nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Mode Ontwerp en Creatie

De cursus Mode Ontwerp en Creatie comfortabel vanuit huis volgen? Geholpen door Thuisstudiezoeken.nl kom je in aanraking met toonaangevende thuisopleidingen en studies in de categorie Fashion & Styling. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Beginnen als ZZP’er? Of juist iets leren wat je heel leuk vindt? Bekijk en vergelijken direct professionele thuiscursussen en studies van betrouwbare onderwijsaanbieders als Nederlands Talen Instituut (NTI) en ga meteen aan de slag met een thuiscursus Mode Ontwerp en Creatie! Op een flexibele manier studeren, up-to-date lesmateriaal, en topdocenten uit het vak. Deze cursus is er al vanaf €1290,00 bij onder andere Thuiscursus.nl.

 • Je bepaalt zelf wanneer je studeert.
 • Een speciale online leeromgeving.
 • Studeren met persoonlijk contact.
 • Lessen met een focus op de praktijk.
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In februari 2024 voordelig geprijsd.

Vergelijking van thuisstudies Mode Ontwerp en Creatie februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlMode Ontwerp en Creatie (Allround)3-6 maanden€1290,00Meer informatie
Mode Ontwerp en Creatie (Allround) thuis volgen

Bekijk aanbod en schrijf je vandaag nog in

De opleiding Mode Ontwerp en Creatie zelfstandig thuis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat jouw niveau ook is, de mogelijkheden zijn enorm! Het is gewoon een kwestie van doen. www.thuisstudiezoeken.nl is een handige manier om te beginnen met zoeken. Op deze website vind je ontzettend veel cursussen en beroepsopleidingenwaarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Fashion & Styling? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Mode Ontwerp en Creatie (Allround)(duaal of voltijd). Door deze cursus leer je de onderdelen van het vak, volledig op jouw eigen tempo. Het is goed te doen samen met dagelijkse werkzaamheden, muzikale bezigheden en andere bezigheden.

Hoe werkt het precies?
Het deelnemen aan een cursus Mode Ontwerp en Creatie kan moeiteloos via internet. Hieronder gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en lees meer details over de cursus.
 2. Download de gratis studiegids of kies voor een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Registreer je dan direct online.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als jij alles volledig hebt ingevuld ontvang je het lesmateriaal en kan je meteen inloggen.
 5. De studie kan beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt de verschillende lesmaterialen samenvatten en toetsen maken of opdrachten inleveren. Zoals je mag verwachten wordt je geholpen door een vaste docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je een passend diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actuele tarieven Mode Ontwerp en Creatie thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Veel lesmaterialen bekijk je gewoon online, bijvoorbeeld op jouw telefoon of PC (ook tablets). Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en zijn er minder docenten benodigd. Doorgaans heb je een persoonlijke begeleidervoor ondersteuning en advies. De opleiding Mode Ontwerp en Creatie (Allround) kan men aanschaffen vanaf €1290,00 bij bijv. Thuiscursus.nl. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Het lesmateriaal (meestal ook per post te krijgen).
 • Een professionele mentor van Thuiscursus.nl.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Met diploma / accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Steeds meer mensen willen vanuit huis studeren. De hoge mate van flexibiliteit en de uitgebreide database met cursussen maakt het alleen maar leuker. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het wat voor mij? In het volgende gedeelte besteden we aandacht aan de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Mode Ontwerp en Creatie (Allround) thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Mode Ontwerp en Creatie: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je meestal binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Kort daarna worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (soms kan het alleen met digitale middelen). De cursus heeft een studietijd van circa 3-6 maanden. In de praktijk zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Beroepsopleidingen en praktische studies zijn doorgaans voor iedereen. Ben je op zoek naar een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Normaal gesproken is een specifieke Mode Ontwerp en Creatie vooropleiding wel een minimum. Soms kan er worden gekozen voor een 21 plus examen of een specifiek overgangsbewijs. In de beschrijving van de opleiding kun je terecht voor aanvullende informatie over de toelatingseisen van deze cursus.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De volledige MBO-, HBO en masters van scholen zoals onder andere Scheidegger zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Dit wil zeggen dat deze thuisstudies dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld MBO Rijnland. Daarnaast behaal je met een thuisstudie vaak een officieel branchediploma als branchediploma verzekeringen. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze kan een (toekomstig) werkgever zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Verschillende onderwijs-aanbieders hebben ook een Mode Ontwerp en Creatie klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: meer sociale interactie, meer achtergrondinformatie en extra uitleg voor toetsen en examens. Minder fijn: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Hier bekijk je alles voor jouw cursus en kan je vragen stellen aan jouw docent. Met jouw online lesomgeving is er een verzameling geplaatst van praktijkvoorbeelden, oefeningen, het lesmateriaal, geluidsbestanden, webinars, oefenexamens. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-cursussen-mode-ontwerp-en-creatie

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Van HAVO Frans tot een opleiding als All You Can Study, en uiteraard ook de Mode Ontwerp en Creatie zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland rijmt met mijn privé situatie? In onderstaande paragraaf benoemen we de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Ruime keuze in beroepsopleidingen
 2. LOI: Aantrekkelijk voor werkgevers
 3. NTI: HBO Associate degrees
 4. Laudius: Optioneel afsluiten met Open Boek examen
 5. Thuiscursus.nl: Ruime keuze in opleidingen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een echte thuisstudie Mode Ontwerp en Creatie (Allround) online volgen kan al vanaf €1290,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De relevante zaken kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Instellingsgeld, lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Eventuele kosten voor EVC-procedures

Belangrijk: er gelden strenge regels (februari 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een beroepscursus die belangrijk is voor de baan van je toekomst (of huidige werk). Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De opleiding is van belang voor jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Er is sprake van een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De studiekosten zijn ten minste €250,00 (jaarlijks). Als plafond is €15000 ingesteld.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Wat is daarvan de reden? Het bedrijf waar je werkt kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Ook zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een zelfstudie via jouw werkgever afronden heeft pluspunten voor beide partijen. Regelmatig mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Mode Ontwerp en Creatie. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Ben jij gebeten door het modevirus en wil je een absolute alleskunner worden op het gebied van mode? Wil jij de mooiste creaties leren ontwerpen én creëren? Kies dan voor de Allround opleiding Mode Ontwerp en Creatie! In deze praktijkgerichte opleiding word je begeleid door een aantal van de beste modeontwerpers en kleermakers uit het werkveld.
Geïnspireerd door de groten der aarde ga je eerst aan de slag met het ontwerp van diverse kledingstukken, waarbij je rekening houdt met de verschillende lichaamsvormen, stoffen, kleuren en patronen. Daarna leer je om jouw eigen ontwerpen zelf uit te werken. Je zal daarvoor ook je eigen patronen gaan ontwikkelen en gebruiken.
Vervolgens leer je hoe je kleding kunt verstellen, om zo iedereen een kledingstuk te kunnen bieden dat zit als gegoten. Tenslotte kun je als keuzevak kiezen uit het ontwerp van bruidskleding of lingerie; de twee spannendste en meest uitdagende mode-items.
Word jij het design-spektakel van de komende decennia? Schrijf je direct in voor onze Allround opleiding Mode- Ontwerp en Creatie en laat die droom uitkomen!

Content
 • Module 1: Modeontwerper
 • Module 2: Kleermaker
 • Module 3: Patroontekenen
 • Module 4: Patroontekenen gevorderden
 • Module 5: Kleding verstellen
 • Keuzevak: Bruidskledingontwerper
 • Keuzevak: Lingerieontwerper

Competences
 • Patroontekenen
 • Kledig ontwerpen
 • Kleding verstellen

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie