nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Shiatsu Massage

De cursus Shiatsu Massage op afstand volgen? Middels deze thuisstudie vergelijker lees je alles over tientallen thuisstudies en cursussen in de categorie Massage Techniques. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of bijvoorbeeld iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Lees info en vergelijk probleemloos kwalitatieve thuisopleidingen en cursussen van erkende instellingen als Thuiscursus.nl en start vandaag nog met jouw thuiscursus Shiatsu Massage! Een opleiding die past bij je denkniveau, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en uitstekende vakdocenten. Deze cursus is te koop vanaf €289,00 bij onder andere Thuiscursus.nl.

 • Zelf de touwtjes in handen houden.
 • Studies zijn snel af te ronden.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • Aantrekkelijke welkomstcadeau’s.
 • Vaak betaalt de werkgever mee.
 • In februari 2024 voor een voordelige prijs.

Alle thuisstudies Shiatsu Massage februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlShiatsu Massage3-6 maanden€289,00Meer informatie
Shiatsu Massage online vanuit huis

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding Shiatsu Massage vanuit huis volgen

Wil jij promotie maken? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat er bij jou ook speelt, voor ons allemaal is er een uitdaging. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze website is een handige manier om te beginnen met zoeken. Op deze plek vind je ontzettend veel studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen die jou helpen naar jouw volgende doel. Verder groeien binnen het domein Massage Techniques? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Shiatsu Massage(duaal of voltijd). Binnen deze cursus doe je belangrijke kennis op, zonder strakke deadlines. Uitstekend te combineren met werk of een andere opleiding, hobby’s en het gezin + de kids.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Het deelnemen aan een cursus Shiatsu Massage is online snel te regelen. In het volgende stukje leggen we het beknopt uit:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of kies de optie voor een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: zelf je studietijd indelen en de verschillende lesmaterialen samenvatten en toetsen / examens maken. Vanzelf wordt je geholpen door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Als je alles gehaald hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actueel tarief Shiatsu Massage thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Waarom is het zo voordelig? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel van de documentatie vind je in jouw digitale leeromgeving met een computer, laptop, tablet of telefoon. Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Natuurlijk is er een persoonlijke begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Shiatsu Massage kun je bestellen vanaf €289,00 via Thuiscursus.nl. De kosten worden gevormd door:

 • De studiestof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een professionele mentor van Thuiscursus.nl.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot deel van de medewerkers geven de voorkeur aan een thuisstudie. De hoge mate van flexibiliteit en het grote aanbod aan opleidingen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Worden er geen strenge eisen gesteld, en past het bij mijn doelen? In de volgende paragraaf lees je de vragen die we het meest horen over zelfstandige Shiatsu Massage thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Shiatsu Massage: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je doorgaans binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Binnen afzienbare tijd krijg je de benodigde boeken ook thuis (niet verplicht bij alle studies). De cursus heeft een looptijd van om en nabij de 3-6 maanden. In veel gevallen kan je het ook sneller afronden. Even studeren op een lager pitje? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit wisselt per type opleiding. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Heb je interesse in een HBO / WO opleidingstraject? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Vaak is een toepasbare Shiatsu Massage vooropleiding een voorwaarde. Het kan ook gaan om een 21-plus toets of op basis van een eerder gevolgd programma. Op de opleidingspagina achterhaal je de verdere details over de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van instellingen zoals bijvoorbeeld Fontys zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Op die manier weet je dat deze studies dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Deltion College. Ook behaal je met een thuisstudie vaak een speciaal branchediploma zoals fitness trainer A. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Op die manier zal de buitenwereld zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Verscheidene aanbieders beschikken over een Shiatsu Massage klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: de interactie met andere studenten, direct antwoord op vragen en de examenhulp (bespreken van de vragen). Minder fijn: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Tevens is tarief van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Daar download je belangrijke info rondom jouw cursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. Via deze portalen kun je terecht voor ondermeer video’s, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, het lesmateriaal, oefeningen, oefenexamens. Verder lever je hier opdrachten in, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-shiatsu-massage

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dat gaat van Basisopleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener tot Stukadoor, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Shiatsu Massage zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland rijmt met mijn wensen en situatie? In onderstaande paragraaf vind je een opsomming met de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Altijd 15 dagen op proef
 2. LOI: Vakkundige docenten
 3. NTI: Erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
 4. Laudius: Zorgvuldig geselecteerde vak-experts
 5. Thuiscursus.nl: Beginnen wanneer jij dat wil
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een echte thuisstudie Shiatsu Massage online versneld volgen is haalbaar rond de €289,00. Maar het kan nog goedkoper. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De belangrijkste factoren kun je aftrekken:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Opmerking: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (februari 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een studie waar je kennis opdoet voor jouw huidige- of toekomstige baan. De belangrijkste details:

 • Het traject is relevant voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat om een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van Thuiscursus.nl.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De kosten die je opvoert bedragen minimaal €250 (per 12 maanden). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Werkgever betaalt soms mee
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. De oorzaak daarvan? Je organisatie plukt ook de vruchten van jouw kennis. Daarbij zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een training of beroepsopleiding via de werkgever starten is dus voor jullie beide relevant. Steeds vaker kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Shiatsu Massage. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Wil jij leren hoe je een professionele Shiatsu-massage geeft? Dan is deze hands-on opleiding dé juiste leerwijze!

Deze Oosterse drukpuntmassage optimaliseert de energiehuishouding. Hierdoor kun je bepaalde klachten verlichten. Tijdens de lessen leer je hoe je met je vingers en handpalmen zachte druk uitoefent op cruciale punten en meridianen in het lichaam, om zo de energiebalans te herstellen.

De Shiatsu-methode kan onder meer heilzaam zijn bij: rugpijn, zware hoofdpijn, verlaagde weerstand, spijsverteringsproblemen en concentratiestoornissen. Je activeert de bloedsomloop en laat het lichaam beter functioneren. Ontdek de wereld van Shiatsu!


Content
 • Wat is de oorsprong van de Shiatsu-massage?
 • Wat is de filosofie achter Shiatsu?
 • Meridianen en drukpunten
 • Voorbereiding op de behandeling
 • Massagetechnieken
 • Behandeling rug, schouders, nek en hoofd
 • Zelfstandig als Shiatsu-masseur aan de slag gaan

Competences
 • Je kunt Shiatsu-technieken uitvoeren
 • Via meridianen en drukpunten energie weer vrij laten stromen
 • Je cliënten verlichten van stress en pijn
 • Jij stelt mensen op hun gemak en weet hoe je omgaat met klanten
 • Jij weet hoe je aan de slag kan gaan als Shiatsu-masseur

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie