nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Lichaamsmassage

De cursus Lichaamsmassage op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Aan de hand van deze thuisstudie vergelijker tref je de meest interessante thuiscursussen en studies in het vakgebied van Massage Techniques. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of wellicht iets leren wat je heel leuk vindt? Doorzoek en vergelijk meteen veel gekozen zelfstudies en thuiscursussen van Nederlandse onderwijsaanbieders als Scheidegger en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuiscursus Lichaamsmassage! Op een flexibele manier studeren, studiematerialen online toegankelijk, en goede begeleiding. Deze cursus is te bestellen vanaf €339,00 via o.a. Thuiscursus.nl.

 • Volledige vrij en flexibel studeren.
 • Actueel en kwalitatief lesmateriaal.
 • Krachtige ondersteuning van docenten.
 • Aantrekkelijke welkomstcadeau’s.
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In februari 2024 met introductie-aanbieding.

Overzicht thuisstudies Lichaamsmassage februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlLichaamsmassage (Basis)3-6 maanden€339,00Meer informatie
Lichaamsmassage (Basis) thuis volgen

Een erkende thuisstudie op jouw eigen tempo

De opleiding Lichaamsmassage zelfstandig thuis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat je denkniveau ook is, het aanbod is ontzettend groot! Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze website kan helpen bij het vinden van een studie. Middels onze vergelijker check je veel verschillende thuisstudies, taal- en hobbycursussen die aansluiten op jouw wensen. Wil je verder leren binnen het domein Massage Techniques? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Lichaamsmassage (Basis)(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, zonder strakke deadlines. Ideaal als je studeren moet combineren met werk of een andere opleiding, sport en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Het deelnemen aan een cursus Lichaamsmassage is niet moeilijk. Door middel van het stappenplan hieronder vind je alle details:

 1. Klik op een van de opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als alle gegevens compleet zijn ontvang je het lesmateriaal en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: zelf je studietijd indelen en de lesmaterialen doorkijken en huiswerk inleveren. Vanzelfsprekend krijg je begeleiding van een vaste docent.
 6. Na het afronden van de studie krijg je een passend diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Wat zijn de huidige kosten van een Lichaamsmassage thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel theorie en opdrachten open je gewoon via internet met een PC, smartphone of iPad. Verder bespaar je fors op reiskosten, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Normaal gesproken zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou kan helpen. De opleiding Lichaamsmassage (Basis) is er al vanaf €339,00 via bijvoorbeeld Thuiscursus.nl. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • De leerstof (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van Thuiscursus.nl.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Thuis een cursus of opleiding volgen

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Steeds meer mensen geven de voorkeur aan een thuisstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het alleen maar leuker. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het wat voor mij? In het overzicht hierna geven we antwoord op de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Lichaamsmassage (Basis) thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn cursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Lichaamsmassage: studeren op de momenten wanneer het jou past. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling krijg je bij veel aanbieders binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Niet veel later worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit is niet altijd verplicht). De cursus duurt zo’n 3-6 maanden. In veel gevallen hoeft het niet eens zo lang te duren. Lukt het niet in deze periode? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit wisselt per type opleiding. Cursussen en veel taalstudies zijn doorgaans voor iedereen. Wil je je aanmelden voor een erkende MBO- of HBO opleiding? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. In de regel is een bepaalde Lichaamsmassage vooropleiding noodzakelijk. Het kan ook gaan om een 18+ toets of een specifiek overgangsbewijs. In de gratis brochure bekijk je alle relevante details aangaande de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van instellingen zoals onder andere Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Je mag er dan op vertrouwen dat deze afstandopleidingen gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Nordwin College. Daarbij krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een waardevol branchediploma als branchediploma verzekeringen. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze kun je aantonen dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Een aanzienlijk deel van de aanbieders faciliteren ook een Lichaamsmassage klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: meer sociale interactie, de goede en individuele ondersteuning en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Een negatief punt is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Standaard is de prijs van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
Het gros van de opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Online check je alles wat je nodig hebt voor jouw cursus en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In jouw online omgeving kan men ook terecht voor geluidsbestanden, webinars, video’s, oefenexamens, het lesmateriaal, oefeningen. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-lichaamsmassage

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. En er steeds meer aanbod. Denk aan HAVO Duits tot een studie als Basisopleiding Begeleider Specifieke Doelgroepen, en sinds kort dus ook de Lichaamsmassage zelfcursus. Welke onderwijsinstelling sluit aan op mijn privé situatie? Hierna vind je een opsomming met de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 2. LOI: Binnen een jaar een waardevol HBO-diploma
 3. NTI: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 4. Laudius: Beginnen wanneer jij dat wil
 5. Thuiscursus.nl: Verschillende leslocaties
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Je eigen thuisstudie Lichaamsmassage (Basis) online versneld volgen doe je vanaf €339,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Boeken, lesgeld e.d. kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De volgende factoren kun je aftrekken:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Houd er rekening mee: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (februari 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een volwaardige opleiding waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisopleiding is geschikt voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • Jouw totale kosten zijn ten minste €250 (per 12 maanden), en maximaal €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Het doen van een deeltijd studie wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Hoe zit dit? Je manager kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Bovendien mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een studie, training of cursus via jouw bedrijf volgen is dus voor beide partijen interessant. Vaak is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Lichaamsmassage. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Zie jij mensen ook regelmatig krom achter hun bureau zitten? Of met een pijnlijk gezicht over hun onderrug wrijven? Die zijn toe aan een massage! Jij kunt ze alvast het kaartje van jouw toekomstige salon geven. Tijdens de cursus Lichaamsmassage leer je alles om jouw massageklanten ontspanning en pijnverlichting te bieden.

Na een hele dag veel van het lichaam vragen, is het nu tijd om wat terug te geven. Leer welke massagegrepen er allemaal zijn en op welke lichaamsdelen je die wel of niet mag toepassen. En in welke volgorde dat moet gebeuren om een optimale doorbloeding te krijgen.

Naast les in anatomie weet jij te kneden, drukken, draaien, en duwen als de beste. Voor een massage komt iedereen naar jou toe!


Content
 • Massagegrepen en -technieken toepassen
 • Anatomie: het skelet, beenderen en spieren
 • Stappenplan voor de volgorde van lichaamsmassage
 • Jouw cliënt optimaal laten ontspannen
 • Een klantenbestand opbouwen

Competences
 • Je hebt kennis over weefsel, huid en skelet
 • Je kunt de juiste massagegrepen toepassen
 • Je stelt een massage samen in de juiste volgorde

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie