nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Stylist

De cursus Stylist zelfstandig thuis volgen? Geholpen door deze thuisstudie vergelijker ontdek je toonaangevende thuiscursussen en opleidingen om verder te groeien binnen het vakgebied Fashion & Styling. Je carrière een nieuwe impuls geven? Beginnen als ZZP’er? Of meer toe aan volledig iets nieuws? Ga direct van start en vergelijk direct veel gekozen thuiscursussen en studies van Hollandse afstandsopleiders als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuiscursus Stylist! Studeren op je eigen tempo, een prettige online leeromgeving, en persoonlijke begeleiding. Deze cursus kun je al volgen vanaf €259,00 bij onder andere Thuiscursus.nl.

 • Alles helemaal zelf inplannen.
 • Online account met studieplanning.
 • Docenten uit de praktijk.
 • Geef een boost aan je carrière.
 • Mogelijke compensatie via de werkgever.
 • In februari 2024 leuke welkomstkorting.

Aanbieders thuisstudie Stylist februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlStylist3-6 maanden€259,00Meer informatie
Stylist online vanuit huis

Uitstekend te combineren naast jouw baan

De opleiding Stylist thuis volgen

Wil jij promotie maken? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat jouw niveau ook is, er is ontzettend veel mogelijk! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze site kan helpen bij het vinden van een studie. Met onze vergelijker kom je in aanraking met een breed spectrum van thuisstudies, taal- en hobbycursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Wil je verder leren binnen het domein Fashion & Styling? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Stylist(duaal of voltijd). Door deze cursus leer je de onderdelen van het vak, altijd waar en wanneer jij wilt. Ideaal als je studeren moet combineren met dagelijkse werkzaamheden, vrijwilligerswerk en het gezin + de kids.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Kiezen voor een cursus Stylist kan moeiteloos via internet. Hieronder leggen we dit precies uit:

 1. Selecteer de gewenste opleider en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of kies de optie voor een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Is het wat je had verwacht? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als jij alles volledig hebt ingevuld worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op eigen tempo je lesstof bestuderen en examens doen of projecten uploaden. Vanzelfsprekend wordt je ondersteund door een ervaren docent.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je het (branche)diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actuele tarieven Stylist thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe komt dit? Meestal heb je geen dure studieboeken. De meeste lesstof open je gewoon via internet met jouw telefoon of PC (ook tablets). Verder bespaar je fors op reiskosten, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Vaak is er een vast aanspreekpunt aanwezig voor ondersteuning en advies. De opleiding Stylist kun je bestellen vanaf €259,00 via bijv. Thuiscursus.nl. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De lesstof (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Altijd een eigen mentor van Thuiscursus.nl.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Met diploma / accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een aanzienlijk aantal medewerkers investeren in hun carrière met een thuisstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en de uitgebreide database met cursussen maakt het steeds aantrekkelijker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Kan ik zomaar beginnen, en past het bij mijn doelen? In de volgende paragraaf geven we antwoord op de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Stylist thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn cursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Stylist: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je doorgaans dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Kort daarna krijg je de benodigde boeken ook thuis (niet verplicht bij alle studies). De cursus heeft een looptijd van om en nabij de 3-6 maanden. Als je veel tijd hebt kan het een stuk sneller. Lukt het niet in deze periode? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een vooropleiding vereist?
Dit varieert per studie en opleider. Cursussen en trainingen zijn doorgaans voor iedereen. Ben je op zoek naar een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Dikwijls is hier een bepaalde Stylist vooropleiding noodzakelijk. Als alternatief vragen ze vaak een 21 plus examen of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Via de site van de onderwijsinstelling vind je de verdere details betreffende de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van instellingen als bijvoorbeeld LOI zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit betekent dat jouw behaalde diploma niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Noorderpoort. Daarnaast krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een officieel branchediploma als branchediploma schadebehandelaar. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma laat jij zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Verscheidene aanbieders beschikken over een Stylist klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: meer contactmomenten met andere studenten, meer achtergrondinformatie en de examenhulp (bespreken van de vragen). Wat minder positief is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Tevens is tarief van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Vrijwel alle opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Op deze plek raadpleeg je belangrijke info rondom jouw cursus en kan je overleggen met de docent. In jouw online omgeving zijn de volgende documenten te vinden: geluidsbestanden, oefeningen, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, webinars, video’s. Verder lever je hier opdrachten in, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-stylist

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Het aanbod in studies is enorm. Denk aan Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®) tot een studie als Taal en stijl, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Stylist zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen past bij mijn ambities? In de beschrijving hierna vind je de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Een van de voordeligste opleiders van Nederland
 2. LOI: HBO, MBO, Master, VO en cursussen
 3. NTI: Ook staatsexamens
 4. Laudius: Heldere schema’s en effectieve toetsmethoden
 5. Thuiscursus.nl: Brochure ontvangen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een hoogwaardige thuisstudie Stylist online versneld volgen kost om en nabij de €259,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. Deze specifieke producten kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Tip van de specialist: niet elke studie komt in aanmerking (februari 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een opleidingwaarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. We sommen dit nog even voor je op:

 • De studie is gericht op je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • Jouw totale kosten beslaan het minimum van €250 (per 12 maanden), en maximaal €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Waarom? Je manager kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Bovendien kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een erkende studie via je werk beginnen heeft pluspunten voor beide partijen. Dikwijls mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Stylist. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Waarom staat een jurk met A-lijn de ene vrouw geweldig, terwijl de ander er zo ongeveer in verzuipt? En hoe kies je als man een pak dat niet alleen past, maar ook precies de juiste uitstraling geeft?

Dit zijn typische vragen voor een stylist. Lijkt het jou leuk om te ontdekken hoe je mensen altijd op hun paasbest voor de dag laat komen? Wil je klanten helpen om dankzij bepaalde kledingkeuzes een boost in hun zelfvertrouwen te krijgen? Dan ben je bij deze thuisstudie tot Stylist aan het juiste adres!

In de opleiding leer je alles over verschillende stijl-, figuur- en seizoenstypes, gelaatsvormen en camouflagetechnieken. Kortom: je ontdekt alles wat je moet weten om straks samen met je klant op zoek te gaan naar de ideale stijl in iedere situatie!


Content
 • Je toekomstmogelijkheden als professioneel stijlconsulent
 • Het vinden van je eerste klanten
 • Een professionele stijlanalyse uitvoeren
 • De verschillende gelaatsvormen
 • De beenderstructuur bepalen
 • Het meten van je cliënt
 • Figuurtypes bepalen
 • Optische effecten creëren
 • Camouflagetechnieken
 • Rechte, gebogen en ronde belijning van kledingstukken
 • De vier verschillende stijltypes
 • Seizoenstypes
 • Stijl & lichaamsvormen
 • Stijl & levenssituatie
 • Bepalen van primaire en secundaire stijl
 • Een secundaire stijl uitbouwen
 • De juiste lingerie
 • Stijltips

Competences
 • Een professionele stijlanalyse uitvoeren
 • Stylingtechnieken toepassen
 • Starten als zelfstandige en je eerste klanten vinden

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie