nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Modeontwerper Mannenkleding

De cursus Modeontwerper Mannenkleding op je eigen tempo vanuit huis volgen? Geholpen door onze vergelijker lees je alles over talloze thuisopleidingen en studies in het vakgebied van Fashion & Styling. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of juist een cursus om je kennis te verbreden? Bekijk en vergelijken moeiteloos veel gekozen zelfstudies en thuiscursussen van betrouwbare onderwijsaanbieders als Fontys en begin morgen al met een thuiscursus Modeontwerper Mannenkleding! Studeren op je eigen tempo, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en topdocenten uit het vak. Deze cursus kan jij volgen vanaf €239,00 bij een opleider als Thuiscursus.nl.

 • Zelf je studie indelen.
 • Een speciale online leeromgeving.
 • Persoonlijke begeleider / mentor.
 • Studeren met het oog op de praktijk.
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In juli 2024 goedkoop aangeboden.

Overzicht met thuisstudies Modeontwerper Mannenkleding juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlModeontwerper Mannenkleding3-6 maanden€239,00Meer informatie
Modeontwerper Mannenkleding thuis volgen

Bepaal zelf je tempo met de beste begeleiding

De opleiding Modeontwerper Mannenkleding thuis digitaal volgen

Groeien binnen je bedrijf? Ambieer je een nieuwe baan? Wat er ook bij jou speelt, iedereen vind het leuk om te leren. Maar je moet wel ergens beginnen. Deze vergelijkingssite is in ieder geval een goed startpunt. Hier tref je honderden opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Fashion & Styling? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Modeontwerper Mannenkleding(duaal of voltijd). In deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, altijd waar en wanneer jij wilt. Dit gaat erg goed samen met werk of een andere opleiding, andere interesses en natuurlijk het gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Aan de slag gaan met een cursus Modeontwerper Mannenkleding regel je razendsnel online. In het bijgaande stappenplan leggen we het beknopt uit:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of probeer een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Registreer je dan direct online.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Wanneer alle privé-gegevens kloppen krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: waar en wanneer jij wilt de lesstof erbij pakken en toetsen / examens maken. Bij alle opleiders krijg je begeleiding van een vakkundige docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Hoeveel kost een Modeontwerper Mannenkleding thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel informatie kun je digitaal raadplegen, bijvoorbeeld op jouw computer, iPad of smartphone. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Vaak is er een coach of begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Modeontwerper Mannenkleding is er nu al vanaf €239,00 via Thuiscursus.nl. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Altijd een eigen mentor van Thuiscursus.nl.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • De examens (soms op locatie).
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Ontdek het gemak van thuis studeren

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Steeds meer mensen kiezen voor een thuisstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en de enorme keuze in studies en cursussen is een belangrijke reden. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Kan ik zomaar beginnen, en is het niveau niet te hoog? In het overzicht hierna besteden we aandacht aan enkele prangende vragen rondom zelfstandige Modeontwerper Mannenkleding thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Modeontwerper Mannenkleding: je kunt beginnen wanneer je maar wil. De lesstof is grotendeels digitaal. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd krijg je soms à la minute de digitale studiestof. Een paar dagen later krijg je de benodigde boeken ook thuis (niet verplicht bij alle studies). De cursus duurt circa 3-6 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan je het ook sneller afronden. Kom je er even niet aan toe? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn er in principe voor iedereen. Betreft het een HBO-studie of master? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Dikwijls is hier een dergelijke Modeontwerper Mannenkleding vooropleiding wel een minimum. Men kan ook kiezen voor een 18+ examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de gratis studiegids lees je alle relevante details aangaande de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van opleiders zoals o.a. Nederlands Talen Instituut (NTI) zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit houdt in dat deze thuisstudies gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als SOD Next. Mogelijk behaal je met een thuisstudie vaak een gerenommeerd branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij afronding van een kortlopende cursus is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Op die manier kan jij laten zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Het gros van de instanties hebben ze mogelijkheid voor een Modeontwerper Mannenkleding klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: leren van je studiegenoten, face to face spreken van de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Het minpunt is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
Vrijwel alle opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. In deze omgeving raadpleeg je belangrijke info rondom jouw cursus en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. Met jouw online lesomgeving zijn de volgende documenten te vinden: praktijkvoorbeelden, video’s, het lesmateriaal, geluidsbestanden, oefeningen, webinars. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-modeontwerper-mannenkleding

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Je kunt vrijwel alles online studeren. Dat gaat van All You Can Study tot HBO SPH Jeugdzorgwerker, en tegenwoordig dus ook de Modeontwerper Mannenkleding zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn doelen en wensen? In het volgende hoofdstuk benoemen we de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Praktijkgerichte docenten
 2. LOI: Praktijkgerichte docenten
 3. NTI: MBO, HBO en Master
 4. Laudius: Open-Boek-Examen thuis
 5. Thuiscursus.nl: Ruime keuze in opleidingen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een hoogwaardige thuisstudie Modeontwerper Mannenkleding online versneld volgen is mogelijk vanaf €239,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De volgende producten kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Opmerking: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (juli 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een beroepscursus die belangrijk is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De thuisopleiding heb je gekozen met het oog op jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van Thuiscursus.nl.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De totale kosten bedragen minimaal €250 (per 52 weken) en nooit hoger dan €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Hoezo? Jouw werkgever kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Daarnaast kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een erkende studie via je werk volgen is dus voor beide partijen interessant. Standaard kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Modeontwerper Mannenkleding. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

Of het nu gaat om een perfect zittend maatpak of gewoon een simpel paar sweatpants… als ontwerper van mannenkleding weet jij precies wat goed zit én wat er goed uitziet!
Ben je al ontwerper en wil je je specialiseren in mannenmode? Of ben je nog helemaal nieuw in de designwereld? In beide gevallen zullen jouw vaardigheden er dankzij deze praktijkgerichte thuisstudie in rap tempo op vooruit gaan.
Jij leert patronen tekenen van pantalons tot spijkerbroeken en van t-shirts tot ondergoed en tovert telkens opnieuw een topstuk tevoorschijn. Voor je het weet ben je helemaal klaar om je eigen modemerk op te zetten!

Content
 • Herenmode
 • Maattabellen
 • Patroontekenen
 • De gladde pantalon
 • Pantalon in elkaar zetten
 • De gewone broek en/of spijkerbroek
 • Van gladde pantalon tot joggingbroek
 • Het overhemd
 • Het gilet
 • Herenondergoed
 • Het T-shirt

Competences
 • Patroontekenen
 • Pantalon in elkaar zetten

Het ontwerpen van:

 • Van gladde pantalon tot joggingbroek
 • De gewone broek en/of spijkerbroek
 • Het overhemd
 • Het gilet
 • Herenondergoed
 • Het T-shirt

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie