nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Lingerie Ontwerper

De cursus Lingerie Ontwerper op je eigen tempo vanuit huis volgen? D.m.v. www.thuisstudiezoeken.nl kom je in aanraking met erkende thuiscursussen en opleidingen om verder te komen binnen het domein Fashion & Styling. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of anderzijds een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Pak dit moment en vergelijk eenvoudig de beste studies en thuiscursussen van respectabele scholen als Thuiscursus.nl en ga meteen aan de slag met een thuiscursus Lingerie Ontwerper! Op een flexibele manier studeren, een gratis proefles volgen, en topdocenten uit het vak. Deze cursus kan jij volgen vanaf €239,00 bij bijvoorbeeld Thuiscursus.nl.

 • Niet gebonden aan lesdagen.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Uitstekende docenten.
 • Een waardevolle aanvulling op het CV.
 • Geen verplichtingen rondom aanwezigheid.
 • In juli 2024 aantrekkelijke acties.

Vergelijk thuisstudies Lingerie Ontwerper juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlLingerie Ontwerper3-6 maanden€239,00Meer informatie
Lingerie Ontwerper thuis volgen

Uitstekend te combineren naast jouw baan

De opleiding Lingerie Ontwerper voordelig vanuit huis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat er ook bij jou speelt, er is ontzettend veel mogelijk! Maar je moet wel ergens beginnen. Deze thuisstudie-vergelijker helpt jou graag met de volgende stap. Op deze website check & vergelijk je een scala aan thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Verder groeien binnen het domein Fashion & Styling? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Lingerie Ontwerper. Met deze cursus krijg jij alle onmisbare lesstof, op het moment dat het jou uitkomt. Dit gaat erg goed samen met je huidige baan, buitenschoolse activiteiten en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Starten met een cursus Lingerie Ontwerper is zo gepiept. In het onderstaande stappenplan leggen we dit precies uit:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of vraag een gratis proefles aan om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Ben jij overtuigd? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als alles in orde is zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je meteen inloggen.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt lesstof en boeken doornemen en examens doen of projecten uploaden. Vanzelf heb je regelmatig contact met een erkende docent.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je het (branche)diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Actuele kosten Lingerie Ontwerper thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom is het zo voordelig? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel lesmaterialen vind je in jouw digitale leeromgeving met jouw computer, laptop, tablet of telefoon. Verder bespaar je fors op reiskosten, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Doorgaans is er een coach of begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding Lingerie Ontwerper wordt al aangeboden vanaf €239,00 via o.a. Thuiscursus.nl. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van Thuiscursus.nl.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Met diploma / accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een aanzienlijk aantal Nederlanders zien hun kansen in een zelfstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het alleen maar leuker. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Hoe werkt het precies, en past het bij mijn doelen? In het overzicht hierna bespreken we kort de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Lingerie Ontwerper thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Lingerie Ontwerper: je kunt beginnen wanneer je maar wil. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je meestal dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Dezelfde week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (soms kan het alleen met digitale middelen). De cursus kost je plusminus 3-6 maanden. In veel gevallen kan het een stuk sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een vooropleiding vereist?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Cursussen en trainingen zijn er in principe voor iedereen. Ben jij van plan te starten met een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Dikwijls is hier een matchende Lingerie Ontwerper vooropleiding noodzakelijk. Een andere methoden kan zijn een 21 plus examen of op basis van een eerder gevolgd programma. In de gratis brochure check je de benodigde specificaties omtrent de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van opleiders zoals bijvoorbeeld Scheidegger dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Je mag er dan op vertrouwen dat deze afstandopleidingen gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Nederlandse School voor Onderwijs Management. Tevens krijgen deelnemers soms een serieus branchediploma zoals NL Actief A. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Zo kun je aantonen dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Een aanzienlijk deel van de opleidershebben ook een Lingerie Ontwerper klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: je kunt ervaringen en kennis delen een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Wat minder positief is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Online vind je alles wat je nodig hebt voor jouw cursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. In deze speciale omgeving tref je zaken als oefeningen, webinars, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, video’s, geluidsbestanden. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-lingerie-ontwerper

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Van Zakelijk Frans voor beginners tot en met Masterclass Mens en organisatie, en sinds kort dus ook de Lingerie Ontwerper zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die rijmt met mijn situatie? In het volgende hoofdstuk benoemen we de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Taalcursussen, beroepsopleidingen en VO
 2. LOI: Gratis studiegids aanvragen
 3. NTI: Studiekosten zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting
 4. Laudius: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
 5. Thuiscursus.nl: Termijnbetaling mogelijkheden
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een hoogwaardige thuisstudie Lingerie Ontwerper online versneld volgen doe je vanaf €239,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Boeken, lesgeld e.d. zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze specifieke posten mag je aftrekken:

 • Instellingsgeld, lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Opmerking: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (juli 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een opleidingdie belangrijk is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. De belangrijkste details:

 • De cursus of studie levert een bijdrage aan je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het gaat om een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De studiekosten die je maakt zijn ten minste €250,00 (per 52 weken) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een opleiding of cursus volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoe zit dit? Jouw baas kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Daarnaast mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een studie, training of cursus via je werk beginnen is dus voor beide partijen interessant. Doorgaans kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Lingerie Ontwerper. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Goede lingerie is het begin van een geslaagde outfit. Niet alleen omdat die perfect zittende beha je nieuwe blouse extra uit de verf laat komen, maar ook omdat het dragen van fijn ondergoed een boost geeft aan je zelfvertrouwen.

In deze opleiding tot Lingerieontwerper leer je alles over de verschillende boezems en beha’s, maar eerst leer je de nodige materialen, stoffen en naaldsoorten kennen. Heb je nog nooit een naaimachine aangeraakt? Geen probleem, we beginnen met de basis.

Beha’s, slips, negligés, korsetten, zwemkleding en zelfs herenondergoed… het komt in deze opleiding allemaal aan bod. Jij kunt straks meteen aan de slag in een kledingwinkel, lingerieboetiek of als zelfstandig lingerieontwerper!


Content
 • Technologische ontwikkelingen
 • Stofsoorten
 • Maten nemen
 • Benodigdheden
 • Geschiedenis van de lingerie
 • De slips
 • Van korset naar beha
 • De beha
 • Patroontekenen
 • Beha: hemd, jurk, body en zwemkledij
 • Herenondergoed
 • Negligés, onderjurken en badkledij
 • Carrièremogelijkheden

Competences
 • Maten nemen
 • Patroontekenen
 • Het ontwerpen van lingerie, negligés, onderjurken en badkledij

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie