loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Opvoedcoach

De cursus Opvoedcoach zelfstandig vanuit huis volgen? Middels deze thuisstudie vergelijker check & vergelijk je alle erkende thuiscursussen en studies om verder te groeien binnen het vakgebied Opleiding. Streef je naar een carrièreboost? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of anderzijds iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Pak dit moment en vergelijk probleemloos kwalitatieve thuisstudies van betrouwbare onderwijsaanbieders als LOI en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuiscursus Opvoedcoach! Op een flexibele manier studeren, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en docenten uit het werkveld. Deze cursus kun je vanuit huis volgen vanaf €669,00 bij bijvoorbeeld LAUDIUS.

 • Studeren wanneer jij dat wil.
 • Studies zijn snel af te ronden.
 • Leraren uit de praktijk.
 • Altijd 100% actuele lesstof.
 • Je bespaart enorm op het lesgeld.
 • In november 2021 aantrekkelijke acties.

Alle thuisstudies Opvoedcoach november 2021

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LAUDIUSOpvoedcoach18 maanden€669,00Meer informatie
Opvoedcoach op eigen tempo thuis volgen

Een erkende thuisstudie op jouw eigen tempo

De opleiding Opvoedcoach voordelig vanuit huis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Ambieer je een nieuwe baan? Hoe jouw situatie er ook uitziet, het aanbod is ontzettend groot! Maar je moet wel ergens beginnen. Deze vergelijkingssite is daarbij het ideale startpunt. In de vergelijker check je een scala aan opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Opleiding? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Opvoedcoach(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze cursus verdiep jij je volledig in het vak, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Je kunt het prima combineren met jouw huidige baan, sportactiviteiten en jouw gezin.

Hoe werkt het precies?
Aan de slag gaan met een cursus Opvoedcoach is niet moeilijk. Hieronder gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of probeer een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. De studie kan beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt lesstof en boeken doornemen en examens maken. Uiteraard krijg je begeleiding van een persoonlijke docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je het (branche)diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actuele kosten Opvoedcoach thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Wat daar de reden voor is? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Een groot deel van wat behandeld wordt kun je digitaal raadplegen, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een macbook, ipad of telefoon. Verder heb je geen reiskosten, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Normaal gesproken is er een coach of begeleider die jou kan helpen. De opleiding Opvoedcoach kan men aanschaffen vanaf €669,00 bij de onderwijsinstelling LAUDIUS. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De studiestof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Altijd een eigen mentor van LAUDIUS.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Kies voor een erkende thuisstudie

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Meer en meer werkenden zien hun kansen in een zelfstudie. De vrijheid en het enorme aanbod leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is deze opleiding wel geschikt? In het gedeelte hieronder vind je de vragen die we het meest horen over zelfstandige Opvoedcoach thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Opvoedcoach: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je bij veel aanbieders binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Kort daarna wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (indien gewenst). De cursus kost je zo’n 18 maanden. Meestal kan je het ook sneller afronden. Even studeren op een lager pitje? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dat verschilt per studie. (Hobby)cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Wil je je aanmelden voor een HBO / WO opleidingstraject? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Dikwijls is hier een passende Opvoedcoach vooropleiding een voorwaarde. Soms kan er worden gekozen voor een 21+ toetsof op basis van een eerder gevolgd programma. In de gratis studiegids achterhaal je ruime info ten aanzien van de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van onderwijsaanbieders zoals o.a. Nederlands Talen Instituut (NTI) zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. We kunnen dus zeggen dat deze thuisopleidingen op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als ROC Midden Nederland. Daarbij levert de instelling vaak een gerenommeerd branchediploma zoals branchediploma schadebehandelaar. Bij een deel van de (hobby)cursussen kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Op deze manier laat jij zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
De meeste onderwijs-bedrijven verstrekken ook een Opvoedcoach klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Onthoud wel: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders bieden een online leeromgeving. In dat portaal raadpleeg je de belangrijke documenten voor jouw cursus en heb je contact met jouw docent. In deze speciale omgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: het lesmateriaal, oefenexamens, video’s, oefeningen, webinars, geluidsbestanden. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-cursussen-opvoedcoach

Onderwijsinstellingen vergelijken november 2021

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Dit varieert van Elektronica Voor Beginners tot en met HBO Welzijn en Zorg voor Ouderen, en natuurlijk de Opvoedcoach zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland past bij mijn persoonlijke wensen? In de beschrijving hierna behandelen we de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Duizenden tevreden studenten
 2. LOI: Ook voor kinderen (LOI Kidzz)
 3. NTI: Geen extra kosten voor praktijkdagen, dossiervorming en diplomering
 4. Laudius: Meer dan 300 cursussen
 5. Thuiscursus.nl: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Zelf een thuisstudie Opvoedcoach online versneld volgen is haalbaar rond de €669,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. Deze specifieke zaken kun je aftrekken:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Verplichte boeken en readers

Niet vergeten: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (november 2021). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een volwaardige opleiding die belangrijk is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De opleiding een meerwaarde is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via LAUDIUS.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De kosten die je opvoert moeten minimaal €250 zijn (p/jaar) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoezo? Het bedrijf waar je werkt heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Bovendien zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een training of beroepsopleiding volgen via jouw werkgever is dus voor jullie beide relevant. Regelmatig mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Opvoedcoach. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Kinderen ontwikkelen zich het best in een positieve omgeving waarin aandacht is voor wat ze goed doen en waarin ze geholpen worden bij wat nog niet goed lukt. Vaak proberen kinderen uit hoever ze kunnen gaan en waar de grens ligt. Dat maakt opvoeden zeker geen makkelijke taak. Als opvoedcoach ondersteun en begeleid jij ouders/opvoeders tijdens dit proces.

LAUDIUS opleidingsinformatie
LAUDIUS Opleidingen

Plaats een reactie