nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Mode Styling, Kleur en Imago

De cursus Mode Styling, Kleur en Imago zelfstandig vanuit huis volgen? Via Thuisstudiezoeken.nl ontdek je een ruim aanbod aan thuisstudies en cursussen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Fashion & Styling. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of anderzijds iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Pak dit moment en vergelijk zonder problemen goede thuisopleidingen en cursussen van respectabele afstandsopleiders als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuiscursus Mode Styling, Kleur en Imago! Een passende opleiding voor iedereen, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en de beste docenten. Deze cursus kun je al volgen vanaf €1190,00 bij bijvoorbeeld Thuiscursus.nl.

 • 100% flexibel studeren.
 • Snel het gewenste diploma halen.
 • Persoonlijke begeleiding.
 • Geef een boost aan je carrière.
 • Vaak betaalt de werkgever mee.
 • In februari 2024 leuke welkomstkorting.

Opleiders thuisstudie Mode Styling, Kleur en Imago februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlMode Styling, Kleur en Imago (Allround)3-6 maanden€1190,00Meer informatie
Mode Styling, Kleur en Imago (Allround) zelf thuis volgen

Flexibel studeren met uitstekende begeleiding

De opleiding Mode Styling, Kleur en Imago op eigen tempo vanuit huis volgen

Zoek je een andere baan? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, iedereen vind het leuk om te leren. Het is gewoon een kwestie van doen. De website thuisstudiezoeken.nl kan helpen bij het vinden van een studie. Hier kom je in aanraking met tientallen thuisstudies, taal- en hobbycursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Wil je verder leren binnen het domein Fashion & Styling? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Mode Styling, Kleur en Imago (Allround)(duaal of voltijd). Via deze cursus doe je belangrijke kennis op, volledig op jouw eigen tempo. Je kunt het prima combineren met werk of een andere opleiding, andere interesses en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Het deelnemen aan een cursus Mode Styling, Kleur en Imago regel je razendsnel online. In het bijgaande stappenplan geven we hierop een korte toelichting:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Download de gratis studiegids of neem direct een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Lijkt het wat? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als je voldoet aan de toelatingseisen wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Nu kun je starten met leren: helemaal in je zelfgekozen tempo de verschillende lesmaterialen samenvatten en colleges terugkijken. Natuurlijk wordt je geholpen door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Als je alles gehaald hebt ontvang je een certificaat of diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Wat zijn de huidige kosten van een Mode Styling, Kleur en Imago thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Een groot deel van wat behandeld wordt kun je digitaal raadplegen via bijvoorbeeld je smartphone, tablet of laptop. Daarnaast hoef je niet te reizen en werken ze met minder dure docenten. Doorgaans bestaat er een mentor of coach die jou ondersteunt. De opleiding Mode Styling, Kleur en Imago (Allround) is er nu al vanaf €1190,00 via de onderwijsinstelling Thuiscursus.nl. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De leerstof (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van Thuiscursus.nl.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Veel volwassenen willen een thuisstudie volgen. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en de enorme keuze in studies en cursussen maakt het steeds aantrekkelijker. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Kan ik zomaar beginnen, en is het niveau niet te hoog? In het gedeelte hieronder beantwoorden we enkele prangende vragen rondom zelfstandige Mode Styling, Kleur en Imago (Allround) thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de cursus?
Het meest ideale aan een thuiscursus Mode Styling, Kleur en Imago: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je meestal dezelfde dag nog alle digitale materialen. Niet veel later krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit is niet altijd verplicht). De cursus kan je onder normale omstandigheden afronden in om en nabij de 3-6 maanden. In veel gevallen hoeft het niet eens zo lang te duren. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit wisselt per type opleiding. Beroepsopleidingen en praktische studies kan iedereen op elk moment beginnen. Ben je op zoek naar een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. In sommige gevallen is een relevante Mode Styling, Kleur en Imago vooropleiding een voorwaarde. Echter kan het ook gaan om een 18+ examen of een bepaald certificaat. In de gratis studiegids lees je ruime info over de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een officieel diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van bedrijven als o.a. NTI worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Je mag er dan op vertrouwen dat deze diploma’s dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Saxion Next. Ook behaal je met een thuisstudie vaak een officieel branchediploma als branchediploma verzekeringen. Bij korte cursussen en trainingen wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma kun je aantonen dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Flink wat opleidersbeschikken over een Mode Styling, Kleur en Imago klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je kunt veel leren van andere cursisten, meer directe feedback van je docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Een negatief punt is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. In deze omgeving vind je snel de meest handige tools voor je cursus en kan je overleggen met de docent. In jouw online omgeving zijn de volgende documenten te vinden: geluidsbestanden, het lesmateriaal, oefeningen, praktijkvoorbeelden, video’s, webinars. In dat systeem upload je ook huiswerk, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-cursussen-mode-styling-kleur-en-imago

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Onder andere NIMA A Communicatie tot een studie als Praktijkdiploma Debiteurenbeheer, en natuurlijk de Mode Styling, Kleur en Imago zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn aspiraties? Bijgaand vind je een opsomming met de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Zeer persoonlijke begeleiding
 2. LOI: Ruime keuze in opleidingen
 3. NTI: Studie in jouw eigen tempo afronden
 4. Laudius: 300 erkende thuisstudies op maat
 5. Thuiscursus.nl: Beginnen wanneer jij dat wil
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

De thuisstudie Mode Styling, Kleur en Imago (Allround) online volgen kan al vanaf €1190,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. Deze specifieke factoren mag je aftrekken:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Niet vergeten: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (februari 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een opleidingdie iets bijdraagt aan jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De thuisstudie draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De gemaakte studiekosten zijn ten minste €250,00 (per 12 maanden). Als plafond is €15000 ingesteld.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. De oorzaak daarvan? Jouw werkgever heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Ook mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een erkende studie via de werkgever starten is dus voor jullie beide relevant. Soms kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Mode Styling, Kleur en Imago. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Wil jij de ultieme expert worden op het gebied van mode en styling? Dan is onze Allround opleiding Mode-styling, Kleur en Imago helemaal jouw ding!
Je begint met de opleiding Kleurenconsulent en Kleurenconsulent Subseizoenen, waarin je leert wat kleurtypes zijn, hoe je ze vaststelt en welke kleurencombinaties jouw toekomstige klanten in elk seizoen zullen doen stralen.
Vervolgens doe je de opleiding tot Stylist waarin je alles te weten komt over het vinden van je eerste klanten en het uitvoeren van een professionele stijlanalyse. Je leert onder meer over verschillende gelaatsvormen, figuurtypes en camouflagetechnieken.
Daarna ontpop jij jezelf tot Imagoconsulent en ontdek je het belang van een juiste uitstraling. Je verdiept je in lichaamstaal en mimiek en leert hoe je professionele imago-analyses uitvoert. Tenslotte specialiseer je je in een vak naar keuze, waarbij je kiest uit Lingeriestylist of Imagostylist voor mannen.
Word de nieuwe modekoningin of stijlgoeroe van Nederland en schrijf je in voor onze Allround opleiding Mode-styling, Kleur en Imago!

Content
 • Module 1: Kleurenconsulent
 • Module 2: Kleurenconsulent subseizoenen
 • Module 3: Stylist
 • Module 4: Imagoconsulent
 • Keuzevak: Imagoconsulent voor mannen
 • Keuzevak: Lingeriestylist

Competences
 • Kleuradvies geven
 • Kleding- en stijladvies geven
 • Adviseren bij imagostyling

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie