nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Management

De cursus Management op je eigen tempo vanuit huis volgen? D.m.v. www.thuisstudiezoeken.nl ontdek je tientallen thuisstudies en cursussen in de categorie Management & Entrepreneurship. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of juist een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Neem de informatie door en vergelijk zonder problemen populaire thuisstudies van betrouwbare onderwijsinstellingen als Laudius en ga meteen aan de slag met een thuiscursus Management! Een passende opleiding voor iedereen, studiematerialen online toegankelijk, en de beste docenten. Deze cursus is te koop vanaf €299,00 via o.a. Thuiscursus.nl.

 • Alles helemaal zelf inplannen.
 • Met diploma, examen of certificaat.
 • Volop feedback van je docent.
 • 100% actuele en toepasbare lesstof.
 • Goedkoper dan een opleiding op locatie.
 • In februari 2024 voordelig starten.

Opleiders thuisstudie Management februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlManagement (Basis)3-6 maanden€299,00Meer informatie
Management (Basis) vanuit huis volgen

Efficiënt studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Management thuis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Op welk niveau jij ook denkt; er liggen verschillende uitdagingen klaar. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze thuisstudie-vergelijker kan jou hierbij helpen. In de vergelijker check je honderden cursussen en beroepsopleidingendie passen bij jouw doelen. Wil je verder leren binnen het domein Management & Entrepreneurship? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Management (Basis)(duaal of voltijd). Binnen deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, op jouw niveau en jouw tempo. Jij kan studeren op deze manier combineren met dagelijkse werkzaamheden, sport en jouw gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Van start gaan met een cursus Management gaat sneller dan je denkt. Door middel van het stappenplan hieronder komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Download de gratis studiegids of kies de optie voor een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Ben je enthousiast? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Wanneer alle privé-gegevens kloppen krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Het traject gaat nu van start: op zelfgekozen momenten lesstof en boeken doornemen en klassikaal onderwijs volgen. Zoals je mag verwachten ontvang je regelmatig feedback van een vakkundige docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat is de prijs van een Management thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. De meeste lesstof kun je digitaal raadplegen met een computer, laptop, tablet of telefoon. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Normaal gesproken zijn er persoonlijke mentoren en coaches voor ondersteuning en advies. De opleiding Management (Basis) kun je bestellen vanaf €299,00 via o.a. Thuiscursus.nl. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Het lesmateriaal (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een vakkundige begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Steeds meer Nederlanders kiezen voor een thuisstudie. De aanwezige flexibiliteit en het enorme aanbod leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Kan ik zomaar beginnen, en past het bij mijn ambities? Onderstaand bespreken we kort de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Management (Basis) thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn cursus?
Het meest ideale aan een thuiscursus Management: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je doorgaans binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Binnen 1 week worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit is niet altijd verplicht). De cursus heeft een studietijd van om en nabij de 3-6 maanden. In veel gevallen kun je het natuurlijk sneller afronden. Kom je er even niet aan toe? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een vooropleiding vereist?
Dit varieert per studie en opleider. (Hobby)cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Oriënteer jij je meer op een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Dikwijls is hier een specifieke Management vooropleiding wel een minimum. Men kan ook kiezen voor een 21-plus toets of op basis van een eerder gevolgd programma. Op de opleidingspagina vind je ruime info ten aanzien van de toelatingseisen van deze cursus.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van aanbieders als onder andere NHA zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). We kunnen dus zeggen dat deze studies gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Friesland College. Daarnaast levert de instelling vaak een waardevol branchediploma als NL Actief. Bij een deel van de (hobby)cursussen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Zo maak jij kenbaar dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Verscheidene aanbieders hebben ook een Management klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: leren van je studiegenoten, meer individuele begeleiding en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Er zijn ook nadelen: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Veel opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Via internet download je de meest handige tools voor je cursus en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In deze internet omgeving vind je onder andere webinars, oefeningen, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, het lesmateriaal, video’s. Ook kan je opdrachten uploaden, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-management

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Het aanbod in studies is enorm. Van Kaasmeester tot InDesign Creative Cloud, en tegenwoordig dus ook de Management zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die past bij mijn persoonlijke wensen? In het volgende hoofdstuk vergelijk jij zelf de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Gratis studiegids aanvragen
 2. LOI: Interactief leren met online animatiefilms
 3. NTI: Locaties door heel Nederland
 4. Laudius: Vak-experts met jarenlange ervaring in onderwijs of bedrijfsleven
 5. Thuiscursus.nl: Unieke studiemethode
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Naast je baan een thuisstudie Management (Basis) online versneld volgen is mogelijk vanaf €299,00. Maar het kan nog goedkoper. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. Deze specifieke zaken kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Instellingsgeld, lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Belangrijk: er zijn wel strenge voorwaarden (februari 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een opleidingdie relevant is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De thuisstudie is geschikt voor jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Er moet een leertraject zijn. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van Thuiscursus.nl.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De studiekosten in kwestie zijn ten minste €250 (per 52 weken). Als plafond is €15000 ingesteld.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. De oorzaak daarvan? Jouw baas plukt ook de vruchten van jouw kennis. Verder zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een studie, training of cursus via de werkgever doen is dus een win-win situatie. Soms mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding Management. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Ga jij leiding geven binnen een organisatie of ben je al manager en wil je je ontwikkelen in bepaalde basisvaardigheden? Dan zit je goed met deze thuisstudie Management (Basis)!

Als manager heb je een goede dosis zelfkennis nodig. Je moet immers niet alleen de sterktes en zwaktes van je collega’s kennen, maar ook die van jezelf. De opleiding start daarom met een analyse van de kenmerken van een succesvolle leider en een persoonlijkheidsanalyse. Zo kun je straks het beste van jezelf als manager naar boven halen.

Vervolgens verleg je de focus naar verschillende soorten teams en individuele werknemers. Je ontdekt allerlei managementtechnieken en gaat inzien welke wanneer werken. Ook conflictbemiddeling, communicatiestijlen en motivatietechnieken komen uitgebreid aan bod.

Alles om van jou een verantwoorde, efficiënte, georganiseerde én sympathieke teamleider, manager of coach te maken!


Content
 • Je toekomstmogelijkheden in het management
 • De kwaliteiten van een goede manager
 • Belangrijke begrippen van het management
 • Succesvol leiding geven in een onderneming
 • Communicatie en communicatiestijlen
 • Luistervaardigheden
 • Motivatietechnieken
 • Delegeren en het geven van instructies
 • Evaluatie -en functioneringsgesprekken voeren
 • Teamleiderschap en omgaan met conflicten
 • Efficiënt vergaderen
 • Timemanagement: je tijd efficiënt verdelen
 • Assertiviteit

Competences
 • Succesvol leiding geven in een onderneming
 • Communicatie en communicatiestijlen
 • Luistervaardigheden ontwikkelen
 • Motivatietechnieken toepassen
 • Delegeren en het geven van instructies
 • Evaluatie -en functioneringsgesprekken voeren
 • Omgaan met conflicten
 • Efficiënt vergaderen
 • Timemanagement: je tijd efficiënt verdelen

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie