nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Studiecoach

De cursus Studiecoach zelfstandig thuis volgen? Met deze thuisstudie vergelijker vind je toonaangevende thuiscursussen en studies waarmee jij verder komt binnen het domein Coaching. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of simpelweg iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Lees info en vergelijk zonder problemen populaire thuisopleidingen en cursussen van erkende scholen als Thuiscursus.nl en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuiscursus Studiecoach! Een studie die past bij jouw niveau, het meest actuele lesmateriaal, en altijd de beste begeleiding. Deze cursus is beschikbaar vanaf €269,00 via o.a. Thuiscursus.nl.

 • Geen vast studieschema.
 • Gebruiksvriendelijke online leeromgeving.
 • Feedback en hulp van docenten.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • De meest goedkope studiemogelijkheid.
 • In februari 2024 aantrekkelijke acties.

Overzicht met thuisstudies Studiecoach februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlStudiecoach3-6 maanden€269,00Meer informatie
Studiecoach digitaal vanuit huis

Een erkende thuisstudie op jouw eigen tempo

De opleiding Studiecoach thuis digitaal volgen

Wil jij promotie maken? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Het is nu aan jou om er werk van te maken. Onze thuisopleiding-vergelijker kan jou hierbij helpen. Op deze website vind je uitgebreide info over ontzettend veel cursussen en beroepsopleidingenwaardoor jij je doelen kan bereiken. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Coaching? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Studiecoach(duaal of voltijd). Door deze cursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, zonder strakke deadlines. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast je werk, sportactiviteiten en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Starten met een cursus Studiecoach is eenvoudiger dan jij denkt. In het stappenplan van ons studie-team vind je alle details:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Registreer je dan direct online.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als je voldoet aan de toelatingseisen krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. De studie kan beginnen: op zelfgekozen momenten je lesstof bestuderen en examens maken. Zoals je mag verwachten wordt je bijgestaan door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Alles afgerond? Dan volgt natuurlijk een passende diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Wat is de prijs van een Studiecoach thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Veel lesmaterialen vind je in jouw digitale leeromgeving op jouw PC, smartphone of iPad. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Vaak is er een persoonlijke begeleider die jou door het traject helpen. De opleiding Studiecoach kan men aanschaffen vanaf €269,00 via o.a. Thuiscursus.nl. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Het lesmateriaal (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Altijd een eigen mentor van Thuiscursus.nl.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een aanzienlijk aantal Hollanders kiezen voor een thuisstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het alleen maar leuker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en past het bij mijn ambities? In de volgende paragraaf vind je de meest gestelde vragen over zelfstandige Studiecoach thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn cursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Studiecoach: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je doorgaans binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Dezelfde week krijg je de benodigde boeken ook thuis (indien gewenst). De cursus heeft een looptijd van om en nabij de 3-6 maanden. Dikwijls kan het soms nog een stuk sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding verplicht?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Basisopleidingen en cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben jij van plan te starten met een HBO / WO opleidingstraject? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Normaal gesproken is een relevante Studiecoach vooropleiding wel een minimum. Soms kan er worden gekozen voor een 18-plus toets of op basis van een eerder gevolgd programma. Op de website van de aanbieder lees je de verdere details over de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van bedrijven zoals bijvoorbeeld Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Dit houdt in dat deze opleidingen dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Design Academy Eindhoven. Daarbij ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een serieus branchediploma zoals branchediploma pedicure. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Zo kun je aantonen dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Een aanzienlijk deel van de opleidersbieden ook een Studiecoach klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, meer directe feedback van je docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Een negatief punt is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De populaire opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Online vind je snel de belangrijke documenten voor jouw cursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. Met jouw online lesomgeving is er een verzameling geplaatst van oefenexamens, geluidsbestanden, oefeningen, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, video’s. In dat systeem upload je ook huiswerk, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-cursussen-studiecoach

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Onder andere HBO Ondernemerschap en leiderschap in de zorg tot aan Certificaat Beveiliging C, en sinds kort dus ook de Studiecoach zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling past bij mijn wensen en situatie? In het volgende hoofdstuk behandelen we de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: 50% korting op het lesgeld
 2. LOI: Locaties door heel Nederland
 3. NTI: HBO Associate degrees
 4. Laudius: Hulp bij het kiezen van een studie
 5. Thuiscursus.nl: Veel verschillende startdata
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een professionele thuisstudie Studiecoach online versneld volgen kan voor een bedrag van €269,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. Deze specifieke elementen kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Boeken of bepaalde software

Tip van de specialist: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een opleidingwaarmee je vakkennis opdoet voor de baan van je toekomst (of huidige werk). De voorwaarden zijn als volgt:

 • De studie is van belang voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het gaat om een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van Thuiscursus.nl.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De kosten die je opvoert bedragen minimaal €250 (jaarlijks) en nooit hoger dan €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een opleiding of cursus volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoe komt dit? Je werk / collega kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Tevens kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een studie, training of cursus volgen via jouw werkgever is dus een win-win situatie. Steeds vaker stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Studiecoach. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Studeren is niet voor iedereen even gemakkelijk. Waar sommige leerlingen fluitend door hun studiejaren fietsen, gaan anderen telkens opnieuw de strijd aan voor een zesje.
Als Studiecoach begeleid jij die laatste groep studenten, voor wie het leren niet vanzelf gaat. Samen ga je kijken waar de moeilijkheden liggen en wat de beste studiemethodes zijn. In deze opleiding ontdek je vele methodes om leerproblemen aan te pakken en creatief om te gaan met motivatietechnieken. Voor je het weet schieten die cijfers omhoog!
Lijkt het je leuk om aan te slag te gaan als studiecoach of huiswerkbegeleider? Of zoek je misschien zelf naar manieren om efficiënter te gaan studeren? In beide gevallen is de thuisopleiding tot Studiecoach de juiste keuze!

Content
 • Het onderwijs in Nederland
 • Het puberbrein
 • Kwaliteiten en belemmeringen
 • Motivatie
 • Leerstrategieën
 • Planning & Organisatie
 • Keuzes maken
 • Leerproblemen
 • Omgaan met verschillende culturen
 • Communiceren met jongeren en hun ouders
 • De beroepspraktijk van de studiecoach

Competences
 • Leerstrategieën aanleren
 • Plannen en organiseren
 • Omgaan met jongeren en hun ouders, ook van verschillende culturen

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie