nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Modeverkoper

De cursus Modeverkoper op afstand volgen? Aan de hand van onze vergelijkingstool ontdek je talloze thuisopleidingen en studies in de categorie Fashion & Styling. Je carrière een nieuwe impuls geven? Beginnen als ZZP’er? Of meer toe aan volledig iets nieuws? Lees info en vergelijk gemakkelijk professionele opleidingen en thuisstudies van betrouwbare aanbieders van thuisstudies als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en ga meteen aan de slag met een thuiscursus Modeverkoper! Studeren in jouw eigen tempo, studiematerialen online toegankelijk, en fantastische praktijkdocenten. Deze cursus is er al vanaf €239,00 bij Thuiscursus.nl.

 • Zelf de touwtjes in handen houden.
 • Met diploma, examen of certificaat.
 • Docenten uit het werkveld.
 • 100% actuele en toepasbare lesstof.
 • Studiekosten zijn vaak aftrekbaar.
 • In februari 2024 scherpe kortingen.

Opleiders thuisstudie Modeverkoper februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlModeverkoper3-6 maanden€239,00Meer informatie
Modeverkoper online vanuit huis

Bepaal zelf je tempo met de beste begeleiding

De opleiding Modeverkoper zelfstandig thuis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat er bij jou ook speelt, het aanbod is ontzettend groot! Het wordt tijd om gewoon te beginnen. De website thuisstudiezoeken.nl is een handige manier om te beginnen met zoeken. Hier vind je uitgebreide info over honderden zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die jou helpen naar jouw volgende doel. Verder groeien binnen het domein Fashion & Styling? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Modeverkoper(duaal of voltijd). Door deze cursus doe je in korte termijn veel kennis op, op het moment dat het jou uitkomt. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast jouw functie, muziek of sport en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Aan de slag gaan met een cursus Modeverkoper is eenvoudiger dan jij denkt. In het volgende stukje vind je alle details:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of vraag een gratis proefles aan om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als alles in orde is krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: op zelfgekozen momenten het lesmateriaal doornemen en huiswerk inleveren. Vanzelfsprekend wordt je geholpen door een vakkundige docent.
 6. Alles afgerond? Dan volgt natuurlijk een passende diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actueel tarief Modeverkoper thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel informatie bekijk je gewoon online via bijvoorbeeld je smartphone, tablet of laptop. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Wel bestaat er een mentor of coach die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Modeverkoper wordt al aangeboden vanaf €239,00 via bijvoorbeeld Thuiscursus.nl. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een professionele begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Snel en efficiënt thuis studeren

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot aantal volwassenen willen vanuit huis studeren. De vrijheid en de uitgebreide database met cursussen maakt het steeds aantrekkelijker. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Hoe gaat het precies in z’n werk, en sluit het aan bij mijn wensen? Onderstaand lees je de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Modeverkoper thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Modeverkoper: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd ontvang je doorgaans à la minute de digitale studiestof. Niet veel later worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De cursus kost je gemiddeld 3-6 maanden. In veel gevallen kun je het natuurlijk sneller afronden. Lukt het niet in deze periode? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit wisselt per type opleiding. Cursussen en veel taalstudies kan iedereen op elk moment beginnen. Ben jij van plan te starten met een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Vaak is een specifieke Modeverkoper vooropleiding wel een minimum. Men kan ook kiezen voor een 18+ toets of een diploma van het voortgezet onderwijs. Op de opleidingspagina achterhaal je ruime info omtrent de toelatingseisen van deze cursus.

Haal ik ook een officieel diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van bedrijven zoals bijv. Laudius zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. We kunnen dus zeggen dat deze thuisopleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Hogeschool van Amsterdam. Tevens zul je mogelijk recht hebben op een speciaal branchediploma zoals NIMA. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Op die manier kun je aantonen dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Meerdere instanties hebben ze mogelijkheid voor een Modeverkoper klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: je kunt veel leren van andere cursisten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Minder fijn: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Tevens is tarief van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De erkende opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Daar raadpleeg je alles wat je nodig hebt voor jouw cursus en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In de digitale leeromgeving tref je zaken als video’s, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, oefeningen, webinars. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-cursussen-modeverkoper

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. En er steeds meer aanbod. Dat gaat van Basiskennis management tot en met Eigen Boek Uitgeven, en tegenwoordig dus ook de Modeverkoper zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling rijmt met mijn aspiraties? In het volgende overzicht vind je een opsomming met de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Gratis tablet bij inschrijven voor een studie
 2. LOI: Studie in jouw eigen tempo afronden
 3. NTI: Ook staatsexamens
 4. Laudius: Begeleiding door topdocenten (naar keuze)
 5. Thuiscursus.nl: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een echte thuisstudie Modeverkoper online volgen kan al vanaf €239,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Zaken als collegegeld en lesmaterialen kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. Deze kosten kun je aftrekken:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Opgelet: er gelden strenge regels (februari 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een beroepsopleiding die belangrijk is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De thuisstudie draagt rechtstreeks bij aan je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via Thuiscursus.nl.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De gemaakte studiekosten moeten minimaal €250 zijn (per 52 weken) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een opleiding of cursus volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoezo? Jouw werkgever kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Verder kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een erkende studie via je werk beginnen is dus een win-win situatie. Regelmatig kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Modeverkoper. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Verkooptalenten opgelet! De modewereld is op zoek naar mensen zoals jij, met feilloos stijlgevoel en de gave om ieder persoon een perfect passend kledingadvies te geven.
Als modeverkoper zoek jij steeds opnieuw de ideale combinatie uit van kleding en accessoires. Je geeft niet alleen advies, maar helpt mensen ook uit hun comfortzone door ze eens iets totaal nieuws te laten proberen. In deze thuisstudie leer je precies hoe je dat op een professionele manier aanpakt!
Via opdrachten en rollenspellen leer je bovendien hoe je de verkoop van een winkel aanzienlijk kunt verhogen. Daar maak je niet alleen jezelf, maar ook jouw klanten én je werkgever bijzonder blij mee. Succes gegarandeerd!

Content
 • Je toekomstmogelijkheden in de modeverkoop
 • Vaardigheden en attitudes van een modeverkoper
 • De voorbereiding van het verkoopgesprek
 • De verschillende fasen van een verkoopgesprek
 • Omgaan met verschillende soorten klanten
 • Bestaande klanten en loyaliteit belonen
 • Promoties opzetten
 • Succes bereiken door lichaamstaal te herkennen
 • De gepaste kleding voor een modeverkoper
 • Stoffenkennis en kennis over onderhoud
 • Afspelden van retouches
 • Retouches aan verschillende kledingstukken aanbrengen

Competences
 • Vaardigheden en attitudes van een modeverkoper
 • Een verkoopgesprek voorbereiden en voeren
 • Omgaan met verschillende soorten klanten
 • Bestaande klanten en loyaliteit belonen
 • Promoties opzetten
 • Succes bereiken door lichaamstaal te herkennen
 • Stoffenkennis en kennis over onderhoud
 • Afspelden van retouches
 • Retouches aan verschillende kledingstukken aanbrengen

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie