nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Loodgieter Sanitaire Installaties

De cursus Loodgieter Sanitaire Installaties flexibel en snel thuis volgen? Geholpen door onze vergelijker vind je tientallen thuisstudies en opleidingen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Construction & Renovation. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of bijvoorbeeld zin in totaal iets nieuws? Lees info en vergelijk zonder problemen kwalitatieve thuiscursussen en studies van toonaangevende onderwijsinstellingen als Nationale Handelsacademie (NHA) en begin morgen al met een thuiscursus Loodgieter Sanitaire Installaties! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, een prettige online leeromgeving, en altijd de beste begeleiding. Deze cursus is er al vanaf €415,00 bij een erkende aanbieder als Thuiscursus.nl.

 • Studeer waar je maar wilt.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Volop feedback van je docent.
 • Altijd 100% actuele lesstof.
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In februari 2024 goedkoop aangeboden.

Vergelijking van thuisstudies Loodgieter Sanitaire Installaties februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlLoodgieter (Sanitaire Installaties)3-6 maanden€415,00Meer informatie
Loodgieter (Sanitaire Installaties) op eigen tempo thuis volgen

Up-to-date lesmateriaal en docenten uit het vak

De opleiding Loodgieter Sanitaire Installaties vanuit huis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, voor iedereen is er iets mogelijk. Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze site is in ieder geval een goed startpunt. Met behulp van onze website vind je uitgebreide info over een ruim aanbod studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen die aansluiten op jouw wensen. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Construction & Renovation? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Loodgieter (Sanitaire Installaties)(duaal of voltijd). Door het volgen van deze cursus doe je in korte termijn veel kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Ideaal als je studeren moet combineren met je werk, sportactiviteiten en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Het deelnemen aan een cursus Loodgieter Sanitaire Installaties gaat erg gemakkelijk. In het stappenplan van ons studie-team leggen we het beknopt uit:

 1. Selecteer de gewenste opleider en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: je kunt waar en wanneer je wilt het lesmateriaal doornemen en examens maken. Logischerwijs wordt je ondersteund door een vaste docent.
 6. Als je alles gehaald hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Hoeveel kost een Loodgieter Sanitaire Installaties thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom zijn de kosten zo laag? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel theorie en opdrachten kun je digitaal raadplegen met jouw smartphone, tablet of laptop. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en werken deze aanbieders met minder dure docenten. In de regel is er een persoonlijke begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding Loodgieter (Sanitaire Installaties) is er al vanaf €415,00 via o.a. Thuiscursus.nl. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De lesstof (meestal ook per post te krijgen).
 • Een persoonlijke begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een aanzienlijk aantal Hollanders kiezen voor een studie aan huis. De flexibele manier van studeren en de enorme keuze in studies en cursussen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Hoe werkt het precies, en past het bij mijn doelen? Hieronder beantwoorden we de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Loodgieter (Sanitaire Installaties) thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de cursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Loodgieter Sanitaire Installaties: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd krijg je bij veel aanbieders dezelfde dag nog alle digitale materialen. Niet veel later worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (niet verplicht bij alle studies). De cursus kun je afronden zo’n 3-6 maanden. Als je veel tijd hebt kan het soms nog een stuk sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Beroepsopleidingen en praktische studies hebben in de regel weinig basiseisen. Heb je interesse in een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Dikwijls is hier een matchende Loodgieter Sanitaire Installaties vooropleiding vereist. Een andere methoden kan zijn een 18-plus toets of een bepaald certificaat. In de gratis studiegids kun je terecht voor alle noodzakelijke details aangaande de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van opleiders als onder andere NHA zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze afstandopleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Grafisch Lyceum Utrecht. Tevens ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een echt branchediploma als Visagie Branchediploma. Bij korte cursussen en trainingen kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze laat jij zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
De meeste onderwijs-aanbieders hebben ook een Loodgieter Sanitaire Installaties klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: de interactie met andere studenten, meer individuele begeleiding en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Er zijn ook nadelen: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De populaire opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Via dit systeem raadpleeg je de essentiële informatie voor je cursus en kan je vragen stellen aan jouw docent. In deze internet omgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: praktijkvoorbeelden, oefenexamens, geluidsbestanden, webinars, oefeningen, het lesmateriaal. In dat systeem upload je ook huiswerk, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-cursussen-loodgieter-sanitaire-installaties

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Je kunt vrijwel alles online studeren. Bijvoorbeeld Basisvaardigheden coaching tot Creatief schrijven, en tegenwoordig dus ook de Loodgieter Sanitaire Installaties zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen sluit aan bij mijn wensen en situatie? Onderstaand beschrijven we kort de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Altijd 15 dagen op proef
 2. LOI: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 3. NTI: Voor veel cursussen en opleiding kun je dagelijks digitaal examen doen
 4. Laudius: Meer dan 300 studies om uit te kiezen
 5. Thuiscursus.nl: Laatste plaatsen met 15% korting
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een professionele thuisstudie Loodgieter (Sanitaire Installaties) online versneld volgen kan voor een bedrag van €415,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De relevante producten kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Studiemiddelen als boeken en software

Let op: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (februari 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een cursus of studie die relevant is voor de baan van je toekomst (of huidige werk). Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De studie draagt rechtstreeks bij aan je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Er moet een leertraject zijn. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De studiekosten zijn ten minste €250,00 (jaarlijks) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. De oorzaak daarvan? Je organisatie kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Bovendien mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een erkende studie via de werkgever starten is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Vaak mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Loodgieter Sanitaire Installaties. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Duurzaam bouwen wordt steeds belangrijker. Als Loodgieter Sanitaire Installaties is het dan ook noodzakelijk om te weten wat er allemaal wel en niet mag gebeuren. Na deze thuisstudie kun jij iedereen voorzien van veilig en schoon drinkwater!

Het water dat aan de meter wordt geleverd, heeft een stabiele samenstelling en is veilig om te drinken. Het is aan jou om installaties te ontwerpen die de kwaliteit van dat water waarborgen. In de opleiding tot Loodgieter Sanitaire Installaties leer je alle essentiële kennis om een uitstekend sanitair leidingennet te ontwerpen en realiseren.

Jij weet straks precies hoe je op een professionele manier badkamers, toiletten en keukens aanlegt. Zo bied jij de klant een optimaal comfort. Zin om aan de slag te gaan? Schrijf je dan in voor deze opleiding!


Content
 • Administratie
 • Materialenkennis
 • Buizen
 • Pompen
 • Isolatiematerialen
 • Technische kennis
 • Dimensioneren van leidingen
 • Dimensioneren van warmwatertoestellen
 • Herstellen van pannes
 • Kwaliteit

Competences
 • Administratie van je eigen bedrijf uitvoeren
 • Materialenkennis
 • Dimensioneren van leidingen
 • Dimensioneren van warmwatertoestellen
 • Herstellen van pannes

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie