nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Modeontwerper Baby- en Kinderkleding

De cursus Modeontwerper Baby- en Kinderkleding zelfstandig thuis volgen? D.m.v. onze vergelijkingstool check & vergelijk je de meest interessante thuisopleidingen en cursussen om verder te groeien binnen het vakgebied Fashion & Styling. Wil je hogerop in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of simpelweg een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Ga direct van start en vergelijk meteen tientallen relevante zelfstudies en thuiscursussen van Nederlandse instellingen als Thuiscursus.nl en start vandaag nog met jouw thuiscursus Modeontwerper Baby- en Kinderkleding! Zelf je studietempo bepalen, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en fantastische praktijkdocenten. Deze cursus kun je vanuit huis volgen vanaf €239,00 bij bijvoorbeeld Thuiscursus.nl.

 • Zelf beslissen over je studietempo.
 • Prettige online leeromgeving.
 • Persoonlijke begeleider / mentor.
 • Lesstof gericht op de huidige situatie.
 • Voordeliger dan een studie op school.
 • In februari 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Alle thuisstudies Modeontwerper Baby- en Kinderkleding februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlModeontwerper Baby- en Kinderkleding3-6 maanden€239,00Meer informatie
Modeontwerper Baby- en Kinderkleding op eigen tempo thuis volgen

Prima te combineren met werk en gezin

De opleiding Modeontwerper Baby- en Kinderkleding vanuit huis volgen

Groeien naar een hogere functie? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat jouw niveau ook is, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze site is in ieder geval een goed startpunt. Hier tref je tientallen thuisstudies, taal- en hobbycursussen die aansluiten op jouw wensen. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Fashion & Styling? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Modeontwerper Baby- en Kinderkleding(duaal of voltijd). In deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Jij kan studeren op deze manier combineren met dagelijkse werkzaamheden, vrijetijdsbesteding en jouw gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Aan de slag gaan met een cursus Modeontwerper Baby- en Kinderkleding regel je razendsnel online. In het volgende stukje vind je alle details:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of neem direct een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Wanneer alle privé-gegevens kloppen worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je meteen inloggen.
 5. Het traject gaat nu van start: je kunt waar en wanneer je wilt lesstof en boeken doornemen en huiswerk inleveren. Bij alle opleiders wordt je bijgestaan door een vaste docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt wordt je beloond met een diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actuele kosten Modeontwerper Baby- en Kinderkleding thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom zijn de kosten zo laag? Meestal heb je geen dure studieboeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal check je simpelweg digitaal via bijvoorbeeld je computer, laptop, tablet of telefoon. Daarnaast hoef je niet te reizen en werken ze met minder dure docenten. Vaak bieden ze een persoonlijke begeleider die jou kan helpen. De opleiding Modeontwerper Baby- en Kinderkleding kun je bestellen vanaf €239,00 via bijvoorbeeld Thuiscursus.nl. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De lesstof (meestal ook per post te krijgen).
 • Een professionele mentor van Thuiscursus.nl.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Meer en meer jongeren willen een thuisstudie volgen. De aanwezige flexibiliteit en de variatie in thuisopleidingen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Hoe werkt het precies, en is deze opleiding wel geschikt? In het gedeelte hieronder behandelen we de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Modeontwerper Baby- en Kinderkleding thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de cursus?
Het grote gemak van een thuiscursus Modeontwerper Baby- en Kinderkleding: je kunt beginnen wanneer je maar wil. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd krijg je bij veel aanbieders binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Niet veel later krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit is niet altijd verplicht). De cursus is vaak af te ronden in om en nabij de 3-6 maanden. In veel gevallen bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Lukt het niet in deze periode? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een vooropleiding vereist?
Dit varieert per studie en opleider. Basisopleidingen en cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Heb je interesse in een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Vaak is een passende Modeontwerper Baby- en Kinderkleding vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Een andere methoden kan zijn een 18+ examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. Via de site van de onderwijsinstelling vind je meer informatie m.b.t. de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van onderwijsinstellingen zoals Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit betekent dat deze studies even waardevol is als een cursus bij een school zoals SintLucas. Mogelijk kan je ook rekenen op een serieus branchediploma zoals branchediploma schadebehandelaar. Bij afronding van een kortlopende cursus is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Op deze manier kan jij laten zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Veel onderwijsinstellingen geven ook een Modeontwerper Baby- en Kinderkleding klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Een negatief punt is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Tevens is tarief van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Veel opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Hier check je de meest handige tools voor je cursus en heb je contact met jouw docent. Via jouw account log je in om de volgende zaken te bekijken: geluidsbestanden, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, video’s, het lesmateriaal, webinars. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-modeontwerper-baby-en-kinderkleding

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Denk aan Mode Adviseur tot een opleiding als Basisvaardigheden Horeca, en nu dus ook de Modeontwerper Baby- en Kinderkleding zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland past bij mijn situatie? In de beschrijving hierna lees je over de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Gratis studiegids aanvragen
 2. LOI: Docenten met ervaring uit het vak
 3. NTI: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 4. Laudius: Altijd 14 dagen gratis proberen
 5. Thuiscursus.nl: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Naast je baan een thuisstudie Modeontwerper Baby- en Kinderkleding online versneld volgen is realistisch vanaf €239,00. Maar het kan nog goedkoper. Boeken, lesgeld e.d. zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. Deze posten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Instellingsgeld, lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Belangrijk: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een beroepscursus waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De cursus of studie is relevant voor jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Er is sprake van een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van Thuiscursus.nl.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten in kwestie zijn ten minste €250 (per jaar), oplopend tot €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Wat is daarvan de reden? Je manager heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Daarbij kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een professionele opleiding via jouw bedrijf volgen is dus voor beide partijen interessant. Regelmatig wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Modeontwerper Baby- en Kinderkleding. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Wat als je op babybezoek gaat en een zelf gemaakt rompertje cadeau kunt doen? Of voor jouw eigen (klein)kinderen kleding kunt maken waar niemand anders in loopt? Daar doe je niet alleen jezelf, maar ook anderen een plezier mee!
Deze opleiding is er voor alle creatieve vingers die graag iets speciaals willen creëren voor ’s werelds jongste fashionista’s. Stap voor stap leer je jouw ideeën omzetten in een echt ontwerp. Zo kun je straks bijvoorbeeld sfeerborden maken, unieke stoffen ontwerpen en elk kledingstuk netjes afwerken.
Of je nu een eigen lijn wil starten of gewoon graag iets ontwerpt in je vrije tijd… alles wat jij met liefde maakt, zullen kinderen met veel plezier dragen!

Content
 • Je toekomstmogelijkheden als modeontwerper
 • Starten als zelfstandig modeontwerper
 • Het vinden van je eerste cliënten
 • Een eigen collectie ontwerpen
 • Van je collectie een commercieel succes maken
 • Materiaalkennis
 • Het tekenen van kinderkledingstukken
 • Creëren met collages
 • De functies van kinderkleding
 • Mode-iconen en etnische invloeden
 • Het vinden van inspiratie voor kinderkleding
 • Maak je eigen sfeerbord
 • Je ideeën vertalen naar een ontwerp
 • Het moeleren van een kinderkledingstuk
 • Technische benamingen en symbolen
 • Afwerken van kledingstukken
 • Stofbedrukking
 • Het ontwerpen van stoffen
 • De effecten van kleuren

Competences
 • Starten als zelfstandig modeontwerper
 • Je eerste cliënten vinden
 • Een eigen collectie ontwerpen
 • Van je collectie een commercieel succes maken
 • Inzicht verkrijgen in verschillende materialen
 • Kinderkledingstukken tekenen
 • Creëren met collages
 • Verstand van mode-iconen en etnische invloeden
 • Inspiratie voor kinderkleding vinden
 • Je eigen sfeerbord maken
 • Je ideeën vertalen naar een ontwerp
 • Een kinderkledingstuk moeleren
 • Inzicht in technische benamingen en symbolen
 • Kledingstukken afwerken
 • Stoffen ontwerpen

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie