nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Zang

De cursus Zang digitaal volgen? D.m.v. www.thuisstudiezoeken.nl tref je tientallen thuiscursussen en opleidingen waarmee jij verder komt binnen het domein Music. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of simpelweg een cursus om je kennis te verbreden? Bekijk en vergelijken heel eenvoudig kwalitatieve thuiscursussen en studies van toonaangevende afstandsopleiders als NCOI en start vandaag nog met jouw thuiscursus Zang! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, een prettige online leeromgeving, en de beste docenten. Deze cursus kun je vanuit huis volgen vanaf €159,00 bij een erkende aanbieder als Thuiscursus.nl.

 • Je bepaalt zelf wanneer je studeert.
 • Op een moderne manier studeren.
 • Professionele docenten.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • Studiekosten zijn vaak aftrekbaar.
 • In februari 2024 voordelig starten.

Alle thuisstudies Zang februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlZang3-6 maanden€159,00Meer informatie
Zang zelf thuis volgen

Up-to-date lesmateriaal en docenten uit het vak

De opleiding Zang voordelig vanuit huis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat jouw niveau ook is, de mogelijkheden zijn enorm! Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze thuisstudie-vergelijker kan jou hierbij helpen. Op deze website check & vergelijk je ontzettend veel cursussen en beroepsopleidingendie jou helpen naar jouw volgende doel. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Music? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Zang(duaal of voltijd). Door het volgen van deze cursus leer je de onderdelen van het vak, volledig op jouw eigen tempo. Jij kan studeren op deze manier combineren met jouw huidige baan, muziek of sport en het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Het deelnemen aan een cursus Zang is eenvoudiger dan jij denkt. In onderstaand schema van onze studie-specialisten gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Download de gratis studiegids of probeer een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Ben jij overtuigd? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als je voldoet aan de toelatingseisen wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo het lesmateriaal doornemen en klassikaal onderwijs volgen. Vanzelf wordt je bijgestaan door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Als je alles gehaald hebt krijg je een passend diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele prijzen Zang thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Meestal heb je geen dure studieboeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal check je simpelweg digitaal op een computer, laptop, tablet of telefoon. Daarnaast hoef je niet te reizen en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Normaal gesproken is er een coach of begeleider die jou ondersteunt. De opleiding Zang kun je al volgen vanaf €159,00 bij bijv. Thuiscursus.nl. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De leerstof (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een professionele begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Snel en efficiënt thuis studeren

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een groot aantal volwassenen kiezen voor een studie aan huis. De maximale vrijheid en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Wat moet ik me erbij voorstellen, en past het bij mijn ambities? In de volgende paragraaf geven we antwoord op enkele prangende vragen rondom zelfstandige Zang thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn cursus?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Zang: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je meestal à la minute de digitale studiestof. Binnen afzienbare tijd worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (soms kan het alleen met digitale middelen). De cursus heeft een studietijd van ongeveer 3-6 maanden. In de praktijk kan het een stuk sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een vooropleiding verplicht?
Dat verschilt per studie. Cursussen en trainingen kan iedereen op elk moment beginnen. Ambieer je een HBO-studie of master? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. In de regel is een specifieke Zang vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21+ toetsof een VMBO/HAVO/VWO diploma. Op de website van de aanbieder vind je alle noodzakelijke details aangaande de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van onderwijsinstellingen zoals bijvoorbeeld NCOI zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Zo weet je dat deze afstandopleidingen op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Helicon Opleidingen. Bovendien behaal je met een thuisstudie vaak een erkend branchediploma zoals branchediploma schadebehandelaar. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Op die manier laat jij zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Veel onderwijs-bedrijven beschikken over een Zang klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: je kunt veel leren van andere cursisten, face to face spreken van de docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Het minpunt is: je moet het veel beter plannen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Ook is de prijs van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Veel opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Online bekijk je de noodzakelijke software en documentatie voor je cursus en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In deze internet omgeving vind je onder andere geluidsbestanden, video’s, webinars, het lesmateriaal, oefenexamens, praktijkvoorbeelden. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-zang

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Het aanbod in studies is enorm. Dit loopt van Business Coach tot aan Honden- en Kattenpension Starten, en tegenwoordig dus ook de Zang zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland sluit aan bij mijn wensen en situatie? In het volgende hoofdstuk behandelen we de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Duizenden tevreden studenten
 2. LOI: Flexibel onderwijs dat altijd in je leven past
 3. NTI: Inclusief alle benodigde vakliteratuur
 4. Laudius: Duidelijk huiswerkoverzicht
 5. Thuiscursus.nl: Uitstekend te combineren met een drukke baan
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Zelf een thuisstudie Zang online versneld volgen doe je vanaf €159,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Jouw studiekosten zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De volgende onderdelen kun je aftrekken:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Niet vergeten: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een volwaardige opleiding waar je kennis opdoet voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De thuisstudie vormt een bijdrage voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De studiekosten beslaan het minimum van €250 (per jaar), oplopend tot €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Hoe komt dit? Jouw bedrijf heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Daarnaast zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een professionele opleiding via je werk volgen heeft pluspunten voor beide partijen. Soms kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Zang. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Droom jij van een zangcarrière? Wil je de douche inruilen voor een podium en je zangkunsten met een echt publiek delen? Met deze fantastische cursus jaag jij je dromen na! Zelfs als je helemaal niets van zangtechnieken weet, is deze thuisstudie de ideale start!

Deze opleiding belicht alle aspecten van het zingen. Eerst krijg je de juiste ademhalingstechnieken en zanghouding onder de knie. Hierdoor kan je meteen van start! Daarnaast ontdek je het notenschrift, zoom je ook in op theoretische muziekkennis en leer je verschillende muziekstijlen zoals jazz, musical en pop kennen. Je ontwikkelt je stembereik en traint je muzikale expressie. Zo ben jij klaar om zonder plankenkoorts voor publiek te zingen.

Een cursus waar muziek in zit!


Content
 • Je toekomstmogelijkheden na deze cursus
 • Anatomie van de stem
 • Je eigen zangstem ontdekken
 • Je stem correct gebruiken
 • Notenleer en de verschillende toonladders
 • Professionele ademhalingstechnieken
 • Het belang van een goede zanghouding
 • Verschillende muziekstijlen
 • Aspecten van stemhygiëne
 • Zingen voor een publiek

Competences
 • Verschillende muziekstijlen
 • Aspecten van stemhygiëne
 • Zingen voor een publiek

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie