nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Medewerker administratiekantoor

De cursus Medewerker administratiekantoor thuis volgen met goede begeleiding? Middels de vergelijker van thuisstudies vind je uitgebreide info over alle erkende thuisstudies, cursussen en trainingen om verder te komen binnen het domein Administratie. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of meer toe aan volledig iets nieuws? Neem de informatie door en vergelijk gemakkelijk goede thuisstudies van vooraanstaande aanbieders van thuisstudies als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuiscursus Medewerker administratiekantoor! Studeren in jouw eigen tempo, een gratis proefles volgen, en topdocenten uit het vak. Deze cursus kun je al volgen vanaf €660,80 via LOI.

 • Geen vast studieschema.
 • Digitale leeromgeving.
 • Feedback en hulp van docenten.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Het laagste lesgeld.
 • In februari 2024 voordelige tarieven.

Overzicht met thuisstudies Medewerker administratiekantoor februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMedewerker administratiekantoor14 maanden€660,80Meer informatie
NHAMedewerker Administratiekantoor12 maanden€294,00Meer informatie
Medewerker administratiekantoor thuis volgen

Studeer op afstand op jouw eigen tempo

De opleiding Medewerker administratiekantoor online thuis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat jouw niveau ook is, er is altijd een geschikte thuisstudie! Jij hoeft alleen nog maar te starten. www.thuisstudiezoeken.nl is daarbij het ideale startpunt. Op deze plek check je honderden thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die passen bij jouw doelen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Administratie? Een goede optie is de online thuisstudie Medewerker administratiekantoor. Met deze cursus doe je belangrijke kennis op, op het moment dat het jou uitkomt. Dit gaat erg goed samen met een drukke baan, buitenschoolse activiteiten en andere bezigheden.

Hoe werkt thuis studeren?
Beginnen met een cursus Medewerker administratiekantoor is online snel te regelen. In onderstaand schema van onze studie-specialisten leggen we dit precies uit:

 1. Klik op een van de opleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Registreer je dan direct online.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als alles in orde is wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt de lesstof erbij pakken en toetsen / examens maken. Bij alle opleiders ontvang je regelmatig feedback van een vakkundige docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je het (branche)diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actueel tarief Medewerker administratiekantoor thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Waarom is het zo voordelig? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel lesmaterialen kun je digitaal raadplegen met een macbook, ipad of telefoon. Verder heb je geen reiskosten, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Vanzelfsprekend is er een coach of begeleider die jou door het traject helpen. De opleiding Medewerker administratiekantoor kan men aanschaffen vanaf €660,80 via bijvoorbeeld LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Alle theorie en opdrachten (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een vast aanspreekpunt van LOI.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Meer en meer jongeren willen vanuit huis studeren. De maximale vrijheid en de enorme keuze in studies en cursussen is een belangrijke reden. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en is het niveau niet te hoog? In het volgende gedeelte geven we antwoord op de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Medewerker administratiekantoor thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Medewerker administratiekantoor: studeren op de momenten wanneer het jou past. De lesstof is grotendeels digitaal. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je vaak al à la minute de digitale studiestof. Binnen afzienbare tijd worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (niet verplicht bij alle studies). De cursus heeft een looptijd van gemiddeld 14 maanden. Meestal kan het een stuk sneller. Lukt het niet in deze periode? Het is niet erg als je er langer over doet.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Cursussen en trainingen zijn erg flexibel in hun starteisen. Gaat jouw voorkeur uit naar een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Vaak is een relevante Medewerker administratiekantoor vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Het kan ook gaan om een 18+ examen of een ECV-certificaat. Op de website van de aanbieder vind je alle relevante details omtrent de toelatingseisen van deze cursus.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De volledige MBO-, HBO en masters van opleiders zoals bijv. NCOI zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Zo weet je dat deze thuisstudies net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Islamitische Universiteit Rotterdam. Mogelijk kan je ook rekenen op een echt branchediploma als NL Actief A. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op deze manier laat jij zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Verschillende onderwijs-aanbieders hebben ze mogelijkheid voor een Medewerker administratiekantoor klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: de interactie met andere studenten, meer individuele begeleiding en de examenhulp (bespreken van de vragen). Wat minder positief is: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De populaire opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Op deze plek vind je alles voor jouw cursus en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In dit systeem kan men ook terecht voor oefeningen, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, webinars, oefenexamens, het lesmateriaal. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-medewerker-administratiekantoor

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Het aanbod in studies is enorm. Dat gaat van Kappersassistent tot Bloemist, en uiteraard ook de Medewerker administratiekantoor zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling sluit aan op mijn wensen en situatie? In het volgende overzicht benoemen we de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Vakkundige docenten
 2. LOI: Studie in jouw eigen tempo afronden
 3. NTI: Overal studeren met onze online leeromgeving
 4. Laudius: Heldere schema’s en effectieve toetsmethoden
 5. Thuiscursus.nl: Ook volledig in het engels
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een thuisstudie Medewerker administratiekantoor online versneld volgen kost om en nabij de €660,80. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De studiekosten zijn in veel gevallen een aftrekpost. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. Deze onderdelen mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Tip van de specialist: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (februari 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een studie waar je kennis opdoet voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. De belangrijkste details:

 • De thuisstudie draagt direct bij aan jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Er moet een leertraject zijn. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten in kwestie zijn ten minste €250,00 (jaarlijks), oplopend tot €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een opleiding of cursus volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Hoe zit dit? Jouw werkgever plukt ook de vruchten van jouw kennis. Ook mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een studie, training of cursus via jouw bedrijf volgen kan voor meerdere partijen een win zijn. Soms stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Medewerker administratiekantoor. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Wil je graag werken op een administratiekantoor en in één keer in het bezit komen van maar liefst drie vakdiploma’s? Kies dan voor de brede, functiegerichte cursus Medewerker administratiekantoor. Deze veelzijdige opleiding bespreekt alles op het gebied van financiële bedrijfsadministratie, bedrijfscalculaties en loonadministratie. De cursus is een goede voorbereiding op de examens Basiskennis boekhouden (BKB), Basiskennis calculatie (BKC) én Basiskennis loonadministratie (BKL). Bij succesvolle afronding van de drie examens bezit je het diploma Medewerker administratiekantoor. Na afloop beschik je over alle administratieve en financiële kennis en vaardigheden om op een administratiekantoor te werken.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie