nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Lingeriestylist

De cursus Lingeriestylist op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Dankzij onze vergelijkingstool check & vergelijk je de beste thuisstudies en cursussen om verder te komen binnen het domein Fashion & Styling. Een nieuwe stap in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of wellicht een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Doorzoek en vergelijk eenvoudig tientallen relevante thuisopleidingen en cursussen van Hollandse aanbieders van thuisstudies als Laudius en begin morgen al met een thuiscursus Lingeriestylist! Op een flexibele manier studeren, studiematerialen online toegankelijk, en altijd de beste begeleiding. Deze cursus is beschikbaar vanaf €209,00 bij een opleider als Thuiscursus.nl.

 • Uitstekend te combineren met werk.
 • Actueel en kwalitatief lesmateriaal.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • Aantrekkelijke welkomstcadeau’s.
 • De goedkoopste manier van studeren.
 • In februari 2024 goedkoop aangeboden.

Alle thuisstudies Lingeriestylist februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlLingeriestylist3-6 maanden€209,00Meer informatie
Lingeriestylist zelf thuis volgen

Efficiënt studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Lingeriestylist online thuis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat jouw situatie ook is, het aanbod is ontzettend groot! Het is gewoon een kwestie van doen. Deze site helpt met het vinden van de juiste studie. In de vergelijker vind je ontzettend veel cursussen en beroepsopleidingenwaardoor jij je doelen kan bereiken. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Fashion & Styling? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Lingeriestylist(duaal of voltijd). Via deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, op jouw niveau en jouw tempo. Jij kan studeren op deze manier combineren met je werk, hobby’s en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Aan de slag gaan met een cursus Lingeriestylist is niet moeilijk. In het volgende stukje gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Selecteer de gewenste opleider en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Is het wat je had verwacht? Registreer je dan direct online.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als je voldoet aan de toelatingseisen krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op eigen tempo je lesstof bestuderen en examens doen of projecten uploaden. Natuurlijk wordt je geholpen door een vaste docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat zijn de huidige kosten van een Lingeriestylist thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. De meeste lesstof bekijk je gewoon online, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een computer, laptop, tablet of telefoon. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en zijn er minder docenten benodigd. Vanzelfsprekend bestaat er een mentor of coach die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Lingeriestylist wordt al aangeboden vanaf €209,00 bij Thuiscursus.nl. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Het lesmateriaal (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van Thuiscursus.nl.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Flexibel thuis een opleiding doen

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot aantal Nederlanders kiezen voor een studie aan huis. Het zelf kunnen bepalen en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies maakt het alleen maar leuker. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en sluit het aan bij mijn wensen? In de volgende paragraaf besteden we aandacht aan de meest gestelde vragen over zelfstandige Lingeriestylist thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de cursus?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Lingeriestylist: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je meestal binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Kort daarna worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit is niet altijd verplicht). De cursus duurt gemiddeld 3-6 maanden. Meestal kan je het ook sneller afronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Is een vooropleiding vereist?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Cursussen en veel taalstudies zijn doorgaans voor iedereen. Ben je aan het kijken naar een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Meestal is een dergelijke Lingeriestylist vooropleiding een van de voorwaarden. Als alternatief vragen ze vaak een 18-plus toets of een specifiek overgangsbewijs. Op de opleidingspagina bekijk je alle noodzakelijke details m.b.t. de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van opleiders zoals bijv. Scheidegger voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze thuisopleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Hogeschool der Kunsten Den Haag. Verder kan je ook rekenen op een echt branchediploma als branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij korte cursussen en trainingen is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Op die manier maak jij kenbaar dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Flink wat instanties bieden ook een Lingeriestylist klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: leren van je studiegenoten, meer individuele begeleiding en de examenhulp (bespreken van de vragen). Het minpunt is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Daar check je de belangrijke documenten voor jouw cursus en heb je contact met jouw docent. In deze internet omgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: praktijkvoorbeelden, webinars, geluidsbestanden, het lesmateriaal, video’s, oefenexamens. Verder lever je hier opdrachten in, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-cursussen-lingeriestylist

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dit loopt van HBO Conceptontwikkeling in de media tot een studie als Digitaal Filmen en Videobewerking, en dus ook de Lingeriestylist zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn situatie? Hieronder benoemen we de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: 80 jaar ervaring in thuiscursussen
 2. LOI: Hulp bij het kiezen van een studie
 3. NTI: Mentoren die je begeleiden tijdens de gehele studie.
 4. Laudius: Docenten met ervaring uit het vak
 5. Thuiscursus.nl: Speciaal e-Campus platform
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een thuisstudie Lingeriestylist online versneld volgen is realistisch vanaf €209,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De volgende posten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Tip van de specialist: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (februari 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een cursus / studie die belangrijk is voor de baan van je toekomst (of huidige werk). De belangrijkste details:

 • De thuisstudie is geschikt voor jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Er moet een leertraject zijn. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van Thuiscursus.nl.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten in kwestie zijn minimaal €250,00 (per 12 maanden), oplopend tot €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een opleiding of cursus volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoezo? Het bedrijf waar je werkt heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Daarnaast kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een uitgebreide cursus via de werkgever doen is dus voor beide partijen interessant. Standaard is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Lingeriestylist. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, samen groeien is een mooie doelstelling.

Lingerie is fantastisch, maar alleen als het perfect past. Het kan een hele uitdaging zijn om een goed zittende beha te vinden die de nodige ondersteuning biedt!

Veel vrouwen weten best welke lingerie ze mooi vinden, maar lang niet altijd voor welke pasvorm ze moeten gaan. Als Lingeriestylist help jij ze kiezen uit alle verschillende kleuren, modellen en materialen. Voor elke gelegenheid vind jij hét perfecte ondergoedsetje dat hun lichaam eer aan doet!

In deze thuisstudie leer je welke soorten onderkleding er bestaan, hoe je maten opneemt en figuurtypes herkent en hoe je vervolgens de ideale lingerie uitkiest. Geef elke vrouw comfort en zelfvertrouwen en word lingeriestylist!


Content
 • Je toekomstmogelijkheden als lingeriestylist
 • Starten als zelfstandig lingeriestylist of in bijberoep
 • Het vinden van je eerste klanten
 • Je eigen lingerie stylen
 • Anatomie van de borst
 • Onderdelen van de bh
 • Soorten lingerie
 • Taken van een lingeriestylist
 • De juiste maat nemen
 • Omrekenen van buitenlandse maten
 • Bh’s passen
 • Checklist van de lingeriestylist
 • Speciale lingerie en lingeriemodellen
 • Lichaamsvormen- en kenmerken
 • Borstvoedings- en zwangerschapslingerie
 • Sportlingerie
 • Wassen, opbergen en onderhouden van lingerie

Competences
 • Je eigen lingerie stylen
 • De juiste maat nemen
 • Omrekenen van buitenlandse maten
 • Beha’s passen
 • Checklist van de lingeriestylist
 • Wassen, opbergen en onderhouden van lingerie

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie