nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Patisserie

De cursus Patisserie op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Met deze thuisstudie vergelijker kom je in aanraking met goed aangeschreven thuisstudies, cursussen en trainingen gerelateerd aan Cultuur en creatief. Je carrière een nieuwe impuls geven? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of gewoon iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Lees info en vergelijk eenvoudig kwalitatieve zelfstudies en thuiscursussen van erkende scholen als NHA en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuiscursus Patisserie! Een studie die past bij jouw niveau, een gratis proefles volgen, en topdocenten uit het vak. Deze cursus kun je vanuit huis volgen vanaf €353,25 bij bijvoorbeeld NTI.

 • Zelf beslissen over je studietempo.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Feedback en hulp van docenten.
 • Lesstof gericht op de huidige situatie.
 • Geen verplichtingen rondom aanwezigheid.
 • In juli 2024 goedkoop beginnen.

Opleiders thuisstudie Patisserie juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIPatisserie9 maanden€353,25Meer informatie
Patisserie digitaal vanuit huis

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding Patisserie voordelig vanuit huis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Ambieer je een nieuwe baan? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze vergelijkingssite komt dan om de hoek kijken. Middels onze vergelijker vergelijk je ontzettend veel studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen die jou helpen naar jouw volgende doel. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Cultuur en creatief? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Patisserie(duaal of voltijd). Binnen deze cursus doe je in korte termijn veel kennis op, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Ideaal als je studeren moet combineren met werk of een andere opleiding, muziek of sport en een druk gezinsleven.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Starten met een cursus Patisserie gaat erg gemakkelijk. In het onderstaande stappenplan leggen we dit precies uit:

 1. Selecteer de gewenste opleider en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of kies voor een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Ben je enthousiast? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Wanneer alle privé-gegevens kloppen krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: op de momenten dat je tijd hebt je lesstof bestuderen en toetsen / examens maken. Logischerwijs wordt je bijgestaan door een professionele docent.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je het (branche)diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actuele prijzen Patisserie thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel lesmaterialen kun je via internet bekijken op jouw smartphone, tablet of laptop. Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder docenten benodigd. Vanzelfsprekend bieden ze een persoonlijke begeleider die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Patisserie kun je al volgen vanaf €353,25 via NTI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle theorie en opdrachten (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een professionele begeleider van NTI.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Een aanzienlijk aantal volwassenen kiezen voor een thuisstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en de enorme keuze in studies en cursussen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Hoe gaat het precies in z’n werk, en sluit het aan bij mijn wensen? In het gedeelte hieronder beantwoorden we de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Patisserie thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Het grote gemak van een thuiscursus Patisserie: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je doorgaans binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Dezelfde week wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (niet verplicht bij alle studies). De cursus kan je onder normale omstandigheden afronden in om en nabij de 9 maanden. Dikwijls kan het een stuk sneller. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Is een vooropleiding vereist?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn er in principe voor iedereen. Oriënteer jij je meer op een HBO-studie of master? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. In sommige gevallen is een relevante Patisserie vooropleiding noodzakelijk. Een andere methoden kan zijn een 21 plus examen of een ECV-certificaat. Via de site van de onderwijsinstelling vind je aanvullende informatie omtrent de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van instellingen als o.a. NCOI worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze thuisstudies even waardevol is als een cursus bij een school zoals Hogeschool Inholland. Ook zul je mogelijk recht hebben op een speciaal branchediploma zoals fitness trainer A. Bij een deel van de (hobby)cursussen is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op deze wijze kun je aantonen dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Veel instellingen hebben ook een Patisserie klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: leren van je studiegenoten, direct antwoord op vragen en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Minder prettig: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De grote Nederlandse opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Daar raadpleeg je de meest handige tools voor je cursus en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In deze speciale omgeving kun je terecht voor ondermeer oefeningen, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, geluidsbestanden, het lesmateriaal, video’s. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-cursussen-patisserie

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Het aanbod in studies is enorm. Dit loopt van Rouw- en Verliescoach tot bijvoorbeeld HBO Vertaler Engels, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Patisserie zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling matcht met mijn doelen en wensen? Bijgaand lees je over de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Met een ruim aanbod hobbycursussen.
 2. LOI: Al vanaf 1923 toegankelijk onderwijs voor iedereen
 3. NTI: Officiële vakliteratuur is inbegrepen in het lesgeld
 4. Laudius: Topdocenten met jarenlange ervaring
 5. Thuiscursus.nl: Duizenden tevreden studenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Zelf een thuisstudie Patisserie online versneld volgen is haalbaar rond de €353,25. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Lesmaterialen en lesgeld mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De belangrijkste elementen mag je aftrekken:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Opmerking: er gelden strenge regels (juli 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een studie die relevant is voor jouw huidige- of toekomstige baan. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De cursus heb je gekozen met het oog op jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het gaat om een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van NTI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De studiekosten die je maakt zijn ten minste €250,00 (p/jaar) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Waarom? Je manager kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Tevens zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een zelfstudie via jouw werkgever afronden is dus voor beide partijen interessant. Dikwijls stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Patisserie. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Sta jij graag in de keuken en vind je het geweldig om gebak, cake, suikerwerk en ijs te maken? Met de praktische cursus Patisserie heb jij binnen no-time de mooiste lekkernijen op tafel. Geen kant-en-klare producten maar verse ingrediënten. Je maakt onder andere jams, sauzen, klein gebak, snoepgoed en chocoladewerken. Na deze opleiding Patisserie maak jij voor je vrienden de overheerlijkste lekkernijen!

Daarom kies je voor Patisserie van het NTI:

 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Inclusief verschillende recepten
 • Bepaal je eigen studietempo

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie