nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Massagetherapeut

De cursus Massagetherapeut digitaal volgen? Dankzij onze vergelijkingstool ontdek je de meest interessante thuiscursussen en studies om verder te groeien binnen het vakgebied Massage Techniques. Een nieuwe stap in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of simpelweg een cursus om je kennis te verbreden? Bekijk en vergelijken probleemloos kwalitatieve thuisstudies van respectabele opleiders als Laudius en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuiscursus Massagetherapeut! Een opleiding die past bij je denkniveau, een gratis proefles volgen, en uitstekende vakdocenten. Deze cursus is te koop vanaf €239,00 bij bijvoorbeeld Thuiscursus.nl.

 • Studeer waar je maar wilt.
 • Volledig online studeren.
 • Goede begeleiding en feedback.
 • Gun jezelf nieuwe kennis en vaardigheden.
 • De meest goedkope studiemogelijkheid.
 • In februari 2024 scherpe kortingen.

Alle thuisstudies Massagetherapeut februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlMassagetherapeut3-6 maanden€239,00Meer informatie
Massagetherapeut vanuit huis volgen

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding Massagetherapeut zelfstandig thuis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Op welk niveau jij ook denkt; voor ons allemaal is er een uitdaging. Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze vergelijkingssite is een handige manier om te beginnen met zoeken. Middels onze vergelijker check & vergelijk je een grote variëteit aan zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Massage Techniques? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Massagetherapeut. Met deze cursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, volledig op jouw eigen tempo. Dit gaat erg goed samen met een drukke baan, muziek of sport en het gezin.

Hoe werkt het precies?
Kiezen voor een cursus Massagetherapeut kan moeiteloos via internet. Door middel van het stappenplan hieronder gaan we er verder op in:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of kies de optie voor een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Ben jij overtuigd? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als je voldoet aan de toelatingseisen komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je meteen inloggen.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: helemaal in je zelfgekozen tempo je lesstof bestuderen en examens doen of projecten uploaden. Logischerwijs ontvang je regelmatig feedback van een ervaren docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat zijn de kosten van een Massagetherapeut thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel theorie en opdrachten bekijk je gewoon online met jouw telefoon of PC (ook tablets). Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Wel bieden ze een persoonlijke begeleider die jou door het traject helpen. De opleiding Massagetherapeut is er nu al vanaf €239,00 via bijv. Thuiscursus.nl. De kosten worden gevormd door:

 • Het lesmateriaal (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een vast aanspreekpunt van Thuiscursus.nl.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een aanzienlijk aantal werkenden kiezen voor een studie aan huis. De flexibele manier van studeren en het enorme aanbod maakt het steeds aantrekkelijker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Hoe werkt het precies, en past het bij mijn doelen? Hieronder beantwoorden we enkele prangende vragen rondom zelfstandige Massagetherapeut thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Massagetherapeut: studeren op de momenten wanneer het jou past. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je doorgaans dezelfde dag nog alle digitale materialen. Binnen 1 week worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (soms is dit optioneel). De cursus heeft een looptijd van zo’n 3-6 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan het een stuk sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Wil je je aanmelden voor een HBO-studie of master? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Vaak is een matchende Massagetherapeut vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Echter kan het ook gaan om een 18 plus-examen of op basis van een eerder gevolgd programma. In de gratis brochure kun je terecht voor de benodigde specificaties met betrekking tot toelatingseisen van deze cursus.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van instellingen als Scheidegger zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. We kunnen dus zeggen dat deze opleidingen op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als ROC Tilburg. Daarnaast zul je mogelijk recht hebben op een speciaal branchediploma zoals NIMA. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma zal de buitenwereld zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Verscheidene onderwijs-bedrijven verstrekken ook een Massagetherapeut klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: leren van je studiegenoten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Een negatief punt is: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Ook is de prijs van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De erkende opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Op deze plek tref je de meest handige tools voor je cursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In jouw online omgeving kun je terecht voor ondermeer het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, oefeningen, webinars, video’s, geluidsbestanden. Je kunt hier ook projecten uploaden, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-cursussen-massagetherapeut

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Bijvoorbeeld HBO Werkplekbeheer en Kantoorautomatisering tot HBO Relatiebeheer, en sinds kort dus ook de Massagetherapeut zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen in lijn is met mijn doelen en wensen? Onderstaand behandelen we de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Altijd je eigen tempo
 2. LOI: Ruime keuze in opleidingen
 3. NTI: Veel taalcursussen
 4. Laudius: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving (Campus)
 5. Thuiscursus.nl: Termijnbetaling mogelijkheden
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Zelf een thuisstudie Massagetherapeut online versneld volgen is mogelijk vanaf €239,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De studiekosten mag je (deels) aftrekken van de belasting. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De belangrijkste elementen zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Boeken of bepaalde software

Tip van de specialist: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een opleidingdie belangrijk is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De cursus of studie is geschikt voor de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De studiekosten die je maakt zijn minimaal €250,00 (jaarlijks) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. De oorzaak daarvan? Je werk / collega plukt ook de vruchten van jouw kennis. Ook zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een relevante opleiding volgen via jouw werkgever is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Regelmatig mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding Massagetherapeut. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Alles waar jij je handen op legt, verandert in goud. Niet letterlijk natuurlijk, maar jij hebt wel bijzondere krachten: je kunt mensen laten ontspannen zoals ze zich nog nooit ontspannen hebben. Of wil jij juist leren hoe je dit doet?

Zet met de thuisstudie Massagetherapeut je eerste stappen in de wereld van massages, of breid jouw kennis en vaardigheden uit. Een professionele masseur zal je alle kneepjes van het vak bijbrengen. Je leert niet alleen (bij) over de effecten van massage en de beste technieken, maar ook over het openen van je eigen massagesalon of wellnesscentrum.

Wil je een held worden in hakken, klappen, schudden en vibreren? Of de Zweedse massagetechniek perfect onder de knie krijgen? Schrijf je dan in voor de opleiding tot Massagetherapeut en laat die magie maar komen!

Content
 • Je toekomstmogelijkheden als massagetherapeut
 • Je officiële vestigingsattest behalen
 • Beginnen als zelfstandig masseur of in bijberoep
 • Een eigen massagesalon of wellnesscentrum runnen
 • Effecten van massage
 • De massageruimte en massagetafel
 • Soorten tussenstoffen
 • Massagetechnieken aanleren
 • De Zweedse massage
 • Intermittend drukken
 • Effleurages en fricties
 • Petrissages of knedingen
 • Hakken, klappen, schudden en vibreren
 • Eindeffleurage en de technieken van Wetterwald
 • Anatomie en fysiologie
 • Kennis van de huid en huidziekten

Competences
 • Een eigen massagesalon of wellnesscentrum runnen
 • De massageruimte en massagetafel gebruiken
 • Massagetechnieken aanleren
 • De Zweedse massage toepassen
 • Intermittend drukken
 • Petrissages of knedingen
 • Hakken, klappen, schudden en vibreren

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie