nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Loodgieter

De cursus Loodgieter vanuit huis volgen? Geholpen door onze thuisstudie-vergelijker bekijk je een ruim aanbod aan thuisstudies en opleidingen in de categorie Construction & Renovation. Je carrière een nieuwe impuls geven? Beginnen als ZZP’er? Of meer een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Doorzoek en vergelijk gemakkelijk veel gekozen thuisopleidingen van respectabele afstandsopleiders als NCOI en ga meteen aan de slag met een thuiscursus Loodgieter! Studeren in jouw eigen tempo, het meest actuele lesmateriaal, en topdocenten uit het vak. Deze cursus kan jij volgen vanaf €415,00 bij een opleider als Thuiscursus.nl.

 • Zelf je studielast bepalen.
 • Een speciale online leeromgeving.
 • Flexibele docenten.
 • Geef een boost aan je carrière.
 • Voordeliger dan een studie op school.
 • In februari 2024 scherpe tarieven.

Alle thuisstudies Loodgieter februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlLoodgieter3-6 maanden€415,00Meer informatie
Loodgieter vanuit huis volgen

Bekijk direct alle erkende thuisstudies

De opleiding Loodgieter voordelig vanuit huis volgen

Wil jij promotie maken? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Hoe jouw situatie er ook uitziet, iedereen vind het leuk om te leren. Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze site is een ideaal vertrekpunt. Middels onze vergelijker kom je in aanraking met een grote variëteit aan studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen waardoor jij je doelen kan bereiken. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Construction & Renovation? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Loodgieter(duaal of voltijd). Door het volgen van deze cursus doe je belangrijke kennis op, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Jij kan studeren op deze manier combineren met jouw huidige baan, sportactiviteiten en een druk gezinsleven.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Inschrijven voor een cursus Loodgieter is eenvoudiger dan jij denkt. In onderstaand schema van onze studie-specialisten leggen we dit precies uit:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of neem direct een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Registreer je dan direct online.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als jij alles volledig hebt ingevuld krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op eigen tempo de lesmaterialen doorkijken en toetsen / examens maken. Vanzelf krijg je begeleiding van een persoonlijke docent.
 6. Na het afronden van de studie krijg je het (branche)diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat zijn de kosten van een Loodgieter thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Wat daar de reden voor is? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Een belangrijk deel van het lesmateriaal vind je in jouw digitale leeromgeving, bijvoorbeeld op jouw computer, iPad of smartphone. Verder heb je geen reiskosten, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Natuurlijk zijn er persoonlijke mentoren en coaches die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Loodgieter kan men aanschaffen vanaf €415,00 bij o.a. Thuiscursus.nl. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Het lesmateriaal (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een professionele mentor van Thuiscursus.nl.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groeiend aantal werkenden willen vanuit huis studeren. De aanwezige flexibiliteit en het grote aanbod aan opleidingen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Hoe gaat het precies in z’n werk, en sluit het aan bij mijn wensen? Onderstaand vind je de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Loodgieter thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn cursus?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Loodgieter: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je doorgaans binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Niet veel later wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (dit verschilt per opleiding). De cursus heeft een looptijd van circa 3-6 maanden. Meestal kun je het natuurlijk sneller afronden. Kom je er even niet aan toe? Het is niet erg als je er langer over doet.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Basisopleidingen en cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Gaat jouw voorkeur uit naar een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Soms is een bepaalde Loodgieter vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Het kan ook gaan om een 21+ toetsof een ECV-certificaat. Op de opleidingspagina lees je alle noodzakelijke details ten aanzien van de toelatingseisen van deze cursus.

Haal ik ook een officieel diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van onderwijsinstellingen als Fontys zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit betekent dat deze afstandopleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Centrum voor Humanistische Vorming. Verder ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een officieel branchediploma als branchediploma schadebehandelaar. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Zodoende zal de buitenwereld zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Een aanzienlijk deel van de onderwijsinstellingen verstrekken ook een Loodgieter klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: de interactie met andere studenten, meer individuele begeleiding en meer gerichte voorbereiding op examens. Minder prettig: je moet het veel beter plannen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Tevens is tarief van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
Veel opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Hier vind je snel de meest handige tools voor je cursus en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In jouw online omgeving is er een verzameling geplaatst van webinars, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, geluidsbestanden, oefeningen. In dat systeem upload je ook huiswerk, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-loodgieter

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Van Cursus Roemeens tot een studie als HBO Controlling, en dus ook de Loodgieter zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland rijmt met mijn doelen en wensen? In onderstaande paragraaf beschrijven we kort de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Tevredenheid gegarandeerd
 2. LOI: Vakkundige docenten
 3. NTI: Online IQ test
 4. Laudius: Gratis informatiefolder
 5. Thuiscursus.nl: Gratis opleidingsbrochure
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een hoogwaardige thuisstudie Loodgieter online versneld volgen doe je vanaf €415,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn in veel gevallen een aftrekpost. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze onderdelen kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Belangrijk: er gelden strenge regels (februari 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een opleidingwaar je kennis opdoet voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. De belangrijkste details:

 • De cursus draagt direct bij aan jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De studiekosten komen minimaal uit op €250 (per 52 weken) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Studeren op kosten van de werkgever
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Wat is daarvan de reden? Het bedrijf waar je werkt kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Verder mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een uitgebreide cursus via de werkgever starten is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Regelmatig kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Loodgieter. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, en haal meer uit je talenten en interesses.

Een installateur van centrale verwarmingen doet meer dan enkel verwarmingstoestellen plaatsen, herstellen en onderhouden. Door de stijgende energieprijzen neemt het belang van goede installaties en een rendabele verwarming toe. De vraag naar betrouwbare vakmensen groeit elk jaar weer!

In deze thuisstudie leer je daarom alles over de werking van verwarmingssystemen, de montage van leidingen, de juiste isolatietechnieken en het installeren en onderhouden van verwarmingsketels. Jij kent straks niet alleen de belangrijke technieken, maar weet ook hoe je plannen leest en zelf de beste constructietekeningen maakt.

Als Loodgieter CV en Gas ga je ervoor zorgen dat iedereen er warm bijzit. Steek jij jouw twee rechterhanden graag uit de mouwen en in de gereedschapskist? En heb je zin om werk te maken van datgene waar jij goed in bent? Schrijf je dan nu voor de opleiding!


Content
 • Verwarmingssystemen
 • Verwarmingsketels
 • Warmteproductiesystemen
 • Vloeibare brandstofketels
 • Gasvormige brandstofketels
 • De condensatieketel
 • Transport van warmte
 • Leidingen
 • Algemene principes bij leidingaanleg
 • Montage en bevestiging van leidingen
 • Buismaterialen
 • Afgifte van warmte
 • Radiatoren
 • Convectoren
 • Stralingsverwarming
 • Gasinstallaties
 • Eigenschappen van aardgas
 • Afgifte van warmte
 • Aanleggen van binnenleidingen
 • Gasleidingen binnen en buiten het gebouw
 • Dimensionering van lagedrukbinnenleidingen
 • Verbruikstoestellen
 • Gastoestellen
 • Dimensionering van het afvoerkanaal
 • Bepaling van de verdunningsfactor

Competences
 • Meer informatie verwerven over verwarmingssystemen en diverse soorten ketels
 • Algemene principes bij leidingaanleg
 • Montage en bevestiging van leidingen
 • Aanleggen van binnenleidingen
 • Gasleidingen binnen en buiten het gebouw aanleggen
 • Dimensionering van lagedrukbinnenleidingen
 • Dimensionering van het afvoerkanaal
 • Bepaling van de verdunningsfactor

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie