loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Life coaching

De hobby cursus Life coaching flexibel en snel thuis volgen? Dankzij onze vergelijkingstool bekijk je een ruim aanbod aan thuiscursussen en studies in de categorie Psychologie en Coaching. Je carrière een nieuwe impuls geven? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of juist toe aan volledig iets nieuws? Bekijk en vergelijken zonder problemen tientallen relevante thuiscursussen en studies van respectabele onderwijsinstellingen als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een hobby thuiscursus Life coaching! Een opleiding die past bij je denkniveau, het meest actuele lesmateriaal, en topdocenten uit het vak. Deze hobby cursus kan jij volgen vanaf €445,00 bij een opleider als LOI.

 • 100% flexibel studeren.
 • Met diploma, examen of certificaat.
 • Studeren met persoonlijk contact.
 • Studeren met het oog op de praktijk.
 • Het is stukken goedkoper dan klassikaal.
 • In augustus 2021 aantrekkelijk geprijsd.

Vergelijk thuisstudies Life coaching augustus 2021

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOILife coaching5 maanden€445,00Meer informatie
NTILife coach8 maanden€434,00Meer informatie
NHALife Coach9 maanden€449,00Meer informatie
LAUDIUSLife Coach9 maanden€379,00Meer informatie
Thuiscursus.nlLife Coach3-6 maanden€529,00Meer informatie
Life coaching vanuit huis volgen

Bekijk direct alle erkende thuisstudies

De opleiding Life coaching voordelig vanuit huis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Op welk niveau jij ook denkt; voor ons allemaal is er een uitdaging. Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze vergelijkingssite is daarbij het ideale startpunt. Middels onze vergelijker check & vergelijk je veel verschillende opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Psychologie en Coaching? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Life coaching(duaal of voltijd). In deze hobby cursus doe je in korte termijn veel kennis op, zonder strakke deadlines. Je kunt het prima combineren met een baan, culturele activiteiten en jouw familie.

Hoe werkt thuis studeren?
Aan de slag gaan met een hobby cursus Life coaching is online snel te regelen. In onderstaand schema van onze studie-specialisten leggen we dit precies uit:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of kies de optie voor een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je meteen inloggen.
 5. Het leren gaat beginnen: op zelfgekozen momenten je lesstof bestuderen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Vanzelfsprekend ontvang je regelmatig feedback van een persoonlijke docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond ontvang je een certificaat of diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Wat zijn de kosten van een Life coaching thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online hobby thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel van de documentatie kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving op een macbook, ipad of telefoon. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en er hoeven minder docenten ingezet te worden. In de regel is er een persoonlijke begeleider die jou ondersteunt. De opleiding Life coaching is er al vanaf €445,00 via bijvoorbeeld LOI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Alle theorie en opdrachten (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een professionele begeleider van LOI.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Werken en studeren combineren

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot deel van de Nederlanders geven de voorkeur aan een thuisstudie. De maximale vrijheid en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Hoe werkt het precies, en past het bij mijn doelen? Onderstaand besteden we aandacht aan de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Life coaching thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn hobby cursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Life coaching: studeren op de momenten wanneer het jou past. De lesstof is grotendeels digitaal. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je meestal à la minute de digitale studiestof. Niet veel later worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit verschilt per opleiding). De hobby cursus kost je plusminus 5 maanden. In veel gevallen zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit wisselt per type opleiding. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben jij van plan te starten met een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Soms is een bepaalde Life coaching vooropleiding een van de voorwaarden. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18+ toets of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de gratis studiegids achterhaal je meer informatie ten aanzien van de toelatingseisen van deze hobby cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van onderwijsinstellingen als Fontys zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat deze opleidingen dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Vista College. Bovendien krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een speciaal branchediploma zoals branchediploma verzekeringen. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma kan jij laten zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Een aanzienlijk deel van de onderwijs-bedrijven hebben ook een Life coaching klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: je kunt ervaringen en kennis delen direct antwoord op vragen en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Een negatief punt is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Ook is de prijs van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. In dit systeem vind je de meest handige tools voor je hobby cursus en kan je overleggen met de docent. In de digitale leeromgeving zoek je ook naar webinars, geluidsbestanden, oefenexamens, oefeningen, video’s, praktijkvoorbeelden. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-life-coaching

Onderwijsinstellingen vergelijken augustus 2021

Op afstand studeren is enorm populair. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Bijvoorbeeld HBO Opleidingskunde tot Rechten, en dus ook de Life coaching zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die past bij mijn wensen en situatie? In onderstaande paragraaf vind je een opsomming met de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Hulp bij het kiezen van een studie
 2. LOI: Gratis studiegids aanvragen
 3. NTI: Gratis studiegids aanvragen
 4. Laudius: 14 dagen gratis studeren
 5. Thuiscursus.nl: Erkende kwaliteit
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

De thuisstudie Life coaching online volgen kan al vanaf €445,00. Maar het kan nog goedkoper. Lesmaterialen en lesgeld zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De volgende elementen zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Tip van de specialist: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (augustus 2021). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een opleidingwaarbij je competenties leert voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De studie is gericht op de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De studiekosten die je maakt zijn ten minste €250,00 (jaarlijks) en nooit hoger dan €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoezo? Je manager heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Daarbij kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een erkende studie via je werk volgen is dus voor jullie beide relevant. Regelmatig mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding Life coaching. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Wil jij je blijven ontwikkelen en ontplooien en nog meer uit je leven halen? Of wil je anderen helpen dat te doen? Dan is de cursus Life coaching een echte aanrader. Je krijgt inzicht in je drijfveren, denkpatronen, gewoontes en gedragingen. Zo kun je grenzen leren stellen en bewaken, je zelfvertrouwen vergroten, doelen leren stellen en deze bereiken. Bijvoorbeeld een nieuwe baan, meer succes bij het aangaan of onderhouden van relaties of een betere balans tussen werk en privé.Life coaching draait vooral om de balans tussen je leven en je persoonlijkheid. Deze balans kan verstoord zijn, waardoor je ongelukkig of zelfs ziek wordt. De LOI-cursus Life coaching helpt je met praktische handvatten en doelgerichte oplossingen om zicht te krijgen op factoren die je uit balans brengen en leert je weer regie krijgen over je leven. Zo kun je jezelf of anderen een flink eind op weg helpen. Bij de cursus Life coaching krijg je online hoorcolleges van een ervaren life coach.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie