nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Train de Trainer

De cursus Train de Trainer flexibel vanuit huis volgen? Middels deze thuisstudie vergelijker kom je in aanraking met erkende thuisstudies, cursussen en trainingen om verder te groeien binnen het vakgebied Coaching. Wil je hogerop in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of bijvoorbeeld een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Check en vergelijk meteen tientallen relevante zelfstudies en thuiscursussen van toonaangevende opleiders als Fontys en wie weet begin jij volgende week al met een thuiscursus Train de Trainer! Op een flexibele manier studeren, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en docenten uit het werkveld. Deze cursus kan jij volgen vanaf €299,00 bij een erkende aanbieder als Thuiscursus.nl.

 • Uitstekend te combineren met werk.
 • Snel het gewenste diploma halen.
 • Leraren uit het werkveld.
 • Geef een boost aan je carrière.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In december 2023 voordelige tarieven.

Opleiders thuisstudie Train de Trainer december 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlTrain de Trainer3-6 maanden€299,00Meer informatie
Train de Trainer vanuit huis volgen

Een erkende thuisstudie op jouw eigen tempo

De opleiding Train de Trainer flexibel vanuit huis starten

Wil jij promotie maken? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat er ook bij jou speelt, iedereen vind het leuk om te leren. Maar je moet wel ergens beginnen. Deze website kan helpen bij het vinden van een studie. Met behulp van onze website vind je uitgebreide info over een ruim aanbod thuisstudies, taal- en hobbycursussen die aansluiten op jouw wensen. Wil je verder leren binnen het domein Coaching? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Train de Trainer(duaal of voltijd). Tijdens deze cursus krijg jij alle onmisbare lesstof, altijd waar en wanneer jij wilt. Ideaal als je studeren moet combineren met jouw huidige werk, vrijwilligerswerk en een druk gezinsleven.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Inschrijven voor een cursus Train de Trainer regel je razendsnel online. Hieronder vind je alle details:

 1. Selecteer de gewenste opleider en lees meer details over de cursus.
 2. Download de gratis studiegids of vraag een gratis proefles aan om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Lijkt het wat? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als alles in orde is worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: zelf je studietijd indelen en lesstof en boeken doornemen en huiswerk inleveren. Uiteraard ontvang je regelmatig feedback van een ervaren docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond volgt natuurlijk een passende diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actuele kosten Train de Trainer thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Waarom is het zo voordelig? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel theorie en opdrachten check je simpelweg digitaal op jouw computer, laptop, tablet of telefoon. Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Normaal gesproken is er een persoonlijke begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding Train de Trainer kan men aanschaffen vanaf €299,00 bij het instituut Thuiscursus.nl. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Altijd een eigen mentor van Thuiscursus.nl.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Met diploma / accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Steeds meer Hollanders willen vanuit huis studeren. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en de uitgebreide database met cursussen is een belangrijke reden. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het niveau niet te hoog? Hierna bespreken we kort de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Train de Trainer thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de cursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Train de Trainer: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. De lesstof is grotendeels digitaal. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je bij veel aanbieders dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Binnen afzienbare tijd krijg je de hele studiemap ook thuis (soms kan het alleen met digitale middelen). De cursus heeft een looptijd van om en nabij de 3-6 maanden. Als je veel tijd hebt kun je het natuurlijk sneller afronden. Kom je er even niet aan toe? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. (Hobby)cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Oriënteer jij je meer op een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Meestal is een dergelijke Train de Trainer vooropleiding een voorwaarde. Men kan ook kiezen voor een 18 plus-examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. Op de website van de aanbieder vind je alle noodzakelijke details over de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van onderwijsaanbieders zoals o.a. Nationale Handelsacademie (NHA) zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze afstandopleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Saxion Next. Tevens zul je mogelijk recht hebben op een speciaal branchediploma zoals NL Actief A. Bij een deel van de (hobby)cursussen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Zo kan jij laten zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Verschillende instellingen verstrekken ook een Train de Trainer klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, meer directe feedback van je docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Minder fijn: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Daar download je de meest handige tools voor je cursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. In de digitale leeromgeving kun je terecht voor ondermeer webinars, het lesmateriaal, oefenexamens, geluidsbestanden, video’s, oefeningen. In dat systeem upload je ook huiswerk, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-train-de-trainer

Onderwijsinstellingen vergelijken december 2023

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Je kunt vrijwel alles online studeren. Van HBO Management tot een opleiding als VWO Wiskunde B, en natuurlijk de Train de Trainer zelfcursus. Welke onderwijsinstelling sluit aan op mijn ambities? In onderstaande paragraaf beschrijven we kort de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: 15 dagen gratis op proef
 2. LOI: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 3. NTI: Prettige digitale leeromgeving
 4. Laudius: Vandaag nog van start met jouw studie
 5. Thuiscursus.nl: Locaties door heel Nederland
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Naast je baan een thuisstudie Train de Trainer online volgen kan al vanaf €299,00. Maar het kan nog goedkoper. Boeken, lesgeld e.d. kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. Deze specifieke factoren mag je aftrekken:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Eventuele kosten voor EVC-procedures

Advies van de adviseur: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (december 2023). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een studie die iets bijdraagt aan je toekomstige werkveld (of huidige functie). De voorwaarden zijn als volgt:

 • Het traject draagt rechtstreeks bij aan je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Er moet een leertraject zijn. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De studiekosten in kwestie beslaan het minimum van €250 (per 52 weken) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoezo? Je werk / collega heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Bovendien zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een professionele opleiding via jouw werkgever afronden heeft dus veel verschillende voordelen. Steeds vaker wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Train de Trainer. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, en haal meer uit je talenten en interesses.

Nieuwe werknemers worden vaak ingewerkt door ervaren collega’s. Toch beschikken zij niet altijd over de nodige tools om hun kennis door te geven. Als meestertrainer ga jij ze daarbij helpen!

In deze uitdagende thuisstudie leer je eerst je eigen vaardigheden en valkuilen kennen. Vervolgens ontdek je de beste trainingsmethodes om mensen te informeren, inspireren en motiveren. Je leert helder communiceren, feedback geven en omgaan met weerstand en kritiek.

Na deze thuisstudie weet jij precies hoe je een training zo opbouwt dat iedereen geboeid blijft. Jij leert anderen hoe ze hun kennis van het werk en de bedrijfscultuur het best kunnen doorgeven en maakt van elke nieuwe collega een échte aanwinst voor het bedrijf!


Content
 • Didactische vaardigheden
 • Opbouw van een training
 • Gedrag en communicatie
 • De trainer zelf
 • Eigen ontwikkeling
 • Trainen in organisaties
 • Bedrijfsdoelen en bedrijfscultuur

Competences
 • Eigen ontwikkeling
 • Trainen in organisaties
 • Opbouw van een training

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie