijk aantal Hollanders investeren in hun carrière met een thuisstudie. De maximale vrijheid en het veelzijdige aanbod in thuisstudies leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het voor mij relevant? Onderstaand besteden we aandacht aan enkele prangende vragen rondom zelfstandige Music management thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Music management: je kan elke week starten met deze opleiding. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je soms à la minute de digitale studiestof. Dezelfde week krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (dit verschilt per opleiding). De cursus kun je afronden ongeveer 7 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Lukt het niet in deze periode? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Beroepsopleidingen en praktische studies zijn erg flexibel in hun starteisen. Ambieer je een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Meestal is een specifieke Music management vooropleiding noodzakelijk. Als alternatief vragen ze vaak een 18 plus-examen of een bepaald certificaat. In de gratis studiegids vind je alle noodzakelijke details m.b.t. de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van scholen zoals o.a. Nederlands Talen Instituut (NTI) worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat deze thuisopleidingen op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Hogeschool NCOI. Daarnaast krijgen deelnemers soms een echt branchediploma als branchediploma verzekeringen. Bij afronding van een kortlopende cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Zo is het voor iedereen duidelijk dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Diverse opleidersbeschikken over een Music management klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je kunt veel leren van andere cursisten, meer directe feedback van je docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Het minpunt is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
Veel opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. In dat portaal vind je de noodzakelijke software en documentatie voor je cursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. Met jouw online lesomgeving is er een verzameling geplaatst van geluidsbestanden, oefenexamens, oefeningen, het lesmateriaal, video’s, praktijkvoorbeelden. Verder lever je hier opdrachten in, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-cursussen-music-management

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Onder andere Music management tot een studie als Marokkaans voor beginners, en nu dus ook de Music management zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die in lijn is met mijn doelen en wensen? Onderstaand beschrijven we kort de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Prettige digitale leeromgeving
 2. LOI: Ook voor kinderen (LOI Kidzz)
 3. NTI: Persoonlijke begeleiding door mentoren en ervaren docenten
 4. Laudius: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
 5. Thuiscursus.nl: Unieke studiemethode
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

De thuisstudie Music management online versneld volgen kost om en nabij de €693,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Lesmaterialen en lesgeld zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De relevante onderdelen zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Boeken ten behoeve van de opleiding

Houd er rekening mee: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (februari 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een volwaardige opleiding die belangrijk is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Let altijd even op deze aspecten:

 • De thuisopleiding is relevant voor jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Er moet een leertraject zijn. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van LOI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De studiekosten die je maakt zijn minimaal €250,00 (p/jaar). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Studeren op kosten van de werkgever
Een opleiding of cursus volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. De oorzaak daarvan? Jouw baas kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Verder mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een zelfstudie via je werk volgen is dus voor jullie beide relevant. Steeds vaker is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Music management. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

De cursus Music management is geschikt voor muzikanten of artiesten die alles willen weten over de zakelijke kant van de muziekbranche. Ook is deze cursus een prima keuze voor managers van een band die professionele managementkennis willen opdoen gericht op de muziekbranche. Tijdens de opleiding leer je precies hoe het achter de schermen in elkaar steekt en hoe mensen in de muziekwereld een inkomen verdienen. Onderwerpen die aan bod komen, zijn: het schrijven van een boekingsplan, het invullen van boekingscontracten en het maken van een eigen carrièreplan en begroting voor je eigen start-up.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie